Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko vēl viena viegla uzvara nodrošina ceturtdaļfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko vēl viena viegla uzvara nodrošina ceturtdaļfinālu
Aļona Ostapenko
Foto: tashkentopen.uz

Aļona Ostapenko ceturtdien Kroiclingenas ITF 50 000 vienspēļu turnīra 2. kārtā ar 6:1, 6:2 sagrāva Polijas tenisisti Justinu Jegiolku, nodrošinot sezonas pirmo ceturtdaļfinālu. Dubultspēlēs Ostapenko jau tikusi līdz pusfinālam. Tikmēr Antaljas "Futures" turnīrā 2. kārtas barjeru pārvarēja Mārtiņš Podžus.

Aļonai Ostapenko 2. kārtā draudēja tikšanās ar bijušo Top 30 spēlētāju un trīs WTA vienspēļu turnīru uzvarētāju Tamiru Pašeku, taču Austrijas tenisiste dalību no sacensībām atsauca.

Tā rezultātā Aļonai tika daudz vieglāka pretiniece – dubultspēļu speciāliste Justina Jegiolka, kura divus ITF titulus izcīnījusi kopā ar Diānu Marcinkeviču. Polietei vienspēļu rangā tikai 398. vieta, bet rekords 298. vieta. Jegiolka pirms tikšanās ar Ostapenko bija nospēlējusi jau četrus mačus – trīs kvalifikācijā un vienu pamatturnīrā.

Ostapenko sāka graujošā noskaņojumā, uzvarot pirmajās septiņās izspēlēs. Latvijas pirmā rakete drīz bija vadībā ar 3:0, bet 1. setā zaudēja tikai vienu geimu. Savukārt 2. setā Jegiolka pirmo no diviem geimiem uzvarēja, kad Ostapenko jau bija priekšā ar 4:0. Aļonai otrā graujošā uzvara šonedēļ. Atgādinām, ka viņa 1. kārtā ar 6:1, 6:3 pārspēja Francijas tenisisti Irinu Ramialisonu.

Aļona otro reizi tikusi līdz ITF 50 000 līmeņa ceturtdaļfinālam vienspēlēs. Tas viņai ir atkārtots labākais rezultāts šajā līmenī. Pagājušā gada oktobrī pusfinālu neizdevās sasniegt Tūrā. Ostapenko nākamā pretiniece rīt būs krieviete Jekaterina Aleksandrova (#241), kura pārsteidza ar 2. numuru izlikto Vācijas tenisisti Annu Lēnu Frīdsamu (#93), uzvarot divos setos ar 6:4, 6:3.

Dubultspēļu turnīrā Ostapenko jau tikusi pusfinālā, turklāt šodien kopā ar serbieti Vesnu Doloncu nebija jāpiedalās ceturtdaļfināla mačā, jo Krievijas un Lielbritānijas duets Marta Sirotkina/Tara Mora no cīņas atteicās. Aļona šonedēļ vienspēļu rangam nodrošinājusi 15 punktus, bet dubultspēlēm – 29. Turnīrs Šveicē notiek uz paklāja seguma.

Rīt ceturtdaļfinālā spēlēs arī Mārtiņš Podžus, kurš astoņniekā iekļuvis Antaljas "Futures 10 000" turnīrā ("hard" segums). Latvijas otrais numurs šodien divos setos ar 7:5, 6:3 uzveica Beļģijas tenisistu Jonasu Merksu (#809). Mārtiņam šodien gadījās vakardienas misēklis. Proti, viņš abus setus nespēja izservēt ar pirmo mēģinājumu, taču negatīvu iespaidu uz mača iznākumu kļūmes neatstāja. Ar astoto numuru izliktais Podžus par vietu pusfinālā sacentīsies ar rumāni Dragosu Dimu (#586). Divu uzvaru gūšana Mārtiņam ļāvusi nopelnīt divus punktus.

Mārtiņš vēlāk ar brāli Jāni izlaida no rokām uzvaru dubultpēļu turnīra ceturtdaļfinālā, ar 6:3, 6:7(5), 7:10 piekāpjoties Barcam Cufam Foceram un Aleksandrem Metreveli (Izraēla/Gruzija). Brāļi bija vadībā ar setu un 5:4, taču nespēja izservēt maču, neizmantojot arī vienu mačbumbu.

     [+] [-]

, 2015-02-19 18:03, pirms 9 gadiem
Apsveicu Aļonušku ar kārtējo graujošo uzvaru turnīrā! Lai tāpat veicas arī nākamajās spēlēs (finālu ieskaitot)!