Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai ITF dubultspēļu fināls Polijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai ITF dubultspēļu fināls Polijā
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralf Reinecke

Latvijas trešā spēcīgākā tenisiste Diāna Marcinkeviča piektdien kopā ar Polijas tenisisti Justinu Jegiolku sasniedza Zavadas ITF 25 000 sērijas dubultspēļu turnīra finālu, bet vienspēlēs viņai neizdevās tikt tālāk par ceturtdaļfinālu.

Marcinkevičai (WTA 333.) šodien vispirms bija vienspēļu turnīra ceturtdaļfināls, to sākot ļoti cerīgi, tomēr zaudējot ranga 251. vietā esošajai Nīderlandes tenisistei Kirinei Lemoinei – 6:7(1), 2:6. Abām tā bija otrā tikšanās. Arī pirmajā, kas notika 2011. gadā ITF sacensībās Antaljā uz "hard" seguma, divos setos uzvarēja Nīderlandes tenisiste (6:1, 6:2).

Marcinkeviča šoreiz 1. setā bija vadībā ar 5:2, kas bija divu breiku pārsvars, taču viņa setu nespēja izservēt divas reizes, turklāt pirmajā viņai arī bija setbumba. Lemoine to atspēlēja ar "forehand" uzbrukumu un vēlāk sagaidīja Diānas neprecizitātes geima izskaņā. Latvijas trešā rakete ar divām kļūdām – dubultkļūdu un sitienu tīklā – pabeidza aiznākamo geimu, arī ar otro mēģinājumu nespējot izservēt setu.

Daudz netrūka, lai Marcinkeviča no 5:2 zaudētu piecus geimus pēc kārtas, taču pie rezultāta 5:6 viņai izdevās atspēlēt divas setbumbas un ar lielām grūtībām tikt līdz taibreikam. Tajā variantu nebija – pašai kļūdas, bet pretiniece darbojās spēcīgi un precīzi. Marcinkevičai breika pārsvars bija arī 2. setā, tur no 2:0 vairs pie vārda netiekot.

Marcinkeviča dažas stundas vēlāk kopā ar Jegiolku guva nedēļas trešo 2-0 uzvaru dubultspēlēs, pusfinālā ar 6:2, 6:3 pieveicot Rumānijas un Ukrainas duetu Mihaela Buzarnesku/Veronika Kapšaja. Marcinkeviča vienspēlēs nopelnīja deviņus, bet dubultspēlēs garantēti 30. Finālā plkst. 16:00 pretī stāsies Baltkrievijas tenisistes Ilona Kremena un Vera Lapko. Zavadas turnīrs notiek uz paklāja seguma.