Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča sakauj "French Open" junioru čempioni Masarovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča sakauj "French Open" junioru čempioni Masarovu
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralf Reinecke

Nozīmīgu uzvaru otrdien Tūrā guva Diāna Marcinkeviča (WTA 372.), kura ITF 50 000 turnīrā ar rezultātu 7:6(7), 5:7, 6:2 apspēlēja talantīgo Šveices tenisisti Rebeku Masarovu (WTA 323.).

17 gadus vecā Masarova šogad uzvarēja "French Open" junioru sacensībās. Šis panākums viņai ļāva junioru reitingā pakāpties uz 2. vietu. Visaugstāko pozīciju Rebeka nesasniegs, jo kopš vasaras beigām jau pilnībā pievērsusies profesionāles karjerai.

Masarova jūlijā savā WTA pamatturnīru debijā tika līdz Gštādes pusfinālam, uz Šveices māla pieveicot trīs ranga pirmā simtnieka tenisistes – Jeļenu Jankoviču, Aneti Kontaveitu un Anniku Beku, bet mačā par iekļūšanu finālā zaudēja nākamajai čempionei Viktorijai Golubičai. Kamēr savās mājās Gštādē Masarovai bija "wild card", citos WTA turnīros tādu iespēju nav, tāpēc pagaidām zemā reitinga dēļ vēl jācīnās ITF tūrē.

Marcinkeviča šodien uzvarētajā mačā izmantoja viņai doto iespēju diktēt spēli. Masarova pārsvarā spēlē aizsardzības un pretuzbrukumu tenisu, tādu taktiku izvēloties arī šodien. Diāna ir izteikti agresīva tenisiste, kura spēja nospēlēt pietiekami precīzi, lai sakautu jauno Šveices cerību.

Marcinkevičai 1. setā breika iespējas realizēt neizdevās (0/4). No četrām breikbumbām trīs bija jau pirmajā geimā. Marcinkeviča divas breikbumbas izniekoja ar sitieniem autā, bet trešo breikbumbu Masarova atspēlēja pati. Rebeka vēl vienu breikbumbu anulēja piektajā geimā, kad viņai svarīgā brīdī talkā nāca eiss. Marcinkeviča pretiniecei 1. setā breika iespējas nedeva, bet taibreikam punktu pielika ar savu trešo setbumbu, kad Masarovai neprecīzs "backhand" sitiens.

Uzvarējusi 1. setā, Marcinkeviča ļoti neveiksmīgi nospēlēja 2. seta sākumā, kad viņai daudz paviršību. Tā rezultāta drīz radās 0:4 deficīts. Diāna vēlāk saņēmās un no 1:5 panāca izlīdzinājumu, turklāt astotajā geimā uzņemšanā ar neatvairāmu "forehand" uzbrukumu atspēlēja setbumbu. Masarova divreiz nespēja izservēt setu, abos gadījumos neveiksmīgo geimu pabeidzot ar dubultkļūdu. No 1:5 tikusi līdz 5:5, Marcinkeviča ļoti neprecīzi nospēlēja 11. geimā, kura izskaņā viņai divas dubultkļūdas pēc kārtas, dodot Masarovai trešo iespēju servēt par uzvaru setā. Šoreiz Šveices tīne ar uzdevumu tika galā.

Marcinkeviča 3. setu sāka ar sešu pēc kārtas uzvarētu punktu sēriju, "sausā" paņemot savas serves geimu un tiekot līdz 0:30 uzņemšanā otrajā geimā. Tajā pie breika iespējām tikt vēl neizdevās, bet aiznākamajā geimā tas notika gan. Masarova atspēlēja divas breikbumbas, bet pēc tam pieļāva divas rupjas kļūdas – sitiens tīklā no neliela attālumā un diagonālais "backhand" autā. Marcinkeviča izvirzījās vadībā ar 3:1 un turpinājumā ieguva vēl vienu breiku, pretiniecei iespējas atspēlēties nedodot. Diāna pēdējā setā ar servi zaudēja tikai trīs punktus. Divus no tiem Masarova ieguva ar Latvijas tenisistes dubultkļūdām.

Marcinkeviča Tūrā, kur mači notiek "hard" seguma slēgtajos kortos, spēlē ceturto reizi. Šogad ir pirmā reize, kad viņa sasniegusi pamatturnīra 2. kārtu. Tas ļāvis nopelnīt 13 reitinga punktus. Diāna par vietu ceturtdaļfinālā sacentīsies ar ranga 391. vietā esošo Francijas tenisisti Margo Jerolimo. Marcinkeviča bija pārāka abu vienīgajā iepriekšējā tikšanās reizē, francūzieti šogad ar 3:6, 6:3, 6:3 pieveicot Hēraklejā.

ATP ranga 1501. vietā esošais Rūdolfs Mednis bez kvalifikācijas tika Oslo "Futures 10 000" sērijas pamatturnīrā, kur šodien uz "hard" seguma telpās ar 1:6, 3:6 pārliecinoši zaudēja velsietim Ferisam Fati Gosea (ATP 834.), sacensības Norvēģijā pabeidzot bez reitinga punktu iegūšanas.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-18 22:29, pirms 8 gadiem
Prieks par Latvijas federāciju kausa izlases 2 numuru.