Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Cik veiksmīga Ostapenko un Sevastovai būs Maskava?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Cik veiksmīga Ostapenko un Sevastovai būs Maskava?
Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova pirms dažiem mēnešiem Ņujorkā
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova otrdien sāks cīņas Maskavas "Premier" sērijas turnīrā, kur ieradušās ar garām zaudējumu sērijām.

Aļona Ostapenko (#44) – Jeļena Jankoviča (#47)

Ostapenko bez uzvarām ir kopš 22. augusta, kad Ņūheivenā uzveikta Karolīna Vozņacki. Aļona kopš tā laika zaudējusi piecus mačus pēc kārtas, šajās cīņās spējot uzvarēt tikai vienā setā. Sliktā forma nav nekas pēkšņi noticis. Ostapenko vāji spēlē kopš jūnija otrās puses, zaudējot 12 no pēdējām 16 spēlēm!

Ostapenko savu pēdējo uzvaru guva pret bijušo ranga līderi Vozņacki. Šodien Maskavā viņai pretī stāsies cita kādreizējā pasaules pirmā rakete – Serbijas tenisiste Jeļena Jankoviča. Garās zaudējumu sērijas pārtraukšanai pret Jankoviču ir vairāk pretargumentu nekā iemeslu gaidīt Aļonas uzvaru.

Pirmkārt, esot sliktā formā, Ostapenko neizbēgami ir zaudējusi pārliecību. Otrkārt, pretī stāsies neparocīga pretiniece. Jankoviča ir ļoti spēcīga aizsardzībā. Aļonai pret tādām tenisistēm spēlēt nepatīk. Jā, viņai ir uzbrukums, lai varētu uzvarēt, bet ilga bumbošanās pret aizsardzības speciālistēm vairumā gadījumu noved pie ļoti neglīta tenisa ar daudz kļūdām.

Pēdējais piemērs nav tālu jāmeklē – Lincas mačs pret spānieti Sāru Soribesu Tormo, kura Aļonu ātri izveda no pacietības ar saviem "slaisiem". Nepārspīlējot var apgalvot, ka Ostapenko šodien uzvarēs vai zaudēs pati, jo spēle būs "uz viņas raketes". Trešais iemesls "pret" ir Maskavas turnīra segums. Šeit ir uzklāts ļoti lēns "hard", kas izteikti agresīvām spēlētājām, kāda ir Ostapenko, neļauj pilnībā izmantot savus trumpjus. Lai uzvarētu izspēlēs, bieži vien ar vienu vai diviem sitieniem nepietiek. Ostapenko nav no pacietīgākajām tenisistēm.

No argumentiem "par" var minēt abu spēlētāju dažādās motivācijas. Ostapenko bez uzvarām ir gandrīz divus mēnešus, ļoti vēloties beidzot pārtraukt zaudējumu sēriju un sezonu pabeigt uz pozitīvākas nots par to, kāda ir pašreiz. Jankoviča var nebūt tik izsalkusi – viņa pagājušajā nedēļā tika līdz pusfinālam Honkongā, kur pēdējo maču aizvadīja sestdien. Pārlidojums, aklimatizācija, pāreja no āra tenisa uz telpu apstākļiem...

Ostapenko ir divreiz zaudējusi Maskavas kvalifikācijā, bet šodien viņai būs debija pamatturnīrā. Jankoviča šajā turnīrā uzvarēja 2008. gada oktobrī. Jeļena tā gada augustā kļuva par ranga līderi, tolaik atrodoties daudz labākā formā nekā tagad. Interesanti, ka Jankoviča Maskavā zaudējusi pēdējos trīs mačus. 2009. gadā titula aizstāvēšanas reizē viņa tika līdz ceturtdaļfinālam, tajā piekāpjoties Aļisai Kļeibanovai. Savukārt 2010. un 2011. gadā viņa izstājās jau pirmajā cīņā, zaudējot otrā un trešā simta spēlētājām Jekaterinai Ivanovai un Zarinai Dijasai. Pēdējo piecu gadu laikā viņai Maskavā vienīgās cīņas bijušas "Fed Cup" turnīrā Serbijas izlases sastāvā.

Ostapenko un Jankovičas mačs notiks plkst. 11:00 pēc nozīmes otrajā kortā. Cīņas uzvarētāja 2. kārtā sacentīsies ar Anastasiju Pavļučenkovu vai Kateržinu Sinjakovu. Aļonai šodien arī dubultspēļu turnīra 1. kārtas mačs kopā ar Gruzijas tenisisti Oksanu Kalašņikovu.

Anastasija Sevastova (#31) – Anna Bļinkova (#246)

Anastasijai Sevastovai šobrīd ir aktīva četru zaudējumu sērija, kuru ir lieliska iespēja pārtraukt. Pēdējos četros neveiksmīgajos mačos Anastasijai bija jāsacenšas ar spēcīgākām pretiniecēm, bet tagad pirmoreiz kopš "US Open" uzsmaidīja veiksme izlozē, dabūjot 18 gadus veco Krievijas tenisisti Annu Bļinkovu.

Bļinkova šobrīd atrodas savā rekordpozīcijā, to sasniedzot pirms divām nedēļām. Jaunā Krievijas tenisiste Maskavā spēlēja kvalifikācijā, kur bija jāgūst trīs uzvaras. Visos mačos uzvarēts divos setos, nevienā no tiem nezaudējot vairāk par pieciem geimiem – 6:0, 6:4 pret Elicu Kostovu (#133), 6:2, 6:3 pret Čālu Bjukakčaju (#69) un 6:1, 6:1 pret Nadiju Podorosku (#2014). Visiespaidīgākā bija uzvara pār Turcijas pirmo raketi Bjukakčaju. Tā ir Annas pirmā (1-4) Top 100 uzvara.

Bļinkovai šodien būs tikai otrais WTA pamatturnīru mačs. Pirmais bija ar "wild card" aprīlī Rabātā, kur uz māla ar 4:6, 2:6 zaudēts 15. raketei Timejai Bačinskī. Ņemot vērā zemo reitingu un arī vecumu, Bļinkova pārsvarā vēl spēlē ITF turnīros, kur viņai divi vienspēļu tituli – pa reizei uzvarot ITF 10 000 un ITF 25 000 sacensībās. Abi tituli uz "hard" seguma. Viņai ir arī viens māla fināls ITF 25 000 līmenī.

Annai bija daudzsološa junioru karjera. Viņa reitingā tika līdz augstajai 3. vietai un 2015. gada vasarā spēlēja Vimbldonas finālā, kur divu Krievijas spēlētāju mačā piekāpās Sofijai Žukai.

Sevastova pērn Maskavā no kvalifikācijas tika līdz ceturtdaļfinālam nopelnot 125 reitinga punktus. Šogad ceturtdaļfināls dotu tikai 100, jo Sevastova nestartē kvalifikācijā, par kuras iziešanu pienākas 25 punkti.

Sliktās formas dēļ lielas favorītes statusā mačā pret trešā simta spēlētāju Sevastovai tikt nav izdevies (11.lv versijā 1.50-2.50). Anastasija šogad tikai vienreiz zaudējusi tenisistei, kura spēles brīdī atradās ārpus Top 200, tam notiekot martā Indianvelsā pret Teilori Taunsendu (#379). Savukārt Bļinkova rangā tik augstu esošu spēlētāju kā Sevastova vēl nav uzveikusi. Kā jau minēts, viņas rekords ir 69. vietā bijušās Bjukakčajas uzveikšana aizvadītās nedēļas nogalē. Bļinkova tikai otro reizi sacentīsies ar Top 40 tenisisti, pirmā spēle bija Marokā pret Bačinskī.

Sevastovai šodien ceturtais mačs no plkst. 11:00 pēc nozīmes 3. kortā. Mača aptuveno sākuma laiku var tikai minēt, bet provizoriski tas varētu būt laika posmā no 16-17. Cīņas uzvarētāja 2. kārtā tiksies ar Barboru Stricovu vai laimīgo zaudētāju Anu Konjuhu.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-18 08:47, pirms 8 gadiem
Aļonai atkal "veicies"ar izlozi, bet lielākā problēma ir viņa pati. Nastjai galvenais lai veselība kārtībā, jo izskatījās jau ka sezona ir pabeigta

     [+] [-]

, 2016-10-18 12:14, pirms 8 gadiem
Paļdies par uzmaņibu Astapenka..

     [+] [-]

, 2016-10-18 17:47, pirms 8 gadiem
Sevastovai tiešām paveicās pretī stipri švaka taču laikam sekos Ostapenko pēdās!