Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko gūst graujošu uzvaru ITF kvalifikācijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko gūst graujošu uzvaru ITF kvalifikācijā
Aļona Ostapenko
Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko sestdienas vakarā turpināja Francijas ceļojumu, pārvarot Poatjē ITF 100 000 sērijas kvalifikācijas turnīra 1. kārtu. Ostapenko stundu ilgā cīņā ar 6:4, 6:0 apspēlēja vietējo tenisisti Faniju Karamaro.

18 gadus vecā Karamaro reitingā neatrodas. Viņa šogad sesto reizi piedalījās ITF kvalifikācijā un sesto reizi zaudēja jau savā pirmajā mačā. Reitinga 330. vietā esošā Ostapenko ar Karamaro iepriekš nebija tikusies, bet francūzietes uzveikšana kopumā lielas grūtības nesagādāja. Mača lūzums notika 1. seta izskaņā.

Ostapenko trešajā geimā ar divām lieliskām pirmajām servēm izkļuva no 15:40 situācijas, bet pati pirmo breiku ieguva astotajā geimā. Karamaro tajā pieļāva trīs dubultkļūdas, pateicoties vienam labam uzbrukumam un divām Ostapenko kļūdām, izglābās no 0:40, tomēr Aļona ar piekto mēģinājumu ieguva breiku, trāpot labu "forehand" sitienu stūrī.

Servējot par uzvaru 1. setā, Ostapenko vairākos punktos nebija pirmās serves, kā rezultātā vienreiz dubultkļūda, bet vēl divreiz Karamaro sodīja Latvijas tenisistes vāju otro servi. Ostapenko devītajā geimā uzvarēja tikai vienā izspēlē un geimu pabeidza ar "backhand" diagonālo autu. Tiesneis to signalizēja ar nokavēšanos, raisot Ostapenko neizpratni. Aļona tūlīt saņēmās, nokārtoja vēl vienu breiku un pielika punktu setam – 6:4. Karamaro ar izgājienu pie tīkla novērsa vienu setbumbu, bet otro atspēlēt neprata, iesitot tīklā.

Latvijas otrā rakete 2. setā spēlēja daudz "tīrāk", kas palīdzēja uzvarēt vieglāk. Ostapenko pretiniecei neļāva uzvarēt nevienā geimā. Mača pēdējā geimā Karamaro bija punkts, lai iegūtu goda geimu, taču viņai tas netika atļauts.

Ostapenko ITF 100 000 sērijas turnīru kvalifikācijā piedalās pirmo reizi. Lai iekļūtu pamatturnīrā, jāgūst trīs uzvaras. Aļonas otrā pretiniece rīt ap plkst. 19:00 būs pieredzējusī Ukrainas tenisiste Jūlija Bejgelzimere. 30 gadus vecā tenisiste pašreiz rangā atrodas 169. vietā, bet rekords viņai ir 83. vieta 2006. gadā. Ostapenko ar Bejgelzimeri iepriekš nav sacentusies. Ostapenko ar iekļūšanu 2. kārtā nopelnījusi vienu reitinga punktu. Sacensības "Francijā notiek uz "hard" seguma slēgtajos kortos.

     [+] [-]

, 2014-10-19 01:46, pirms 10 gadiem
jāspēlē stabilāk un jāizmanto iespējas