Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis: ''Serve no apakšas tiek arī mazliet trenēta''

Gulbis: ''Serve no apakšas tiek arī mazliet trenēta''
Ernests Gulbis
Foto: Scanpix/AFP

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Stokholmas ATP ''World Tour 250'' tenisa sacensībās šodien aizvadīja divus mačus. Ja vienspēļu ceturtdaļfinālā sīvā cīņā tika gūts panākums par poli Ježi Janoviču (ATP 15.), tad dubultspēlēs kopā ar Dmitriju Tursunovu latvietis līdzīgā mačā piekāpās zviedru duetam, kuru pārstāvēja 41 gadus vecais Jonass Bjorkmans un Roberts Lindsteds. ''Sportacentrs.com'' piedāvā izlasīt Gulbja pēcspēļu komentārus, kuros viņš atklāj, ka serve no apakšas tiek nedaudz atstrādāta arī treniņos.

Tikko aizvadīji dubultspēļu maču pret Bjorkmanu un Lindstedu. Iepriekš teici, ka dubultspēles Tev ir kā treniņš, taču mača laikā varēja redzēt, ka abi ar pārinieku tik un tā ļoti gribējāt uzvarēt...
Jāsaka, ka otrais sets mums nesaprotamu iemeslu dēļ neizdevās. Sākumā zaudējām geimu uz Tursunova serves un pēc tam izlaidām arī visu otro setu. Lai arī dubultspēle ir kā labs treniņš, man tik un tā nepatīk zaudēt. It īpaši jau taibreikā. Cīnījos par katru bumbu un beigās centos arī atbalstīt Dmitriju, kurš pārdzīvoja, ka viņam neizdodas labi servēt, bet rezultāts ir tāds, kāds ir.

Spēle pret Janoviču izvērtās ļoti spraiga, bet no laukuma kā uzvarētājs aizgāji Tu. Ar ko, Tavuprāt, biji šodien labāks par Polijas sportistu?
Viens tenisists vienmer no mača aiziet kā uzvarētājs, bet otrs kā zaudētājs - tas nav jaunums. [smaida] Domāju, ka biju labāks ar to, ka stabilāk spēlēju trešajā setā. Es zināju, ka viņš nespēs nospēlēt vienā limenī no otrā seta beigām līdz trešā seta beigām. Otrajā setā pie rezultāta 3:3 nospēlēju labi, taču viņš trāpija laukumā divas ļoti grūtas bumbas, un man nebija nekādu variantu. Arī trešo setu viņš uzsāka ļoti labi, bet tad, kad ieguvu breiku, varēja redzēt, ka viņš arī ir uztraucies. Ar šāda tipa spēlētājiem vienkārši ir jātur spiediens līdz pašām mača beigām, labi jātur sava servi un jāgaida, ka viņš salūzīs uz savas serves. Tā ir tāda kā nervu spēle, kuru viņš neizturēja...

Varbūt spēles gaitu ietekmēja serve no apakšas?
Arī. Cilvēkiem jau ir grūti saprast, kas tā par servi, un paspēt uz to noreagēt. Tā nav aizliegta, viņš bija pilnībā gatavs serves uzņemšanai... Ja godīgi, es šo servi arī mazliet trenēju. [smaida] Nav arī tā, ka tādu servi ir viegli izservēt, turklāt nākošajā geimā es ieguvu breiku. Varbūt tā izdevās viņu morāli izsist no līdzsvara.

Pusfinālā būs jāspēkojas ar ATP ranga trešās vietas īpašnieku Davidu Fereru. Spēles ziņā viņš Tev būs ērtāks pretinieks nekā Janovičs?
Tad jau redzēsim, ka rīt būs... Davids tomēr ir trešais pasaulē, iekrājis lielu pieredzes daudzumu. Nav iespējams tikt tik augstu rangā, ja cilvēkā nav kaut kas īpašs. Ērtības ziņā - jā, varbūt. Viņš dod vairāk laika, labāk var sajust ritmu, savukārt tādi spēlētāji kā Janovičs nav ērti nevienam.

Roberts Urdziņš no Stokholmas.

  +4 [+] [-]

, 2013-10-18 19:35, pirms 11 gadiem
Laba intervija .

  +2 [+] [-]

, 2013-10-18 19:35, pirms 11 gadiem
Ta tik turpinat Ernest
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-10-18 20:15, pirms 11 gadiem
Savulaik, pavisam jaunā Hingisa, šādu triku servējot pasniedza karalienei Grāfai Australian Open finālā... Bija eiss, bet publika izsvilpa Hingisu par šo triku. Lai vai kā, šodien tas bija pat ļoti vietā, un nav šaubu, ka Janoviču tas aizķēra...

  -1 [+] [-]

, 2013-10-18 21:32, pirms 11 gadiem
Viņš ir smieklīgs un interesants pozitīvā nozīmē.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-18 23:03, pirms 11 gadiem
Gulbis un Janovicss līdzīgi servē un pat līdzīgi bija uzvilkuši tādus pašus Tkreklus adidas. Labi ka šoreiz Ernests nodominēja pēdējā setā.