Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai svarīgajā nedēļā Francijā ceturtā uzvara tikpat dienās

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai svarīgajā nedēļā Francijā ceturtā uzvara tikpat dienās
Diāna Marcinkeviča. Foto: Tobias Froehlich

Diāna Marcinkeviča (WTA 303.) Senmalo ITF 60 000 sērijas turnīra 1. kārtas mačā ar 7:6(3), 6:4 uzveica WTA ranga 661. vietā esošo Francijas tenisisti Marī Teminu, turpinot misiju aizstāvēt pēc iespējas vairāk punktu, kas šajā Francijas turnīrā nopelnīti pirms gada, kad izdevās sasniegt finālu.

Abām tenisistēm tā bija ceturtā spēle četrās dienās, pamatturnīru sasniedzot no kvalifikācijas. Kamēr Marcinkeviča kvalifikācijā nezaudēja nevienā setā, Temina visas trīs uzvaras guva trīs setu cīņās.

Marcinkeviča šodien spēja izmantot mazāka noguruma priekšrocības, tiesa, 1:49 stundas ilgajā mačā viegli neklājās – Diāna 1. setā atspēlējās no 1:4 un galotnē bija tikai divu punktu attālumā no zaudējuma, kad servēja pie 4:5. Savukārt 2. setā vienīgais breiks notika pēdējā geimā.

Marcinkeviča pirms gada Senmalo sasniedza karjeras nozīmīgāko vienspēļu finālu, kur ar 3:6, 3:6 zaudēja divu WTA titulu īpašniecei Polonai Hercogai. Ar 2. kārtas sasniegšanu šogad aizstāvēti 14 no 60 punktiem.

Diānas nākamā pretiniece būs viņas šīs nedēļas dubultspēļu pāriniece Aleksandra Kadancu (WTA 238.). Marcinkeviča bijušo Top 60 spēlētāju pirms gada Senmalo uzvarēja pusfinālā ar 6:1, 4:2. Diānai tā ir vienīgā uzvara trīs mačos pret rumānieti, kurai šogad ar 3:6, 2:6 graujoši zaudēja Lugāno WTA "International" turnīra kvalifikācijā. Arī tas mačs bija māla turnīrā.