Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Sevastova graujoši revanšējas Svitoļinai, sasniedz Berlīnes turnīra finālu

Sevastova graujoši revanšējas Svitoļinai, sasniedz Berlīnes turnīra finālu
Anastasija Sevastova. Foto: Zuma Press/Scanpix

WTA ranga 43. vietā esošā Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova sestdien Berlīnē ar 6:1, 6:1 sagrāva pasaules piekto numuru Eļinu Svitoļinu, sasniedzot "bett1 Aces" paraugturnīra finālu, kur viņai svētdien būs mačs pret Petru Kvitovu.

Sevastova ar Svitoļinu pusfinālā mačā Berlīnē tikās arī otrdien, kad turnīra pirmajā posmā uz zālāja seguma Ukrainas sportistei zaudēja ar rezultātu 6:7(2), 3:6. Anastasija toreiz pie rezultāta 6:5 nespēja izservēt pirmo setu, 12. geimā paliekot tukšā, bet taibreikā pie vārda netika no 2:1 pozīcijas.

Šodien Tempelhofas lidostas angārā uz cietā seguma Sevastova spēlēja daudz precīzāk par pretinieci un iedzinējos bija vien mača sākumā, kad zaudēja sešās izspēlēs pēc kārtas. Viņa drīz sāka deviņu pēc kārtas uzvarētu geimu sēriju – haotiski spēlējusī Svitoļina savu otro geimu ieguva 2. setā pie rezultāta 0:3.

Sevastova svētdien finālā tiksies ar ranga 12. vietā esošo čehieti Petru Kvitovu, kura pirmajā pusfinālā ar 3:6, 6:4, 10:5 uzvarēja Vācijas pārstāvi Andreu Petkoviču (WTA 87.).

Divkārtējā Vimbldonas čempione Kvitova tādējādi finālu sasniedza Berlīnes turnīra abos posmos. Zīmīgi, ka pirmais fināls lietus dēļ uz zālāja notikt nevarēja, bet uz angāru pārceltajā "hard" mačā Kvitova ar 6:3, 1:6, 5:10 zaudēja Svitoļinai.

Berlīnes turnīrā ir 100 000 eiro prēmiju fonds. Sevastovas nebija oriģinālajā sastāvā, taču iespēja uzspēlēt radās pēc francūzietes Karolīnas Garsijas izstāšanās. Sevastovai pirmais oficiālais turnīrs pēc vairāku mēnešu pārtraukuma plānots Palermo, kur 3. augustā sāksies "International" kategorijas turnīrs.


, 2020-07-18 20:53, pirms 4 gadiem
Tas bija lielisks teniss Nastjas izpildījumā. Daudzveidīgs un pārliecinošs, un viņai izdevās gandrīz viss. Nezinātājs varētu domāt, ka ranga 5. numurs ir viņai, nevis Svitoļinai. Nastja spēlēja ar baudu un es skatījos ar baudu. Veiksmi finālā!
, 2020-07-18 21:39, pirms 4 gadiem
Lai sanāk, Seva!
, 2020-07-18 22:41, pirms 4 gadiem
Jopcik- visu cieņu!
, 2020-07-19 12:30, pirms 4 gadiem
Fināls šovakar, sākums ap sešiem, septiņiem. Rādīs vācu Eurosport.
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.