Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis pamostas, dominē otrajā un trešajā setā un Bostādē sāk ar uzvaru

Agris Suveizda

Gulbis pamostas, dominē otrajā un trešajā setā un Bostādē sāk ar uzvaru
Ernests Gulbis
Foto: AFP/Scanpix

Bostādes ATP250 turnīra pirmo kārtu pārvarēja Latvijas tenisists Ernests Gulbis, kurš tika nobreikots jau trešajā geimā, taču sakārtoja savu spēli, bija ievērojami pārāks gan otrajā, gan trešajā setā un apspēlēja kvalifikāciju pārvarējušo beļģi Artūru De Grēfu (ATP 115.) - 4:6, 6:3, 6:2.

Izlozē uzvarēja De Grēfs, kurš izvēlējās sākt ar serves uzņemšanu un jau pirmajā geimā tika pie divām breikbumbām. Pirmo no tām Gulbis pie otrās serves atspēlēja, taču pie "vairāk" pieļāva dubultkļūdu un drīz attapās pie otrās breikbumbas, ar kuru gan arī tika galā un geimā uzvarēja (1:0). Beļģis servējot vienīgo punktu zaudēja pie 40:0, savukārt nākamajā geimā, Gulbim pie 15:30 sitot tīklā, atkal ieguva divas breikbumbas. Pirmo latvietis ar pārliecinošu uzbrukuma sitienu atspēlēja, tomēr nākamajā izspēlē izpildīja ne pārāk kvalitatīvu saīsināto sitienu un zaudēja cīņā pie tīkla (1:2).

Pēc Gulbja sitiena pārliecinoši autā varēja šķist, ka arī šo serves geimu beļģis droši uzvarēs, taču pēc De Grēfa sitiena nedaudz pāri gala līnijai nu jau Gulbim bija dubultā breikbumba (40:15). Pirmo beļģis atspēlēja ar eisu, nākamo – pēc Gulbja sitiena tīklā (40:40) un ieguva vēl divus punktus pēc kārtas (3:1). Sestajā geimā Gulbis ar vairākiem izciliem sitieniem pa līniju nopelnīja trešo breikbumbu, tomēr arī to beļģis atspēlēja (4:2). Lai arī Gulbis bija iespēlējies, vairs breikbumbu setā viņš neieguva un zaudēja ar 4:6.

Otrais sets sākās pēc Gulbja diktāta. Jau otrajā geimā viņš ieguva dubulto breikbumbu un ar sitienu no neērtās puses panāca 2:0, bet sestajā geimā Gulbis atkal tika pie dubultās breikbumbas (40:15). 5:1 un varbūt pat potenciāla 6:1 vietā gan sanāca 4:3 – beļģis pie 30:40 izvilka sarežģītu uzbrukuma sitienu un nākamajā geimā nobreikoja latvieti atpakaļ. Gulbis gan nekavējoties atguva iniciatīvu, iedzenot De Grēfu slazdā, izmantojot trešo breikbumbu geimā (5:3) un pēc tam ar savu servi nokārtojot uzvaru setā (6:3).

Arī trešajā setā iniciatīva bija Gulbim. Gan pirmajā, gan trešajā geimā Gulbis pie pretinieka serves panāca 40:15, un pēc pretinieka sitiena autā ar trešo piegājienu viņu arī nobreikoja (2:1). Nākamajā geimā Gulbis pie savas serves gan zaudēja ar 0:30, taču atspēlējās un piektajā geimā ieguva pat trīskāršo breikbumbu, otro no tām arī izmantojot un panākot jau 4:1. Sestajā geimā pirmo breikbumbu setā ieguva arī beļģis, kurš, atsitis vairākus agresīvus un grūtus sitienus, gan pažēloja latvieti un pavirši nospēlēja pie tīkla. Uzreiz pēc tam De Grēfs laboja savu kļūdu un nopelnīja otro breikbumbu, un Gulbis nepiemērotā brīdī pieļāva dubultkļūdu (4:2). Nākamajā geimā ar to pašu – dubultkļūdu pie breikbumbas – gan atbildēja De Grēfs, un Gulbis setā pārliecinoši uzvarēja ar 6:2.

Latvijas pirmā rakete par iekļūšanu otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā ieguva 20 ranga punktus un tiksies ar 21 gadu veco armēņu izcelsmes krievu tenisistu Karenu Hačanovu, kurš turnīrā izlikts ar piekto numuru, bet ATP rangā atrodas 33. vietā. Pirmo kārtu Hačanovs pārvarēja bez cīņas.

"SkiStar Swedish Open". "ATP World Tour 250" turnīrs Bostādē uz māla seguma

1. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(6) Fernando Verdasco – Elias Ymer4:6 6:3 6:4
(7) Diego Schwartzman – Maximilian Marterer6:1 6:3
(8) David Ferrer – Federico Delbonis6:3 6:4
(9) Horacio Zeballos – Nikoloz Basilashvili6:3 6:3
Facundo Bagnis – Tommy Haas6:7(5) 6:3 6:2
Dustin Brown – Thomaz Bellucci6:4 6:3
Alexandr Dolgopolov – Leonardo Mayer6:3 6:2
Ernests Gulbis – Arthur De Greef4:6 6:3 6:2
Andrey Kuznetsov – Jan-Lennard Struff6:3 6:4
Henri Laaksonen – Mikael Ymer7:6(5) 7:5
Thiago Monteiro – Dusan Lajovic6:3 izst.
Renzo Olivo – Paul-Henri Mathieu6:2 6:4

  +2 [+] [-]

, 2017-07-18 18:17, pirms 7 gadiem
Gulbis turpina uzņemt lidojuma augstumu?

 +13 [+] [-]

, 2017-07-18 18:24, pirms 7 gadiem
Ar Hačanovu būs smagi. Bet varēs reāli novērtēt Gulbja formu.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-18 18:28, pirms 7 gadiem
Visu cieņu, ka izvilka, bet tā lamāšanās ar krievu trīsstāvīgajiem un nepārtrauktie teksti krievu valodā... Domā, ja Eurosport nerāda un zviedru tiesneši nesaprot, var muti palaist uz nebēdu. Šis "gulbis" ir neliela vilšanās pēc Vimbldonas "gulbja".

  -3 [+] [-]

, 2017-07-18 18:31, pirms 7 gadiem
alpinists rakstīja: Visu cieņu, ka izvilka, bet tā lamāšanās ar krievu trīsstāvīgajiem un nepārtrauktie teksti krievu valodā... Domā, ja Eurosport nerāda un zviedru tiesneši nesaprot, var muti palaist uz nebēdu. Šis "gulbis" ir neliela vilšanās pēc Vimbldonas "gulbja".
nu bļ** Ernests ir pa pusei krievs, viņš ir krievu literatūras fans, viņš dzīvo tajā vidē. Zb jau visādu hu*ņu muldēt

  +3 [+] [-]

, 2017-07-18 18:33, pirms 7 gadiem
ļoti interesē spēle ar K.Hačanovu - jauns un jau labs tenisists ar gaišu perspektīvu. tajā beidzot varēs labi novērtēt E.Gulbja pašreizējo līmeni - vai reāli atbilst apm top 50 (jo protams ka par Džokoviču ir sliktāks, bet par pēdējā laikā uzvarētajiem labāks..)

  +2 [+] [-]

, 2017-07-18 18:34, pirms 7 gadiem
rīts rakstīja: Ar Hačanovu būs smagi. Bet varēs reāli novērtēt Gulbja formu.
nu ne jau smāgāk kā Vimbldonā pret Del Porto

 +11 [+] [-]

, 2017-07-18 18:37, pirms 7 gadiem
Čelendž-veči kustas un spēlē labā līmenī. Labi ka Ērnijs atmeta savas ambīcijas un nopietni piegāja spēlei. Nav jau te Wimbldona, pat ne Nica. Nav izslēgts, ka par velti var iet un skatīties. Gulbim tādos kortos vajag īpašu motivāciju.
Krievs jaudas ziņā līdzīgs Ernestam. Uz zālāja bija skatāms, kā uz māla uzvedas, nav ne jausmas.

  +4 [+] [-]

, 2017-07-18 18:38, pirms 7 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: nu bļ** Ernests ir pa pusei krievs, viņš ir krievu literatūras fans, viņš dzīvo tajā vidē. Zb jau visādu hu*ņu muldēt
Hu'ņa, kā reiz, nāca no Ernesta mutes! Un visu maču. Nevajag te attaisnojumus ar krievu literatūru tiražēt. Ne Dostojevska, ne Tolstoja darbos šāda valoda nav lasāma.
PS. Vienmēr turēšu īkšķus par mūsējiem, arī Ernestu.

     [+] [-]

, 2017-07-18 18:39, pirms 7 gadiem
Hačanovs French Open uzvarēja Berdihu 3 setos, Isneru 4 setos. Diez ko daudzsološi vis nav.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-18 18:41, pirms 7 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: nu bļ** Ernests ir pa pusei krievs, viņš ir krievu literatūras fans, viņš dzīvo tajā vidē. Zb jau visādu hu*ņu muldēt
Nav viņš pa pusei krievs, ja nemaldos, vecmāmiņa ir krieviete. Treneris Latvijas krievs, gan jau ar viņu runājot mauca ar trīsstāvīgajiem, bet tā viņš darījis bieži.

  +4 [+] [-]

, 2017-07-18 18:45, pirms 7 gadiem
pūce rakstīja: nu ne jau smāgāk kā Vimbldonā pret Del Porto
Gulbis arī agrāk pāris reizes sezonā mēdza pārsteigt. Tieši pēc nākamās spēles varēs pateikt vai gadījums ar Del Porto bija apstākļu sakritība vai tomēr Ernests ir atpakaļ. Uz zāles pat grandi mēdz pagrūst labiem servētājiem un Gulbis saservēja labi.Uz māla ar labu servi nevar izbraukt.

  +7 [+] [-]

, 2017-07-18 18:46, pirms 7 gadiem
Tak ko ņematies, VInnēja Ernests priecājaties par to, nevis te
ņerkstat par valodu un nākamo pretinieku. Viss skaidrs ar savu labāko tenisu Ernests var uzvarēt jebkuru. Tapēc priecājaties par to kas ir šodien, kas būs pēc tam , tagad tam nav nozīme!!

  -1 [+] [-]

, 2017-07-18 18:59, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: Tak ko ņematies, VInnēja Ernests priecājaties par to, nevis te
ņerkstat par valodu un nākamo pretinieku. Viss skaidrs ar savu labāko tenisu Ernests var uzvarēt jebkuru. Tapēc priecājaties par to kas ir šodien, kas būs pēc tam , tagad tam nav nozīme!!
Grib un ņerkst, kas tev par daļu?

  +7 [+] [-]

, 2017-07-18 19:00, pirms 7 gadiem
Gulbis pa krieviskam, lai draudzene saprot

  +8 [+] [-]

, 2017-07-18 19:09, pirms 7 gadiem
nicks rakstīja: Čelendž-veči kustas un spēlē labā līmenī. Labi ka Ērnijs atmeta savas ambīcijas un nopietni piegāja spēlei. Nav jau te Wimbldona, pat ne Nica. Nav izslēgts, ka par velti var iet un skatīties. Gulbim tādos kortos vajag īpašu motivāciju.
Krievs jaudas ziņā līdzīgs Ernestam. Uz zālāja bija skatāms, kā uz māla uzvedas, nav ne jausmas.
nu tomēr ir prieks, ka Gulbis ir labāks par kādu pasaules 115. numuru... vajag kaut kā iekārpīties atpakaļ simtniekā, citādi tā arī dauzīsies apkārt kādu laiku pa anonīmiem kortiem - līdz ar to ir jāsit krievs, nekādi savādāk nebūs te nekas

     [+] [-]

, 2017-07-18 19:12, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: Tak ko ņematies, VInnēja Ernests priecājaties par to, nevis te
ņerkstat par valodu un nākamo pretinieku. Viss skaidrs ar savu labāko tenisu Ernests var uzvarēt jebkuru. Tapēc priecājaties par to kas ir šodien, kas būs pēc tam , tagad tam nav nozīme!!
Nepārspīlē, lielā četrinieka večus Ernests var uzvarēt tikai, ja viņiem ir kādas objektīvas problēmas. Tās pāris uzvaras bija tieši tādās situācijās. Ernests ir lielākais talants Latvijas vīriešu tenisā, bet viņam ar visiem elites večiem bilance ir izteikti negatīva. Atceros kā vinnēju vienu setu galda tenisā pret sporta meistaru, jo izdevās pilnīgi viss. Nu un tad? Vai tad tas nozīmē, ka ar savu labāko tenisu skaldīšu visus profus? Objektīvi Gulbja labākais teniss arī nav tik labs kā top 10 labākais. Spēle pie tīkla visai viduvēja forhand pieviļ visai bieži pat uzvarētās spēlēs. Pārsvarā izbrauc uz labām servēm un spēcīgu kreiso sitienu. Nav pietiekami vispusīgs, fizuha zem vidējā tūres līmēna visas karjeras garumā. Jā noservēt un nodauzīt atsevišķā spēlē var daudzus, ko viņam arī novēlu pēc iespējas biežāk. Neviens šeit neņerkst. Vienkārši padalās ar pārdomām. Es arī varu nolamāties, bet cenšos to nedarīt. Spēja sevi savākt, tomēr liecina par zināmu raksturu un kultūras līmeni un nebūt ne visi krievi mauc matom. Cilvēkiem ir tiesības izteikt savu viedokli.

  -2 [+] [-]

, 2017-07-18 19:23, pirms 7 gadiem
rīts rakstīja: Nepārspīlē, lielā četrinieka večus Ernests var uzvarēt tikai, ja viņiem ir kādas objektīvas problēmas. Tās pāris uzvaras bija tieši tādās situācijās. Ernests ir lielākais talants Latvijas vīriešu tenisā, bet viņam ar visiem elites večiem bilance ir izteikti negatīva. Atceros kā vinnēju vienu setu galda tenisā pret sporta meistaru, jo izdevās pilnīgi viss. Nu un tad? Vai tad tas nozīmē, ka ar savu labāko tenisu skaldīšu visus profus? Objektīvi Gulbja labākais teniss arī nav tik labs kā top 10 labākais. Spēle pie tīkla visai viduvēja forhand pieviļ visai bieži pat uzvarētās spēlēs. Pārsvarā izbrauc uz labām servēm un spēcīgu kreiso sitienu. Nav pietiekami vispusīgs, fizuha zem vidējā tūres līmēna visas karjeras garumā. Jā noservēt un nodauzīt atsevišķā spēlē var daudzus, ko viņam arī novēlu pēc iespējas biežāk. Neviens šeit neņerkst. Vienkārši padalās ar pārdomām. Es arī varu nolamāties, bet cenšos to nedarīt. Spēja sevi savākt, tomēr liecina par zināmu raksturu un kultūras līmeni un nebūt ne visi krievi mauc matom. Cilvēkiem ir tiesības izteikt savu viedokli.
Nu vecīt tu iebrauci auzās, kādas problēmas bija Federan kad Ernests viņu 2x vinnēja?
Ernests var uzvarēt jebkuru, taču viņš ir tāds spēlētājs uz emocijām. Būs tur galvā vis kārtībā, būs arī rezultāti labi, bet ja tur iekšēji viņam kādi pārdzīvojumi, tad vēl ilgi var netikt tam pāri. PSiholoģiski viens no nestabilākajiem tenisistiem, taču teikt ka viņš ir uzvarējis tikai tāpēc ka pretinieki ir bijuši nevesela, negatavi arī nav pareizi.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-18 19:41, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: Nu vecīt tu iebrauci auzās, kādas problēmas bija Federan kad Ernests viņu 2x vinnēja?
Ernests var uzvarēt jebkuru, taču viņš ir tāds spēlētājs uz emocijām. Būs tur galvā vis kārtībā, būs arī rezultāti labi, bet ja tur iekšēji viņam kādi pārdzīvojumi, tad vēl ilgi var netikt tam pāri. PSiholoģiski viens no nestabilākajiem tenisistiem, taču teikt ka viņš ir uzvarējis tikai tāpēc ka pretinieki ir bijuši nevesela, negatavi arī nav pareizi.
To jau viņš tev saka, visa psiholoģiskā puse pieder pie lietas, it sevišķi tenisā, forehands briesmīgs, nepiespiesto kļudu skaitu nespēj kompensēt ar winneriem.. ir tā kā ir.. par abstaktu potenciālu var runāt tikai ja visi dati būtu pieejami (kas cilvēciski šobrīd nav iespējami).

     [+] [-]

, 2017-07-18 19:46, pirms 7 gadiem
Gulbja labākā spēle ir bijusi pret Mareju! Pirmo un vienīgo reizi- uzvarēja Mareju divos setos!
https://www.youtube.com/watch?v=p0N...

Tobrīd Marejs bija GS čempions un pēdējos 4 GS bija spēlējis finālos!

     [+] [-]

, 2017-07-18 19:47, pirms 7 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: nu tomēr ir prieks, ka Gulbis ir labāks par kādu pasaules 115. numuru... vajag kaut kā iekārpīties atpakaļ simtniekā, citādi tā arī dauzīsies apkārt kādu laiku pa anonīmiem kortiem - līdz ar to ir jāsit krievs, nekādi savādāk nebūs te nekas
pēc šodienas Ernijs ir 304 vietā bet ja uzvarēs turnīru tad ap 145.
Ja viņam ir nopietni nodomi, tad tāda līmeņa turnīrs būtu jāuzvar

     [+] [-]

, 2017-07-18 19:59, pirms 7 gadiem
pūce rakstīja: pēc šodienas Ernijs ir 304 vietā bet ja uzvarēs turnīru tad ap 145.
Ja viņam ir nopietni nodomi, tad tāda līmeņa turnīrs būtu jāuzvar
Ja viņš vinnēs rīt, viņš arī vinnēs turnīru, tikai diez vai tas notiks, jo patiesi labai spēlei viņam ir nepieciešams spēcīgs kairinājums, Kačanovs tāds manuprāt Gulbim nav
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-07-18 20:14, pirms 7 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: pietiek muldēt, viņš ir profesionālis un viņam nav vajadzīga papildus motivācija lai no 400.vietas atkal iekļūtu top100
Gribu un muldu perdeli, saprati! Gulbis visu karjeru ar retiem izņēmumiem cieš no demotivācijas.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-18 20:23, pirms 7 gadiem
Nu redz! Stabils top 1000 špīleris!

  -2 [+] [-]

, 2017-07-18 20:28, pirms 7 gadiem
Rafaello rakstīja: Ja viņš vinnēs rīt, viņš arī vinnēs turnīru, tikai diez vai tas notiks, jo patiesi labai spēlei viņam ir nepieciešams spēcīgs kairinājums, Kačanovs tāds manuprāt Gulbim nav
pagājušo gad bija fināls Verdasko- Ramos,
tas, ko dīvānu pirdēji analīzē nespēj saprast, ka tenisu spēlē dzīvi cilvēki un jāanalizē, kā spēlētājs jūtas tagad, kāda ir viņa pieredze iepriekšējos gados šajā turnīrā utt.
lai kā gribētu, Gulbis šogad neuzvarēs
viņam šis nav pat 10 mačs nopietnā līmenī šajā gadā, filtrē, ko tu raksti

optibet deva Gulbis+ Sevastova+ Verdasko 4.00 kofu,
šodien 2. algas diena! $$$$$$

  -2 [+] [-]

, 2017-07-18 20:39, pirms 7 gadiem
kols00 rakstīja: pagājušo gad bija fināls Verdasko- Ramos,
tas, ko dīvānu pirdēji analīzē nespēj saprast, ka tenisu spēlē dzīvi cilvēki un jāanalizē, kā spēlētājs jūtas tagad, kāda ir viņa pieredze iepriekšējos gados šajā turnīrā utt.
lai kā gribētu, Gulbis šogad neuzvarēs
viņam šis nav pat 10 mačs nopietnā līmenī šajā gadā, filtrē, ko tu raksti

optibet deva Gulbis+ Sevastova+ Verdasko 4.00 kofu,
šodien 2. algas diena! $$$$$$
Lašped, tieši tādēļ ka dzīvi cilvēki, Ramoss ir avārijas brigāde, Verdasco ir gadu vecāks, vienīgais, ka nepaskatījos, ka pusfinālā pēc ranga vēl ir KarenoBusta, tur ir briesmas,bet kā jau minēju, ja Gulbis rīt uzvar, tad ies līdz galam. Tas ir mans viedoklis , nepatīk, liec mani ignore bezdeli

     [+] [-]

, 2017-07-18 20:42, pirms 7 gadiem
Rafaello rakstīja: Lašped, tieši tādēļ ka dzīvi cilvēki, Ramoss ir avārijas brigāde, Verdasco ir gadu vecāks, vienīgais, ka nepaskatījos, ka pusfinālā pēc ranga vēl ir KarenoBusta, tur ir briesmas,bet kā jau minēju, ja Gulbis rīt uzvar, tad ies līdz galam. Tas ir mans viedoklis , nepatīk, liec mani ignore bezdeli
tu kļūdies

     [+] [-]

, 2017-07-18 20:48, pirms 7 gadiem
kols00 rakstīja: tu kļūdies
Ļoti iespējams, es nepretendēju uz absolūto patiesību, vnk izsaku viedokli

     [+] [-]

, 2017-07-18 20:56, pirms 7 gadiem
alpinists rakstīja: Hu'ņa, kā reiz, nāca no Ernesta mutes! Un visu maču. Nevajag te attaisnojumus ar krievu literatūru tiražēt. Ne Dostojevska, ne Tolstoja darbos šāda valoda nav lasāma.
PS. Vienmēr turēšu īkšķus par mūsējiem, arī Ernestu.
Puškins
Молчи ж, кума; и ты, как я, грешна,
А всякого словами разобидишь;
В чужой пизде соломинку ты видишь,
А у себя не видишь и бревна

  +3 [+] [-]

, 2017-07-18 21:05, pirms 7 gadiem
SteveDavis rakstīja: Puškins
Молчи ж, кума; и ты, как я, грешна,
А всякого словами разобидишь;
В чужой пизде соломинку ты видишь,
А у себя не видишь и бревна
Par lielo un nesavaldīgo muti Dantess Puškinu arī nozūmēja!

  -1 [+] [-]

, 2017-07-18 21:47, pirms 7 gadiem
Putns taalu nelidos .. driz atrausies pa sparniem kaa likts

     [+] [-]

, 2017-07-19 00:01, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: Nu vecīt tu iebrauci auzās, kādas problēmas bija Federan kad Ernests viņu 2x vinnēja?
Ernests var uzvarēt jebkuru, taču viņš ir tāds spēlētājs uz emocijām. Būs tur galvā vis kārtībā, būs arī rezultāti labi, bet ja tur iekšēji viņam kādi pārdzīvojumi, tad vēl ilgi var netikt tam pāri. PSiholoģiski viens no nestabilākajiem tenisistiem, taču teikt ka viņš ir uzvarējis tikai tāpēc ka pretinieki ir bijuši nevesela, negatavi arī nav pareizi.
Federers uz māla nekad nav bijis supermens, ne velti tikai vienu reizi Parīzē triumfējis, bet tā tiešām bija viena no Ernesta labākajām spēlēm karjerā, bet Federers tai konkrētajā spēlē pilnīgi noteikti nerādīja savu labāko tenisu. Protams, iespējams viņam traucēja tieši Gulbja agresija. Romā, cik atceros, Federers vienkārši nebija īsti formā uz māla sezonas sākumu, bet arī tādu Federeru reti kurš var paņemt. Es tikai par to, ka top večiem Ernests ir iekodis vien dažreiz, bet pārsvarā ir skaisti zaudējis un tieši dēl minētajām trim lietām, psiholoģiskā nenoturība (piemēram, pēc nepaņemta breika, Ernests daudz biežāk nekā citi nolej nākamo geimu(us), relatīvi sūdīga fiziskā forma, kas spilgti izpaužas tikko ir karstāks, mitrāks utt. un top līmenim neatbilstoši nestabils labais sitiens. Es tiešām priecājos par katru viņa panākumu un esmu redzējis spēlējam klātienē, bet objektīvi viņš ir tikai labs simtnieka vecis, kas ir milzīgs panākums, ko neapšaubu, bet bez top desmit potenciāla minēto trūkumu dēļ. Un nav tā, ka Ernests ar savu labāko tenisu slānīs jebkuru. Jā, var uzvarēt, bet reti. Rafa, pret Gulbi izkapāja visus mačus un nebūt visos nerādīja savu labāko tenisu. Ernests savukārt var mierīgi paklupt pret otrā, trešā simta tenisistu, kas vienkārši kaut cik tiek galā ar viņa servi un maz kļūdās izspēlēs. Tas man netraucē viņam just līdzi. Arī, ja neatgriezīsies simtniekā.