Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis un Podžus dubultspēlē mēģinās atgūt vadību Latvijai

Krišs Upenieks

Lībietis un Podžus dubultspēlē mēģinās atgūt vadību Latvijai
Mārtiņš Podžus
Foto: Emīls Desjatņikovs/F64

Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas 2. grupas cīņā starp Latviju un Madagaskaru pēc pirmās dienas divām vienspēlēm rezultāts ir neizšķirts, tāpēc ļoti svarīga būs dubultspēle. Tajā Latvijai vienā tīkla pusē, visticamāk, spēlēs Miķelis Lībietis un Mārtiņš Podžus. Spēles sākums, visticamāk, ap pulksten 17:30.

Latvijas duelis Liepājā pret Madagaskaru vakar iesākās arī Mārtiņa Podžus (ATP - 442.) spēli pret Džeikobu Rasolondrazanu, kurš ATP rangā nemaz nav atrodams. Latvietis pārliecinoši apliecināja savu favorīta statusu pret mazpazīstamo pretinieku un prata uzvarēt itin vieglā trīs setu spēlē - 6:1, 6:2 un 7:6(5), lielu sasprindzinājumu izjūtot tikai spēles trešajā setā, kad izspēlēts arī taibreiks.

Otrā spēlē nepatīkamu pārsteigumu Latvijas tenisa atbalstītājiem sarūpēja ATP ranga 1892. vietas īpašnieks Miķelis Lībietis, kurš nespēja tikt galā ar Anco Rakotondramangu (ATP - 2018.). Jau pirmajā setā Anco pierādīja, ka ir gatavs uzvarēts spēli (6:2), bet veiksmīgs bija arī turpinājums - 6:3. Trešajā setā Lībietis atspēlējās no 2:5, taču vienalga zaudēja taibreikā - 6:7 (4.).

Vakar ziņojām, ka dubultspēlē Latviju, visticamāk, varētu pārstāvēt Miks Losbergs, kurš aizstāj savainoto Artūru Lazdiņu, un Jānis Podžus, taču vakardien viens piedzīvotais zaudējums ieviesis zināmas korekcijas, un kopā dubultspēli domājams, ka aizvadīs Mārtiņš Podžus un Lībietis, kuram būs iespēja reabilitēties. Pretinieku nometnē nekādas izmaiņas gan nav gaidāms - laukumā dosies Toniju Rajaobelins un Rakotondramangs.

Ar Madagaskaras komandu Latvijas tenisisti ir spēlējuši vienreiz - 2001. gadā Botsvānas galvaspilsētā Gaboronē. Toreiz izlases sacentās Eiropas-Āfrikas zonas 3. grupas ietvaros, un Latvija uzvarēja ar 3:0. Latvijas komandas sastāvā bija Andis Juška, Andris Fiļimonovs, Raimonds Sproga un Deniss Pavlovs.

Martā Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas 2. grupas pirmās kārtas duelī Latvijas tenisisti piekāpās bulgāriem, tādēļ šajā nedēļas nogalē latviešiem ir jācīnās par palikšanu 2. grupā. Tikmēr Madagaskaras tenisisti pirmajā kārtā atzina Luksemburgas komandas pārākumu. Vēl pērn Latvijas tenisisti tikai trešoreiz (2008., 2010,. 2014. gadā) vēsturē spēlēja Eiropas-Āfrikas zonas 1. grupā, taču cīņā par vietas saglabāšanu tajā zaudēja Zviedrijas tenisistiem.

Spēles sākums ir aizkavējies, jo Liepājā līst lietus.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-18 10:54, pirms 9 gadiem
God damn, laiku, kad spēle sākas varēja pieminēt. Saucas labākais sporta portāls Latvijā, bitīt rozīt.

     [+] [-]

, 2015-07-18 11:10, pirms 9 gadiem
Jautājums ne par tēmu - Gulbis šonedēļ spēlēs? Jo umagas kvalifikācijā viņa nav, un arī starp pamatturnīra dalībniekiem nemanu.

     [+] [-]

, 2015-07-18 11:48, pirms 9 gadiem
Spararats rakstīja: Jautājums ne par tēmu - Gulbis šonedēļ spēlēs? Jo umagas kvalifikācijā viņa nav, un arī starp pamatturnīra dalībniekiem nemanu.
Viņš spēlēs Zviedrijā. Beigās tika pamatturnīrā abos un izvēlējās Bostādi.

     [+] [-]

, 2015-07-18 11:54, pirms 9 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Viņš spēlēs Zviedrijā. Beigās tika pamatturnīrā abos un izvēlējās Bostādi.
Paldies. Būšu palaidis garām.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-18 15:16, pirms 9 gadiem
Lībietis taču neko nevar!

  -1 [+] [-]

, 2015-07-18 16:13, pirms 9 gadiem
aizermans rakstīja: Lībietis taču neko nevar!
Lībietis var daudz ko, diemžēl ne jau vienspēlēs un uz māla, plus vēel esot galīgā neformā.