Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Luīze Līva Strīķe sasniedz "Riga Open 2013" vienspēļu ceturtdaļfinālu

Luīze Līva Strīķe sasniedz "Riga Open 2013" vienspēļu ceturtdaļfinālu
Luīze Līva Strīķe

Arī otrā pamatturnīra spēļu diena starptautiskajā jauniešu tenisa turnīrā "Riga Open 2013" bijusi notikumiem pārbagāta – visās vecuma grupās noslēgušās pirmās kārtas cīņas kā vienspēlēs, tā dubultspēlēs, bet vairākās noskaidroti jau ceturtdaļfinālisti. Labāko astoņniekā U18 vecuma grupā iekļuvusi arī Latvijas tenisiste Luīze Līva Strīķe.

Labāko astoņnieks noteikts U12 vecuma grupā kā puišiem, tā meitenēm. Diemžēl starp viņiem nav izdevies iekļūt nevienam no mūsu valsts sportistiem. Roberts Jaričevskis ļoti līdzīgā divu setu spēlē piekāpās krievam Igoram Trunovam – 6:7(4), 5:7, bet Herta Uzkalne un Hardija Vīdnere šodien izjuta sāpīgas neveiksmes. Pirmā ar 1:6, 0:6 zaudēja igaunietei Karolai Plakai, bet otrā ar 0:6, 0:6 Igai Svitekai no Polijas. U12 grupā notiek arī vienspēļu gandarījuma turnīri, kurā sacenšas tie sportisti, kuri cieta neveiksmes 1.kārtā – tajā cīņas par uzvaru turpina Renārs Grodskis, Markuss Holštroms, Anna Jakovļeva un Stefānija Poļiščuka.

U14 un U16 vecuma grupās šodien tika pabeigta vienspēļu pirmās kārtas izspēle. U14 sacensībās 2.kārtā Latviju no puišiem pārstāvēs Daņiils Batmanovs, bet meiteņu konkurencē Denīza Marcinkeviča un Daniela Vismane. Ja Batmanovs un Marcinkeviča pie uzvarām tika jau pirmdien, tad Vismane spēlēja šodien, kad ar 6:0, 6:4 uzveica vācieti Sofiju Follu. Ne tik labi šodien veicās trīs citiem mūsu sportistiem - Irina Ļapustina ar 1:6, 2:6 piekāpās krievietei Marijai Maņilovai, Matīss Šteinhards ar 1:6, 2:6 zaudēja Šonam Batkim no Izraēlas, bet Artūrs Kuļibaba palika sausā pret austrālieti Kodiju Pērsonu – 0:6, 0:6.

U16 vecuma grupā pirmo kārtu nespēja pārvarēt neviens no mūsu puišiem. Jau vakar zaudēja Maksims Ņesins, Toms Sutris un Andris Gudins, bet šodien viņiem pievienojās Rūdolfs Mednis un Gustavs Lukstiņš. Mednis vakar tumsas dēļ pārtrauktajā spēlē piekāpās igaunim Kristjanam Tammam – 6:7(4), 6:3, 6:7(4), bet Lukstiņš arī trijos setos zaudēja krievam Dmitrijam Dosuževam ar 5:7, 6:2, 2:6. Meiteņu konkurencē panākumi labāki – jau vakar 2.kārtā tika Gundega Pastore, Elīna Zīverte, Gerda Upeniece un Marta Pagraba, bet šodien viņām pievienojās Viktorija Demčenkova, kura ar 6:2, 6:2 apspēlēja krievieti Mariju Ždanovu. Izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā ir visām piecām mūsu sportistēm, jo savstarpējās cīņas viņas netiksies.

U18 vecuma grupā šodien pabeidza pirmās kārtas cīņas, kā arī noskaidroja pirmos ceturtdaļfinālu dalībniekus. Otro uzvaru turnīrā izcīnīja Luīze Līva Strīķe, kura ar 6:3, 6:3 pārspēja igaunieti Elīzu Maiju Koniku. Ceturtdaļfinālā viņas pretiniece būs ar 1.numuru izliktā krieviete Anna Kaļinskaja. Citām Latvijas tenisistēm turnīrs jau beidzies, šodien zaudējumi gan Ariadnai Bļinovai (2:6, 2:6 pret somieti Tanju Tomi), gan Alisei Isajevai (0:6, 0:6) pret Lielbritānijas pārstāvi Anastasiju Mihejevu.

Puišu sacensībās šodien spēlēja divi mūsu sportisti. Rihards Breicis 1.kārtā ar 0:6, 0:6 piekāpās sacensību otrajam numuram Mantam Bugailiskim no Lietuvas, bet Mikus Pauls Losbergs 2.kārtas spēlē ar 4:6, 2:6 piekāpās sacensību trešajam numuram Ēro Vasam no Somijas. Rīt 2.kārtu mēģinās pārvarēt Arkādijs Slobodkins, kura oponents būs lietuvietis Tadas Babelis.

Arī rīt skatītāji ir laipni aicināti apmeklēt mačus gan Mežaparkā (Ezermalas ielā 32), kur sacenšas U12, U14 un U16 grupu sportisti, gan Viesturdārzā (Rūpniecības ielā 21), kur cīnās U18 vecuma grupas sportisti. Mežaparkā spēļu sākums jau 9:00, bet Viesturdārzā 10:00. Ieeja uz spēlēm ir bez maksas. Atgādinām, ka īpašu pārsteigumu ir sagādājusi SEB Banka. Lai uzzinātu, kas tas par pārsteigumu un kā to saņemt, apmeklē SEB Bankas Facebook profila lapu - https://www.facebook.com/SEB.Latvia

“Riga Open 2013“ atbalsta Itera Latvija, SEB banka, Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departaments. Sīkāku informāciju par turnīru un rezultātiem meklē sacensību mājaslapā - Riga Open


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
4

Ostapenko mēģinās otro reizi sasniegt Madrides "WTA 1000" trešo kārtu

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Pēc plkst. 13.30 Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā cīnīsies pret spānieti Džesiku Bousasu.
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.