Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Pavlovam neizdodas uzvarēt arī Itālijā

Pavlovam neizdodas uzvarēt arī Itālijā
Deniss Pavlovs
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Savu zaudējumu sēriju Itālijas pilsētas Kremonas "Challenger" turnīrā nav izdevies pārtraukt Latvijas tenisistam Denisam Pavlovam. Spēlē ar austrālieti Niku Lindālu Deniss bija drošā vadībā izšķirošajā setā, taču zaudēja maču ar 7:5, 3:6, 6:7(1).

Šī brīža Latvijas tenisa otrajam numuram, Denisam Pavlovam šis gads nav pārāk izdevies. Gada sākumā pārciestā slimība arī atstājusi sekas, un šogad pie uzvarām tikt neizdodas. Atšķirībā no pērnā gada, šogad Deniss vairāk koncentrējas uz "Challenger" sērijas turnīriem, kuriem atļauj piekļūt ranga pozīcija. Šonedēļ viņš devies uz Itāliju, kur Kremonas pilsētā norisinās šāda līmeņa turnīrs ar balvu fondu 30 000 eiro. Pavlovs vienspēļu turnīru varēja uzsākt ne vien no pamatturnīra, bet tajā tika izlikts arī ar augsto 8. numuru. Šāda situācija iznāca tādēļ, ka lielāka daļa "Challenger" līmeņa tenisistu šonedēļ devušies uz Parīzi, kur notiks "French Open" kvalifikācija. Pavlovam līdz kvalifikācijai gan pietrūka ranga vietas.

Pirmajā kārtā pretiniekos viņam tika ielozēts austrālietis Niks Lindāls. Lai gan ATP rangā viņš ieņem zemāku pozīciju (324. pret 286.), tomēr 20 gadus vecajam austrālietim šogad uz hard seguma kortiem bija izdevies gūt vairākas uzvaras "Challenger" līmenī, kamēr Pavlovam nē. Arī šis turnīrs norisinās uz hard seguma, tāpēc abu izredzes uzvarēt varēja vērtēt līdzīgi.

Spēles pirmais geims pie Pavlova serves iznāca ļoti līdzīgs, tomēr Denisam nācās zaudēt savu servi. Turpmākajos geimos austrālietis pārsvaru saglabāja (3:1), līdz sestajā geimā Pavlovs ar vairākkārtējiem mēģinājumiem rezultātu izlīdzināja. Labas iespējas uz breiku Denisam bija arī astotajā geimā, kas jau dotu 5:3 vadību, tomēr tas neizdevās, bet nākamajā geimā jau tika zaudēja sava serve – 4:5. Austrālietim bija labas iespējas ar savu servi noslēgt setu, taču viss izvērtās viņam par sliktu – Pavlovs ne vien izlīdzināja rezultātu, bet uzvarēja vēl divus geimus pēc kārtas, triumfējot setā ar 7:5.

Otrā seta sākumā Denisam bija lieliska iespēja panākt 2:0 vadību, taču divas breikbumbas atkal netika izmantotas, bet pēc tam zaudēta sava serve un jau 1:2. Seta turpinājumā Lindāls turpināja pārliecinoši spēlēt pie savas serves, taču Pavlovam tas nepadevās un septītajā geimā, pieļaujot dubultkļūdu, Deniss vēlreiz zaudēja savas serves geimu. Arī nākamos divus geimus uzvarēja serves uzņēmējs, bet šoreiz tas jau bija par labu Lindālam, kurš uzvarēja setu ar 6:3.

Izšķirošo setu ar servi varēja iesākt austrālietis, taču pamanījās zaudēt visās četrās izspēlēs. Aizstāvot vienu breikbumbu, nākamajā geimā Deniss savu pārsvaru dubultoja, bet vēlāk Lindāls zaudēja vēl vienu savas serves geimu, dodot Pavlovam lielisku iespēju noslēgt maču savā labā. Pie 3:0 Pavlovs izvirzījās vadībā ar 30:0, taču pēc tam zaudēja 14 (!!!) izspēlēs pēc kārtas, kas vadību jau deva Lindālam – 4:3. Turpmākos geimos iniciatīva jau bija servētājam un spēle nonāca līdz taibreikam. Tajā Lindāls uzreiz ieguva 3:0 vadību, ko pārliecinoši nosargāja, uzvarot kā setā, tā mačā.

Līdz ar to Deniss arī šajā turnīrā savu vienspēļu ranga punktu skaitu nepapildināja, bet vēl turpinās dalību dubultspēļu turnīrā, kur viņa pārinieks būs brits Ričards Blūmfilds. Pirmo cīņu viņi aizvadīs parīt, tiekoties turnīrā ar 3. numuru izlikto poļu duetu - Tomašs Bednareks un Davids Olejničaks.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com


Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Roberts Štrombahs. Foto: SCMP

Štrombaham minimāls kāpums ATP rangā

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs zaudējis vienu punktu, taču pakāpies no 389. uz 388. vietu.