Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

ATP un WTA tūres pauzi pagarina līdz jūnijam, iesaldēti tenisa rangi

ATP un WTA tūres pauzi pagarina līdz jūnijam, iesaldēti tenisa rangi
Anastasija Sevastova bez pērn martā-jūnijā nopelnītajiem punktiem WTA rangā būtu pirmā simta beigās. Foto: AP/Scanpix

Profesionālais teniss COVID-19 vīrusa dēļ netiks spēlēts vismaz līdz 8. jūnijam, sacīts ATP un WTA kopīgā paziņojumā. Abas tūres šodien paziņoja arī par rangu iesaldēšanu, spēlētājiem nezaudējot reitinga punktus un pozīcijas. WTA turnīriem nenotiekot līdz jūnijam, Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova ir kvalificējušās Tokijas olimpiskajām spēlēm, šobrīd esot kvalifikācijas zonā.

ATP sākotnēji savas tūres darbību apturēja līdz 20. aprīlim, bet WTA līdz 2. maijam. Tradicionāli sezonas otrā "Grand Slam" turnīra "French Open" rīkotāji vakar paziņoja par prestižākā māla turnīra pārcelšanu uz septembri, kas nozīmētu to spēlēt neilgi pēc "US Open".

Savukārt šodien kļuva zināms, ka oficiāli pilnībā zaudēts Eiropas māla seguma pavasara turnīru posms, neskaitot pārcelto "French Open". Šogad tādējādi netiks izspēlēti abi prestižie jauktie turnīri Madridē un Romā. Vīriešu tūrē iepriekš jau tika zaudēts Montekarlo "Masters 1000" turnīrs. Tāpat nenotiks vairāki mazākas nozīmes ATP 250 un WTA "International" turnīri.

Profesionālais teniss, ieskaitot arī ATP "Challenger" un zemākā līmeņa ITF turnīrus, neatsāksies agrāk par 8. jūniju – laiku, kad kalendāra sākotnējā versijā vajadzēja beigties "French Open" un sākties zālāja sezonai. Vimbldonas sākums plānots 29. jūnijā.

Šodien tika paziņots arī par ATP un WTA rangu iesaldēšanu, spēlētājiem saņemot papildus drošību – atgriešanās laikā būs pašreiz ieņemtās pozīcijas, no kurām notiek pieteikšanās turnīriem. Līdz jūnijam nenotiekot nevienam turnīram, abas Latvijas WTA līmeņa spēlētājas Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova ir kvalificējušās Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Ostapenko olimpiskajā rangā ir 33. vietā, bet Sevastovai ir 56. pozīcija jeb pēdējā vieta, ar kuru automātiski var kvalificēties Tokijas spēlēm. Sevastova šogad WTA turnīros zaudējusi visos piecos mačos, katru nedēļu slīdot arvien zemāk rangā, tāpēc tenisa spēlēšanas apturēšana viņai šajā ziņā bijusi izdevīga.

Ostapenko WTA 52 nedēļu rangā ir 41. vietā, bet Sevastovai 43. numurs. Līdz 8. jūnijam bez ranga iesaldēšanas lielāki punktu zaudējumi būtu Sevastovai – 590 punkti (bez tiem nokristu uz aptuveni 90. vietu), kamēr Ostapenko tikai 205. Savukārt ATP ranga 162. vietā esošais Ernests Gulbis zaudētu tikai 40 punktus.

Izmantotie resursi:
https://www.atptour.com/en/news/atp...


Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
4

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.