Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Šarapova ļoti priecīga par "grūtās pretinieces" Sevastovas uzvarēšanu

Šarapova ļoti priecīga par "grūtās pretinieces" Sevastovas uzvarēšanu
Marija Šarapova un Anastasija Sevastova pēc "Australian Open" 2. kārtas mača
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas otro raketi Anastasiju Sevastovu no "Australian Open" turnīra izslēgusī eksčempione Marija Šarapova pēc 6:1, 7:6(4) gūtās uzvaras bija gandarīta par to, ka salīdzinoši ātrā mačā izdevās tikt vaļā no viņai iepriekš lielas problēmas radījušās pretinieces.

Šarapova Sevastovai septembrī zaudēja "US Open" astotdaļfinālā, bet tā paša mēneša beigās spēja Anastasiju pieveikt Pekinā. Abas reizes bija ļoti sīvas trīs setu cīņas, bet šoreiz iztika ar diviem setiem.

Šarapova pēc uzvaras atzīmēja Sevastovas cīņassparu: "Viņa nekad nepadodas un spēja atsist ļoti daudz bumbiņu. Ar to man bija problēmas iepriekšējos mačos pret Sevastovu. Daudzām spēlētājām, ar kurām esmu sacentusies pēc savas atgriešanās, ir sarežģīts "backhand slice" sitiens. Pret to sitienu man bija daudz kļūdu "US Open" mačā pret Sevastovu, tāpat arī "volley" kļūdas. Šiem diviem elementiem vēlējos pievērst lielāku uzmanību šodien."

Tādām spēlētājām kā Šarapova uzvara "Grand Slam" turnīra 2. kārtas mačā parasti nav nekas īpašs, taču šoreiz bija izņēmums. Iemesls tam bija iepriekšējās divas grūtās spēles pret Sevastovu: "Man pret viņu klājās ļoti grūti. Neskatoties uz uzvaru iepriekšējā mačā, man knapi izdevās tikt cauri sveikā, uzvarot ar 7:6 trešajā setā.

Šodien bija ļoti karsta diena [gandrīz 40 grādi - aut.], savu darbiņu pret spēlētāju, kura man bija radījusi lielas grūtības, paveicu divos setos." It kā tikai trešā kārta "Australian Open", taču uzskatu, ka esmu pelnījusi priecāties pēc tādas uzvaras."

Izmantotie resursi:
https://ausopen.com/articles/interv...


Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
4

Ostapenko mēģinās otro reizi sasniegt Madrides "WTA 1000" trešo kārtu

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Pēc plkst. 13.30 Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā cīnīsies pret spānieti Džesiku Bousasu.
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.