Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko sezonu sāks Jaunzēlandē, Sevastova startēs Ķīnā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko sezonu sāks Jaunzēlandē, Sevastova startēs Ķīnā
Aļona Ostapenko
Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko jauno sezonu sāks Oklendā, saņemot "International" sērijas sacensību "wild card". Tikmēr Anastasijai Sevastovai janvārī plānotas divas kvalifikācijas – vispirms Šeņdžeņā, bet pēc tam Melburnā.

Ranga 84. vietā esošajai Ostapenko pavisam nedaudz pietrūka, lai Jaunzēlandē gaidāmajā turnīrā ar savu reitinga pozīciju nodrošinātu spēlēšanu pamatturnīrā. "ASB Classic" būs trešais WTA pamatturnīrs, kurā viņa piedalīsies ar "wild card". Iepriekš tādā statusā spēlēts 2014. gadā Taškentā un pērn Vimbldonā, abos gadījumos gūstot vienu uzvaru.

Saņemot "wild card", Ostapenko turnīra mājaslapai norādīja, ka dzirdējusi daudz labu atsauksmju par šīm sacensībām, kas viņai kalpošot kā gatavošanās posms "Australian Open". Oklendas turnīrā 2014. gadā "wild card" saņēma cita nesen junioros labi nospējusi tenisiste – talantīgā Horvātijas pārstāve Ana Konjuha. Viņai tieši Jaunzēlandē bija WTA debija, toreiz pieveicot turnīra pirmo raketi Robertu Vinči.

"ASB Classic" būs šāda līmeņa turnīram ļoti spēcīgs sastāvs ar uzreiz trim "Grand Slam" čempionēm – Venusu Viljamsu, Anu Ivanoviču (pēdējo divu gadu čempiones) un Svetlanu Kuzņecovu, kā arī bijušo ranga līderi Karolīnu Vozņacki.

Oklendas turnīrs sāksies 4. janvārī, bet dienu iepriekš startēs vēl divi jaunās sezonas pirmās nedēļas turnīri – "Premier" turnīrs Brisbenā un "International" sērijas sacensības Šeņdžeņā. Ķīnā plānojusi spēlēt mūsu otrā rakete Anastasija Sevastova (#113), kurai būs jāpiedalās kvalifikācijā.

Izmantotie resursi:
asbclassic.co.nz

  +1 [+] [-]

, 2015-12-17 01:23, pirms 8 gadiem
Lielais teniss atpakaļ. Ceru, ka Gulbis atkal būs top 20, jo šogad(16.gadā) diži nekas nebūs jāizstāv.

  -1 [+] [-]

, 2015-12-17 01:46, pirms 8 gadiem
RahX rakstīja: Lielais teniss atpakaļ. Ceru, ka Gulbis atkal būs top 20, jo šogad(16.gadā) diži nekas nebūs jāizstāv.
Atpakaļ? Vēl divas ar pusi nedēļas.

  +2 [+] [-]

, 2015-12-17 06:46, pirms 8 gadiem
Es jau arī ceru, ka Gulbim šogad veiksies labāk, bet šogad 250nieku kvaļos paredzēts spēlēt tikai 16 spēlētājiem, kas Ernestam ar patreizējo 81.vietu draud netikt pat uz kvaļiem ( piem. uz Sidneju pirms AO Gulbis ir 21. alternatīvais).