Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko Romā arī dubultspēļu turnīrā nospēlē tikai vienu maču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko Romā arī dubultspēļu turnīrā nospēlē tikai vienu maču
Aļona Ostapenko un Gabriela Dabrovski. Foto: AFP/Scanpix

Aļona Ostapenko kopā ar Kanādas tenisisti Gabrielu Dabrovski zaudēja Romas "Premier 5" turnīra otrajā kārtā, ar rezultātu 5:7, 3:6 piekāpjoties Čehijas un Slovēnijas duetam Lucija Hradecka/Andreja Klepača.

Ostapenko un Dabrovski, kurām rangā attiecīgi 19. un 8. vieta, Romā bija izsētas ar trešo numuru, tāpēc māla seguma turnīru varēja sākt no 2. kārtas. Savukārt Hradecka un Klepača vienu maču jau bija nospēlējušas, ar 6:3, 7:6(2) pieveicot Austrālijas pāri Elena Peresa/Storma Sandersa.

Ostapenko ar pārinieci 1. setā divreiz atspēlēja breiku (1:3 un 2:4), bet nespēja izglābties pēdējā geimā, kad neveiksmīgi servēja Dabrovski. Viņa no 5:6 un 15:40 ar pirmo servi atspēlēja divas setbumbas, bet trešās setbumbas jeb izšķirošā punkta izspēlē pretinieces uzbruka Kanādas tenisistes otrajai servei.

2. setā bija tikai viens breiks, kas notika ceturtajā geimā. Ostapenko nākamajos divos geimos uzņemšanā kļūdījās izšķirošā punkta izspēlē, kad pēc Latvijas tenisistes sitieniem autā rezultāts kļuva attiecīgi 1:4 un 2:5. Ostapenko šodien kopumā četras reizes neprecīzi uzbruka izšķirošajos punktos pretinieču serves geimos – arī abu setu pirmajā geimā.

Ostapenko un Dabrovski Romā bija astotais turnīrs vienā komandā, pirmoreiz zaudējot jau pirmajā mačā. Viņas šogad sasniedza ceturtdaļfinālu "Australian Open" un finālu "Premier 5" turnīrā Dohā. Latvijas un Kanādas komandai ir viens tituls, 2018. gadā triumfējot Dohā.

Ostapenko, kura Romā pirmajā mačā zaudēja arī vienspēļu turnīrā (4:6, 3:6 pret polieti Magdu Lineti), no Itālijas plānota došanās uz Franciju, kur šīs nedēļas nogalē Strasbūrā sāksies WTA "International" sērijas turnīrs, bet nākamajā svētdienā (27. septembrī) Parīzē startēs "French Open".

Marcinkevičai zaudējums ITF dubultspēļu ceturtdaļfinālā Čehijā

Diāna Marcinkeviča pārī ar krievieti Poļinu Ļeikinu (ceturtais numurs) Frīdekmīstekas W25 māla seguma turnīra ceturtdaļfinālā ar 1:6, 3:6 zaudēja Čehijas duetam Mirjama Kolodziejova/Džesika Malečkova. Diāna šonedēļ ieguva deviņus punktus.

Darja Semeņistaja (WTA 1300.) nākamajā dienā pēc savas 18. dzimšanas dienas Monastīras W15 turnīrā uz cietā seguma 2. kārtā ar 6:3, 1:6, 3:6 zaudēja baltkrievietei Jūlijai Hatukai (WTA 444.). Semeņistaja 1. setā izmantoja pretinieces astoņas dubultkļūdas, no 0:3 uzvarot sešos geimos pēc kārtas.

Darjai ir 0-4 bilance ITF turnīru 2. kārtas mačos. Šonedēļ nopelnīts viens reitinga punkts. Semeņistaja Tunisijā, kur viņai šonedēļ bija sezonas pirmais ITF turnīrs, spēlēs arī nākamajā nedēļā.

     [+] [-]

, 2020-09-17 14:39, pirms 4 gadiem
Mda