Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Sevastova Berlīnes turnīra otrajā posmā uzvar Bertensu

Sevastova Berlīnes turnīra otrajā posmā uzvar Bertensu
Anastasija Sevastova. Foto: Reuters/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 43.) "bett1 Aces" paraugturnīra otrajā posmā Berlīnē ar 6:1, 6:4 komfortabli apspēlēja Nīderlandes tenisisti Kiki Bertensu (WTA 7.), nodrošinot vēl vienu pusfinālu maču pret pasaules piekto numuru Eļinu Svitoļinu.

Šodien sākās Berlīnes turnīra otrā daļa, pārceļoties uz "hard" segumu Tempelhofas lidostas angārā. Sevastova pirmajā daļā uz zālāja seguma ar 6:3, 4:3 uzvarēja potītes savainojumu guvušo vācieti Jūliju Gērgesu (WTA 38.), bet pusfinālā ar 6:7(2), 3:6 piekāpās Ukrainas tenisa līderei Eļinai Svitoļinai (WTA 5.).

Anastasijai trešdien bija plānota spēle par 3. vietu pret Bertensu, taču šī cīņa lietus dēļ tika atcelta. Zīmīgi, ka zālāja turnīra fināls starp Svitoļinu un Petru Kvitovu (WTA 12.) tika pārcelts uz šodienu, kad uz cietā seguma ar rezultātu 3:6, 6:1, 10:5 pārāka bija Svitoļina. Abas pirmā posma finālistes izlaida otrā turnīra 1. kārtu.

Sevastova ar Bertensu tika galā itin pārliecinoši, izmantojot Nīderlandes tenisistes precizitātes problēmas. Bertensa pirmo serves geimu pabeidza ar divām dubultkļūdām pēc kārtas un arī cīņas turpinājumā bija tālu no labas kvalitātes tenisa. Sevastovai cīņas pirmajā pusē 5:0 izrāviens, bet 2. setā uz brīdi tika zaudēts breika pārsvars (2:1), to gan uzreiz atjaunojot.

Sevastova ar Bertensu pirmoreiz sacentās ārpus Madrides, kur māla seguma turnīrā notikušas visas trīs abu oficiālās tikšanās. Sevastova uzvarēja 2017. gadā ar 6:3, 6:3, bet Bertensa bija pārāka nākamajās divās sezonās, uzvarot attiecīgi ar 6:1, 6:4 un 6:1, 6:2.

Kamēr Sevastova šonedēļ Vācijas galvaspilsētā uzvarējusi divos no trim mačiem, Bertensa turnīru pabeidza bez uzvarām. Viņa savā vienīgajā iepriekšējā cīņā ar 3:6, 2:6 zaudēja Kvitovai. Sevastova rīt pusfinālā tiksies ar Svitoļinu, kurai sīvā cīņā piekāpās zālāja seguma turnīra pusfinālā.

Sevastova pie spēlēšanas Berlīnē tika pēc tam, kad savainojuma dēļ no dalības turnīrā atteicās Francijas tenisiste Karolīna Garsija. Anastasijai Vācijā ir pirmās spēles kopš februāra, savukārt pirmais oficiālais turnīrs pēc vairāku mēnešu pārtraukuma plānots Palermo, kur 3. augustā sāksies "International" kategorijas turnīrs.


, 2020-07-17 21:59, pirms 4 gadiem
Malacīte!
, 2020-07-18 11:47, pirms 4 gadiem
Pusfinālus rāda vācu Eurosport. Nastjai ielikta pēdējā spēle. https://bett1aces.de/
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.