Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Podžus uzvar Stabiņu, Ignatjevai pirmais WTA reitinga punkts

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Podžus uzvar Stabiņu, Ignatjevai pirmais WTA reitinga punkts
Mārtiņš Podžus
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Pērnavā notiekošajā jauktajā ITF un "Futures 15 000" sērijas turnīrā vienu reitinga punktu otrdien nopelnīja četri mūsējie – Mārtiņš Podžus, Daniela Vismane, Anna Ozerova un Margarita Ignatjeva, kurai debijas turnīrā uzreiz pirmais WTA punkts.

Vīriešu turnīrā bez kvalifikācijas spēlēšanas iekļuva tikai Mārtiņš Podžus (ATP 603.), kurš izlikts ar trešo numuru. Podžus 1. kārtas mačā ar 6:0, 6:4 pieveica Krišjāni Stabiņu (ATP 1606.), kurš bija viens no trim mūsējiem ar pārvarētu kvalifikāciju. Stabiņam Pērnavā bija sezonas pirmais turnīrs. Viņam šobrīd ir viens reitinga punkts, kas nopelnīts pagājušā gada oktobrī Tallinā.

Kvalifikācijā bija trīs kārtas, bet vairāki tenisisti varēja sākt no 2. kārtas. Tas attiecās arī uz visiem trim pamatturnīru sasniegušajiem latviešiem. Bez Stabiņa divas uzvaras guva arī Roberts Grīnvalds (ATP 1701.) un Mārtiņš Rocēns (ATP 1889.).

Grīnvalds pamatturnīrā ar 2:6, 1:6 zaudēja Nīderlandes tenisistam Markam Dijkhuizenam (ATP 1062.), kuram ar līdzīgu rezultātu (1:6, 4:6) zaudēja arī pagājušajā vasarā Latvijas "Futures" turnīrā Rīgā.

Tikmēr Rocēns šodien izturēja vienu setu mačā pret Zviedrijas tenisistu Karlu Fribergu (ATP 872.) – 5:7, 0:6. Grīnvaldam un Rocēnam ir identiska sezonas un karjeras bilance "Futures" pamatturnīros – attiecīgi 0-2 un 1-6.

Sieviešu turnīrā pirmoreiz ITF līmenī ar pirmo numuru izlikta Daniela Vismane (WTA 684.), kura pirmajā mačā ar 6:2, 6:0 sagrāva WTA rangā vēl nebijušo Igaunijas tenisisti Katrīnu Sāru. Viņai ir tikai divas uzvaras ITF līmenī, divreiz pārvarot 1. kārtu ITF 15 000 sērijas turnīros.

Vismane ITF turnīros atgriezusies pēc četrām neveiksmīgām sacensībām junioros, kur viņa guva tikai divas uzvaras (2-4), pa vienam panākumam gūstot "French Open" un Rohemptonā.

Vismanei Pērnavā ir sezonas piektais ITF turnīrs. Trijos no pirmajiem četriem viņa tika vismaz līdz ceturtdaļfinālam un arī izcēlās ar vienu pusfinālu (marta sākuma Makonā), kas viņai pagaidām ir vienīgais pusfināls profesionālās kategorijas turnīros.

Dāmu sacensībās Pērnavā Latvijai pamatturnīrā bija uzreiz sešas pārstāves, no kurām trim nebija jāspēlē kvalifikācijā – Vismanei, Alisei Čerņeckai (WTA 1006.) un Denīzai Marcinkevičai, kura pamatturnīrā spēja iekļūt bez reitinga.

Čerņecka nenospēlēja pilnu maču pret šobrīd rangā neesošo, bet kādreiz tur bijušo Krievijas tenisisti Mariju Zotovu (rekords – 1073. vieta), viņai zaudējot ar 4:6, 6:1, 3:4. Alise pēdējā setā bija vadībā ar 3:1, bet, zaudējusi trīs geimos pēc kārtas, izstājās. Šogad ITF turnīros regulāri spēlējošajai Čerņeckai tas ir septītais zaudējums pēc kārtas. Viņa gada vienīgo uzvaru guva februārī.

Marcinkeviča savā sezonas pirmajā ITF mačā ar 1:6, 4:6 zaudēja Krievijas tenisistei Sofijai Dmitrijevai (WTA 1216.). Denīzas kontā šobrīd vēl ir divi reitinga punkti, kas nopelnīti pagājušajā gadā turnīros Polijā un Somijā (divreiz sasniegta 2. kārta), taču debijai WTA rangā nepieciešams vēl viens punkts. Marcinkevičai ITF pamatsacensībās 2-4 bilance.

Savukārt no kvalifikācijas (tur jāgūst divas uzvaras) pamatturnīrā ielauzās trīs rangā vēl nebijušas tenisistes – Anna Ozerova, Stefānija Poļiščuka un Margarita Ignatjeva. Pēdējām divām šodien bija debijas spēles ITF pamatturnīros.

Ignatjeva gandrīz trīs stundas ilgā mačā (2:56) ar 6:3, 5:7, 6:4 pieveica ranga 752. vietā esošo Krievijas tenisisti Poļinu Bahmutkinu. Ignatjeva bija vadībā ar setu un breiku, tomēr esot spiesta kortā pavadīt papildus stundu, lai nodrošinātu pirmo uzvaru. 3. setā pēc 5:2 pārsvara iegūšanas maču izservēt izdevās ar otro mēģinājumu.

Poļiščuka ar 4:6, 6:1, 1:6 zaudēja Krievijas tenisistei Ksenijai Tarasovai, kurai tas bija tikai otrais mačs ITF turnīros, gūstot pirmo uzvaru.

Ozerova ar 6:3, 4:6, 6:1 uzveica Vācijas tenisisti Inu Kaufingeri (WTA 1181.), gūstot tikai otro (2-7) uzvaru ITF pamatturnīru karjerā. Pirmais panākums Annai bija 2016. gada jūnijā ITF 15 000 turnīrā Alkmārā. Ozerova 2. kārtas mačā tiksies ar Vismani.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja