Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

M.Podžus uzvar trīs setos, Lībietis zaudē - pēc pirmās dienas 1:1

M.Podžus uzvar trīs setos, Lībietis zaudē - pēc pirmās dienas 1:1
Mārtiņš Podžus
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas 2. grupas dueli starp Latviju un Madagaskaru šodien ar uzvaru sāka Mārtiņš Podžus, kurš ar 6:1, 6:2 un 7:6(5) pieveica Džeikobu Rasolondrazanu. Otrajā spēlē Miķelis Lībietis ar 2:6, 3:6 un 6:7 (4) piekāpās Anco Rakotondramangam.

Mārtiņam Podžum jau pirmajā geimā izdevās lauzt pretinieka servi, bet pēc pārliecinošas uzvaras pie savas serves panākt 2:0. Trešajā geimā latvietim vēlreiz izdevās breiks, tomēr jau nākamajā geimā pirmais breiks padevās Rasolondrazanam, pat neskatoties uz to, ka Podžus prata atspēlēt četras breikbumbas (3:1). Uzvara pie pretinieka serves tika izcīnīta arī nākamajā geimā un šoreiz madagaskarietis vairs nespēja apdraudēt Latvijas uzvaru pirmajā setā.

Otrā seta sākumā Podžum pretinieka servi lauzt izdevās otrajā geimā, izvirzoties vadībā ar 2:0. Seta turpinājums Podžum bija ne mazāk pārliecinošs un, lai gan seta beigās latvietis zaudēja divus geimus pēc kārtas, panākumu setā tas nepadraudēja.

Trešā seta ievads izvērtās par sarežģītāko brīdi šīsdienas spēlē, jo pēc līdzīgas cīņas pirmajos geimos piektajā geimā Rasolondrazanam izdevās breiks, kas ļāva viņam izvirzīties vadībā ar 3:2. Desmitajā geimā Podžus ieguva trīs breikbumbas (40:0), bet madagaskarietis tās visas atspēlēja, tomēr ar piekto breikbumbu latvietim izdevās izglābties no zaudējuma setā (5:5). Seta uzvarētājs noskaidrojās tikai taibreikā, kurā latvietis vispirms izvirzījās vadībā ar 4:1 un 5:2, taču tad zaudēja divas izspēles pie savas serves (5:4). Tomēr no nākamajiem trim geimiem divos labāks bija Podžus, nodrošinot uzvaru setā un mačā.

Dienas otrajā spēlē Miķelis Lībetis, kurš ATP rangā ieņem 1892. vietu, mērojās spēkiem ar Anco Rakotondramangu, kurš ATP rangā ir vēl zemāk - 2018. vietā. Pirmajos divos setos Lībietim klājās ļoti grūti. Gan pirmajā, gan otrajā setā Rakotondramanga ātri tika pie breika pārsvara un izcīnīja uzvaras. Pirmajā setā Madagaskaras tenisists uzvarēja ar 6:2, bet otrajā – ar 6:3.

Arī trešā seta ievadā scenārijs bija līdzīgs. Lībietim turpinājās problēmas ar savām servēm. Rakotondramanga uzvarēja pie latvieša serves gan pirmajā, gan trešajā geimā un ātri izvirzījās vadībā ar 3:0. Turpinājumā Madagaskaras tenisists bija vadībā ar 5:2, bet tad Lībietis saņēmās un atspēlējās, panākot 5:5. Trešā seta iznākums tika izšķirts taibreikā, kurā pārāks bija Rakotondramanga – 7:6 (4).

Latvijas un Madagaskaras duelis turpināsies rīt ar dubultspēli, kurā, visticamāk, Miks Losbergs un Jānis Podžus tiksies ar Toniju Rajaobelinu un Rakotondramangu. Svētdien notiks atlikušie divi vienspēļu mači.

Ar Madagaskaras komandu Latvijas tenisisti ir spēlējuši vienreiz - 2001. gadā Botsvānas galvaspilsētā Gaboronē. Toreiz izlases sacentās Eiropas-Āfrikas zonas 3. grupas ietvaros, un Latvija uzvarēja ar 3:0. Latvijas komandas sastāvā bija Andis Juška, Andris Fiļimonovs, Raimonds Sproga un Deniss Pavlovs.

Martā Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas 2. grupas pirmās kārtas duelī Latvijas tenisisti piekāpās bulgāriem, tādēļ šajā nedēļas nogalē latviešiem ir jācīnās par palikšanu 2. grupā. Tikmēr Madagaskaras tenisisti pirmajā kārtā atzina Luksemburgas komandas pārākumu.


, 2015-07-17 15:32, pirms 9 gadiem
Vismaz es redzu Podzus izaugsmi, pēc ilga laika redzot spēli tiešraidē, brižam iesita pa stūra līnijām, atsita grūtas bumbas, domāju ka top 300 ir reāls sasniedzams!
, 2015-07-17 16:25, pirms 9 gadiem
Libietis dzen Latvijas tenisu kaunaa.
, 2015-07-17 16:52, pirms 9 gadiem
Neskatoties uz pagātni, ceru, ka šo barjeru mūsu tenisisti pārvarēs. Lai veicas!
, 2015-07-17 17:07, pirms 9 gadiem
kauns otraaas spēles tenisistam-es no kauna nokritstu-zaudeet Madagaskarasa pasaku zemes ieziemietim.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-07-17 17:24, pirms 9 gadiem
arhivs X rakstīja: Tipisks "letiņa" komentārs
Libietis pats pecspeles intervija teica ka kauns ta nospelet. Spele bija izcili struntiga, nekadas taktikas, vienigais risinajums sist 10 metrigos autos, 3 seta mierigi vareja ari 1-6 but. Karteja kapteina sastava izveles kluda.
, 2015-07-17 17:24, pirms 9 gadiem
Regbists rakstīja: kauns otraaas spēles tenisistam-es no kauna nokritstu-zaudeet Madagaskarasa pasaku zemes ieziemietim.....
vienmer esmu abrinojusi cilvekus,kas savu zemo pasvertejumu cel ,citus noliekot...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-07-17 17:32, pirms 9 gadiem
sandra8 rakstīja: vienmer esmu abrinojusi cilvekus,kas savu zemo pasvertejumu cel ,citus noliekot...
Es nesirgstu ar zemu pašverteejumu, tikai ir skaidrio redzams, ka šīs mazatīstītas zemes sportistiem, piedodtiet, zaudeet butu zem katra cilveka goda.
Ja nevar savakt normalu izlasi uz DEIVISA kausu, tad lai labak Juska pats speelee, vai pats kapteinis iet laukumaaaa!
Par ko te viospar runat-ja zaudeejam Madagaskarai.......
, 2015-07-17 17:33, pirms 9 gadiem
arhivs X rakstīja: Tipisks "letiņa" komentārs
Nevajag pašam sevi aizstaaveeet-ej uz Raketlonu un tur ar amatieriem speeeleeee.
Vajs teniss un punkts.
raktelons.lv
Tur otrās speles dalibnieka vieta!!!!
, 2015-07-17 17:44, pirms 9 gadiem
[quote regbists]
protams,ka zems pasvertejums...beidz inficēt ar to apkārt esošos...un beidz pieverst sev uzmnibu
, 2015-07-17 17:51, pirms 9 gadiem
sandra8 rakstīja: [quote regbists]
protams,ka zems pasvertejums...beidz inficēt ar to apkārt esošos...un beidz pieverst sev uzmnibu
Da, nebeigsu gan-ja paarstavi valsti, tad jasaprot, ka zaudeet Madagaskarai, sorry, ir, aarpus katras kritikas
, 2015-07-17 18:02, pirms 9 gadiem
Kas tas par sakāmo - kā, zaudēt Madagaskarai! Var domāt, ka viņi tikko no koka nokāpuši... Ar ko tad mēs pārāki būtu, vai tāpēc, ka skaitāmies Eiropā?
Te vienam otram smadzenes ir mazattīstītas...
, 2015-07-17 18:04, pirms 9 gadiem
pingpong rakstīja: Kas tas par sakāmo - kā, zaudēt Madagaskarai! Var domāt, ka viņi tikko no koka nokāpuši... Ar ko tad mēs pārāki būtu, vai tāpēc, ka skaitāmies Eiropā?
Te vienam otram smadzenes ir mazattīstītas...
jaaa, limenis, kaaa no koka nokaapoa
, 2015-07-17 18:06, pirms 9 gadiem
Regbists rakstīja: jaaa, limenis, kaaa no koka nokaapoa
Liels kauns tiešaaaaam-kaaapec jadod otrraaa speeelee tik nemakuliiiigam LR tenisistam, moins????4
, 2015-07-17 18:07, pirms 9 gadiem
Samīte rakstīja: Liels kauns tiešaaaaam-kaaapec jadod otrraaa speeelee tik nemakuliiiigam LR tenisistam, moins????4
Ir mums citi? :S
, 2015-07-17 18:07, pirms 9 gadiem
pingpong rakstīja: Kas tas par sakāmo - kā, zaudēt Madagaskarai! Var domāt, ka viņi tikko no koka nokāpuši... Ar ko tad mēs pārāki būtu, vai tāpēc, ka skaitāmies Eiropā?
Te vienam otram smadzenes ir mazattīstītas...
ej speeleee pinpong-raktlonu un skaties realitaaatei aciis!
Tiešaam Gulbi vajadzeja uzaicinaaaat, a to čujs , ka pasaku zemei zaudeesim
, 2015-07-17 18:08, pirms 9 gadiem
Regbists rakstīja: Da, nebeigsu gan-ja paarstavi valsti, tad jasaprot, ka zaudeet Madagaskarai, sorry, ir, aarpus katras kritikas
Pareizi-labi, ka KĀDS TIEŠI PASAKA!!!
Paldies par viedojkli-man ir tads pats!
, 2015-07-17 18:16, pirms 9 gadiem
Redzēju otro spēli. Žēl ka tā. Atsevišķi punkti bija interesanti, labi. Otrajā setā pilnīgi negāja ne noīsinātie, ne iziešana pie tīkla. Arī uzņemšana vidēja. Patiesībā no gala līnijas arī daudz kļūdas. Kamēr madagaskārietis mierīgi, normāli spēlēja.
Grūti saprast kas pie vainas. Cerētā izaugsme nav ne tuvu, kādu cerēju ieraudzīt (redzēju arī pirms daudziem gadiem, kad spēlēja Liepājā).
Vismaz prieks, ka trešajā setā tika līdz taibreikam. Tur atkal pievīla kļūdas, lai gan bija arī pa skaistam punktam.
, 2015-07-17 18:35, pirms 9 gadiem
Te nu mēs redzam ASV studentu tenisa līmeni, kaut gan pirms pāris gadiem lepni izskanēja, ka tas esot pārāks par Future līmeni.
, 2015-07-17 21:46, pirms 9 gadiem
Regbists rakstīja: Nevajag pašam sevi aizstaaveeet-ej uz Raketlonu un tur ar amatieriem speeeleeee.
Vajs teniss un punkts.
raktelons.lv
Tur otrās speles dalibnieka vieta!!!!
Domāju, ka raketlonā viņs pat pret Latvijas vadoshajiem raketlonistiem līdz tenisam nemaz netiktu
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.