Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis zaudē dubultspēļu finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietis zaudē dubultspēļu finālā
Miķelis Lībietis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Miķelim Lībietim piektdiena bija neveiksmīga Honkongā, kur viņš kopā ar Igaunijas tenisistu Markusu Kerneru zaudēja dubultspēļu finālā, bet pats cieta neveiksmi vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālā.

Neizsētā Baltijas komanda finālā ar rezultātu 7:6(2), 6:7(5), 8:10 zaudēja sacensību ceturtajam duetam Jugins Nins/Čuhans Vans (Ķīna). Lībietis ar pārinieku nenosargāja seta un breika (2:0) pārsvaru. Supertaibreikā izdevās atgūties pēc 0:5 sākuma, panākt izlīdzinājumu 6:6, vēlāk no 6:9 atspēlēt pirmās divas mačbumbas, tomēr zaudējums bija nenovēršams.

Lībietis ar Kerneru 2013. gada jūlijā uzvarēja sacensībās Tallinā. Miķelis šogad izcīnījis četrus dubultspēļu titulus, pa diviem iegūstot gan ar Jaunzēlandes tenisistu Benu Maklahlanu (Baku un Telavivā), gan francūzi Ugo Nisu (divreiz Antaljā). Karjerā kopumā Lībietim 10 "Futures" dubultspēļu tituli.

Vienspēļu turnīrā, kur viņš bija izlikts ar ceturto numuru, Lībietis zaudēja ceturtdaļfinālā, divos setos piekāpjoties ar piekto numuru izliktajam Ķīnas tenisistam Jekonam He – 6:7(3), 2:6. Abi tenisisti šonedēļ sasnieguši savu rekordu rangā – Lībietim 470. vieta, bet He 522. pozīcija. Miķelis tālāk par ceturtdaļfinālu nav ticis pēdējos četros turnīros.

Zaudējot dubultspēļu finālā, Lībietim šoreiz jāsamierinās ar 10 reitinga punktiem, bet vienspēlēs iegūti divi. Mači Honkongā, kur Lībietis spēlēs arī nākamajā nedēļā, notiek uz "hard" seguma.