Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova Stambulas WTA turnīrā sacentīsies ar Kruniču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova Stambulas WTA turnīrā sacentīsies ar Kruniču
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

Svētdienas pēcpusdienā Stambulā notika WTA "International" sērijas turnīra izloze, kas Latvijas otrajai raketei Anastasijai Sevastovai (WTA 89.) nav patīkama – 1. kārtā pretī stāsies serbiete Aleksandra Kruniča (120.), kurai Sevastova divreiz zaudējusi kopš atgriešanās tenisā.

Sevastova Kruničai oktobrī Lincas kvalifikācijā piekāpās ar rezultātu 3:6, 3:6, bet šogad Maiami kvalifikācijā zaudēja ar 4:6, 3:6. Abas spēles notika uz "hard" seguma. Anastasija Serbijas tenisisti ir uzvarējusi vienīgajā tikšanās reizē uz māla, to izdarot 2013. gadā Bogotas kvalifikācijā – 6:2, 4:6, 6:3.

Arī Stambulā mači notiks uz māla seguma, turklāt Sevastovai šoreiz labākas izredzes uz panākumu dod ne vien ērtāks segums, bet arī pretinieces aizņemtība "Fed Cup" turnīrā. Kruniča šajā nedēļas nogalē spēlē Belgradā pret Beļģijas sportistēm.

Pērn Stambulas turnīrs notika jūlijā un uz "hard" seguma, bet šogad aprīlī un uz māla. Tiesa, sastāvs terorisma draudu dēļ būs vājāks, nekā tika gaidīts. Piemēram, nestartēs Viktorija Azarenka un Kamila Džordži, bet potītes savainojuma dēļ turnīru spiesta izlaist Karolīna Vozņacki.

Stambulā ar pirmo numuru izlikta šogad ļoti neveiksmīgi spēlējošā Slovākijas tenisiste Anna Karolīna Šmiedlova (WTA 34.), kurai ļoti pieticīga 2-9 bilance. Ja Sevastovai šoreiz izdosies uzveikt Kruniču, viņa 2. kārtā, visticamāk, tiksies ar zviedrieti Juhannu Lāšoni. Viņai pirmā pretiniece būs kāda no kvalifikācijas veiksminiecēm.