Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis zaudē pagājušās nedēļas čempionam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietis zaudē pagājušās nedēļas čempionam
Miķelis Lībietis
Foto: UT Sports

Ceturto zaudējumu pēc kārtas vienspēļu sacensībās otrdienas vakarā Šampeinā (Ilinoisa) piedzīvoja Latvijas vīriešu tenisa otrais numurs Miķelis Lībietis (ATP 364.), kurš sava sezonas priekšpēdējā "Challenger" turnīra 1. kārtas mačā ar rezultātu 1:6, 4:6 zaudēja 18 gadus vecajam ASV tenisistam Maiklam Mo (ATP 204.).

Lībietim ceturtais zaudējums pēc kārtas vienspēlēs

Miķelis Lībietis sezonas pēdējos trīs "Challenger" turnīros ticis bez kvalifikācijas. Pagājušajā nedēļā Noksvilā viņam kā mājiniekam bija "wild card", bet šonedēļ Šampeinā un nākamajā nedēļā Kolumbusā no kvalifikācijas izdevās izvairīties, jo vairāki pamatturnīru garantējušie spēlētāji atteicās no plāniem spēlēt.

Šampeinā Miķelim tika ielozēts 18 gadus vecais ASV tenisists Maikls Mo, kurš šovasar uzvarēja ASV U-18 čempionātā. Viņš savu pieaugušo karjeras lielāko panākumu guva pagājušās nedēļas nogalē, kad uzvarēja Noksvilas turnīrā. Tas viņam ir pirmais "Challenger" tituls, iepriekš šajā līmenī vienreiz tiekot līdz finālam, kas bija oktobra sākumā Tiburonā (Kalifornija). Noksvilas titula iegūšana ļāva sasniegt jaunu rekordu rangā.

Saūda Arābijā dzimušais, bet ASV pārstāvošais tīnis, kuram ir nigēriešu un īru vecāki, Lībietim ļāva spēlēt. Proti, Mo izspēlēs pārsvarā turēja bumbiņu laukumā, spēli īpaši nesaasinot un ļaujot Miķelim būt agresīvam un diktēt spēli. Lībietim tādā tenisā ļoti, ļoti daudz kļūdu. Miķelis cieta jau ceturto zaudējumu pēc kārtas (skaitot kvalifikācijas). "Challenger" pamatturnīros viņam tagad ir bilance 2-5.

Lībietis tika nobreikots jau pirmajā servēšanas reizē. Nespējot gūt punktus no gala līnijas, viņš pie rezultāta 15:40 breikbumbas izspēlē nolēma izmantot "serve&volley" gājienu un tika apspēlēts ar apvedošo sitienu pa līniju. Ceturtajā geimā Lībietis vēlreiz zaudēja servi. Šoreiz no 15:40 izdevās atspēlēt vienu breikbumbu, bet otrās izspēlē vēl viens neveiksmīgs "serve&volley" gadījums, bumbiņu iesitot tīklā. Lībietis 1. setā goda geimu ieguva, kad bija iedzinējos ar 0:5.

Mo 2. setā pirmo un šajā setā arī vienīgo breiku saņēma trešajā geimā. Lībietim ar "serve&volley" tenisu izdevās atspēlēt divas breikbumbas, bet trešo novērst nebija lemts, jo Lībietis pie tīkla nepacēla bumbiņu. Lībietim nākamajos divos geimos uzņemšanā bija 15:30 pārsvars, taču kārtējās kļūdu sērijas abos gadījumos liedza aizsniegties līdz breikbumbām, kuras viņam šajā mačā tā arī nebija lemts iegūt. Savas serves geimos 2. setā izdevās nospēlēt precīzāk nekā iepriekšējā setā, tāpēc vairāk par vienu breiku pretiniekam netika, lai gan ar to pašu pietika, lai visā mačā svinētu uzvaru divos setos.

Arī dubultspēļu turnīrs Lībietim beidzās ar zaudējumu jau 1. kārtā. Miķeļa ierastais pēdējo divu mēnešu pārinieks Deniss Novikovs šonedēļ nespēlēja, tāpēc Latvijas otrajam numuram nācās sadarboties ar citu tenisistu. Spēlējot kopā ar ASV pārstāvi Maksu Šnuru, zaudējums 6:3, 3:6, 8:10 pret Īrijas un Lielbritānijas komandu Deivids O'Hērs/Džo Salisberijs.

Lībietis Šampeinā nevienā no diviem turnīriem reitinga punktus neieguva, bet prēmijās sakrāti 700 dolāri. Šampeinā notika turnīrs ar 50 000 lielu dolāru balvu fondu, bet nākamajā nedēļā Kolumbusā būs $75 000 turnīrs. Visi "Challenger" turnīri, kuros lībietis piedalījies pēdējos divos mēnešos, notikuši uz "hard" seguma sporta zālēs.

Spēles statistika – 1:6, 4:6

RādītājsLĪBMO
Eisi30
Dubultkļūdas30
1. serves precizitāte52%67%
Iegūtie punkti ar 1. servi20/2925/32
Iegūtie punkti ar 2. servi11/2712/16
Breikpunktu realizācija-3/6
Visi iegūtie punkti4262

Kuļibaba zaudē "Futures" debijā, Lazdiņš pārtrauc neveiksmju sēriju

17 gadus vecais Artūrs Kuļibaba, pateicoties Antaljas "Futures 10 000" sērijas turnīrā saņemtajai "wild card", tika pie debijas šāda līmeņa pamatturnīros, otrdien Turcijā uz "hard" seguma ar rezultātu 4:6, 6:4, 4:6 zaudējot ranga 682. vietā esošajam Spānijas tenisistam Hosē Vidalam Asorinam (23). Kuļibaba zaudēja mača pirmos piecus geimus, vēlāk uzvarēja 2. setā, bet pēdējā setā nespēja izmantot četras breikbumbas, savukārt pretinieks savu vienīgo iespēju realizēja pie rezultāta 4:4.

Kuļibaba līdz šim "Futures" turnīros bija piedalījies tikai kvalifikācijā, kur zaudēts trīs reizes. Kuļibaba vakar nedaudz vēlāk pēc vienspēles 1. kārtā zaudēja arī dubultspēlēs, kur viņam kopā ar Krievijas tenisistu Aleksandru Mozgovoju pamatīga sagrāva ar 1:6, 2:6 pret Ukrainas pāri Vadims Ursu/Vladimirs Užilovskis.

Tādas pašas nozīmes turnīrā Kočabambā startē 19 gadus vecais Artūrs Lazdiņš (ATP 1343.), kurš uz Bolīvijas māla vienspēļu turnīra 1. kārtā ar 6:3, 6:3 kvalifikāciju izgājušo Argentīnas tenisistu Martinu Fakundo Kariso (20). Viņš nekad nav bijis vienspēļu rangā. Lazdiņam tā ir pirmā uzvara "Futures" pamatturnīros kopš marta, pārtraucot astoņu zaudējumu sēriju!

Lazdiņam Bolīvijā vēl arī dubultspēles, kur viņš kopā ar Šveices tenisistu Džesiju Kalambaju iekļuva 2. kārtā jeb ceturtdaļfinālā, pirmdien ar rezultātu 3:6, 7:6(3), 10:4 pieveicot mājinieku "wild card" duetu Luisu Djego Čavesu Viljalpando un Nikolasu Doriju Medinu. Kamēr vienspēlēs iegūts viens reitinga punkts, dubultspēlēs punkti pienākas no pusfināla. Lai to sasniegtu, Lazdiņam un viņa pāriniekam trešdien būs nepieciešama uzvara pār sacensību pirmo duetu Franko Agamenone/Matiass Dzukass (Argentīna).

  +1 [+] [-]

, 2016-11-16 10:46, pirms 7 gadiem
Čalis vienspēlēs pilnīgs nabags

     [+] [-]

, 2016-11-16 13:33, pirms 7 gadiem
Aiz Gulbja ir tukshums. Shitie frukti vel savos 30 talak par future netix. Atliek priecaties tikai par jaunkundzem