Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Roberts Urdziņš

M. Podžus un Irbe - Latvijas tenisa čempionāta uzvarētāji

M. Podžus un Irbe - Latvijas tenisa čempionāta uzvarētāji
Mārtiņš Podžus un Ieva Irbe
Foto: Jānis Blaus

Lielupes tenisa centrā šodien tika noskaidroti Latvijas tenisa čempionāta uzvarētāji. Kungu konkurencē ar uzvaru trijos setos pār Krišjāni Stabiņu triumfēja Mārtiņš Podžus, bet dāmu vienspēļu sacensībās labākā izrādījās Ieva Irbe, finālā pārspējot Linu Lileikiti.

M. Podžus uzvar arī vasaras čempionātā

Dienas sākumā M. Podžum un Artūram Lazdiņam bija jāpabeidz vakardien iesāktais pusfināla mačs, kurā graujošu uzvaru ar 6:0, 6:1 izcīnīja Mārtiņš. Finālā Latvijas tenisa izlases pārstāvi jau gaidīja Krišjānis Stabiņš, kurš pusfinālā divos setos tika galā ar Rihardu Emuliņu.

Abi tenisisti tikās šī gada ziemas čempionātā, un toreiz pārāks divos setos izrādījās M. Podžus. Šoreiz cīņa izrādījās spraigāka. Pirmajā setā Stabiņš atradās vadībā ar 4:2, tomēr M. Podžus uzvarēja nākamos četrus geimus un noslēdza seta ar rezultātu 6:4. Arī otrajā setā galarezultāts bija tāds pats, tikai šoreiz par labu Stabiņam, tādējādi nācās izspēlēt izšķirošo setu. Tajā abi tenisisti labi aizvadīja savas serves geimus, līdz rezultāts kļuva 6:5 Mārtiņa labā. Nākamajā geimā, spēlējot par „palikšanu” mačā, Krišjānis nespēja uzvarēt savu serves geimu un atzina M. Podžus pārākumu ar 4:6, 6:4 un 5:7. Jāpiebilst, ka Mārtiņam šī ir pirmā uzvara Latvijas tenisa vasaras čempionātā.

Par uzvaru Latvijas tenisa čempionātā M. Podžus ticis pie 500 Ls prēmijas, bet Stabiņš pie 300 Ls prēmijas. Spēlē par trešo vietu labāks izrādījās Rihards Emuliņš, ar 6:7(4), 7:6(5), 6:3 pieveicot Artūru Lazdiņu. Par izcīnīto trešo vietu Emuliņš tika pie 200 Ls prēmijas.

Irbe pārsteidz un finālā uzvar Lileikiti

Līdzīgi kā M. Podžum un Lazdiņam, arī Ievai Irbei un Gretai Veinbergai šodien bija jāizspēlē vakar pārtrauktais pusfinālā mačs. Tajā labāka ar 6:3, 6:3 izrādījās Irbe, iekļūstot sacensību finālā, kurā bija jātiekas ar trīskārtējo Latvijas tenisa vasaras čempionāta uzvarētāju Linu Lileikiti.

Pirms mača par favorīti tika uzskatīta Lileikite, ko viņa arī apstiprināja, uzvarot pirmajā setā ar 7:5. Otrajā setā notikumi ritēja diezgan līdzīgi, taču pie rezultāta 3:3 Irbe uzvarēja nākamos trīs geimus, izlīdzinot rezultātu setos. Izšķirošajā setā Irbe turpināja iesākto un nezaudēja vairs ne geima, gūstot savu pirmo uzvaru Latvijas tenisa čempionātā.

Tāpat kā kungiem, arī dāmām par pirmajām trijām vietām piešķīra naudas prēmijas, kas nozīmē, ka Irbe tikusi pie 500 Ls, bet Lileikite – pie 300 Ls lielas naudas balvas. Mačā par atlikušajiem 200 Ls un trešo vietu labāka izrādījās Greta Veinberga, pārspējot Anniju Annu Veinšteinu ar 6:4, 6:2.

Latvijas čempionāts tenisā vīriešiem

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Mārtiņš Podžus – Pēteris Vinogradovs6:3 6:2
(2) Krišjānis Stabiņš – (6) Staņislavs Rabinovičs6:4 7:6(2)
(3) Rihards Emuliņš – (5) Ņikita Ribakovs6:1 6:3
Artūrs Lazdiņš – (7) Artūrs Šadrins6:0 6:0

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Mārtiņš Podžus – Artūrs Lazdiņš6:0 6:1
(2) Krišjānis Stabiņš – (3) Rihards Emuliņš6:3 6:2

Fināls

SpēleRezultāts
(1) Mārtiņš Podžus - (2) Krišjānis Stabiņš6:4 4:6 7:5

Latvijas čempionāts tenisā sievietēm

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Ieva Irbe – (1) Adrija Runča6:3 6:1
(2) Lina Lileikite – (6) Viktorija Demčenkova6:2 6:2
(5) Annija Anna Veinšteina – (3) Inga Audriņa6:3 7:6(3)
Greta Veinberga – (4) Ariadna Bļinova6:2 6:4

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Lina Lileikite – (5) Annija Anna Veinšteina6:4 6:3
Ieva Irbe - Greta Veinberga6:3 6:3

Fināls

SpēleRezultāts
Ieva Irbe - (2) Lina Lileikite5:7 6:3 6:0

Izmantotie resursi:
LTS


, 2013-08-17 12:34, pirms 11 gadiem
сегодня приехал в Лиелупе на финальные матчи... а они оказывается были сыграны в пятницу...
КААААК???????
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Roberts Štrombahs. Foto: SCMP

Štrombaham minimāls kāpums ATP rangā

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs zaudējis vienu punktu, taču pakāpies no 389. uz 388. vietu.