Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča pārvar pirmo kārtu Turcijā, Kuzmina pusfinālā Itālijā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Marcinkeviča pārvar pirmo kārtu Turcijā, Kuzmina pusfinālā Itālijā
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ieva Matroze

Ar panākumu Turcijas pilsētas Stambulas ITF 10 000 sērijas vienspēļu turnīru šodien sākusi Latvijas tenisiste Diāna Marcinkeviča. Pirmās kārtas mačā viņai trijos setos izdevās tikt galā ar ukrainietes Marinas Žurbas pretestību – 2:6, 7:5, 7:5. Tikmēr Irina Kuzmina iekļuvusi Padovas ITF dubultspēļu turnīra pusfinālā.

16 gadus vecā Marcinkeviča, kura jaunākajā WTA vienspēļu rangā ieņem 850. vietu, šonedēļ devusies uz Turciju, kur Stambulā piedalās ITF 10 000 sērijas turnīrā „Anadolu Sigorta Cup”. Kvalifikācijas turnīrs Diānai nebija jāaizvada, bet pirmajā kārtā bija jātiekas pret vienu no kvalifikācijas turnīra veiksminiecēm, Marinu Žurbu no Ukrainas.

Vēl tikai 15 gadus vecā ukrainiete WTA rangā neatrodas, taču Diānai šodien izrādīja lielu pretestību. Pirmo setu mačā ar 6:2 uzvarēja Žurba, bet nākamajos divos ar identisku rezultātu 7:5 pārāka bija Marcinkeviča, iekļūstot turnīra nākamajā kārtā.

Tajā pretiniekos būs ar 2. numuru izliktā mājiniece Cagla Bujukakcaja, kurai WTA rangā pašlaik 354. pozīcija. Dubultspēļu turnīrā Diāna šoreiz nestartē.

Tikmēr dubultspēļu turnīrā Itālijas pilsētas Padovas ITF 25 000 sērijas turnīrā spēlē Irina Kuzmina. Viņas pāriniece turnīrā ir ukrainiete Irina Burjačoka, bet abu Irinu duets turnīrā izlikts ar 2. numuru. Tas sacensības ļāva uzsākt tikai ar ceturtdaļfinālu, kurā šodien ar 6:2, 2:6, 10:6 tika pieveiktas mājinieces Džulija Gato-Montikone un Federika Kversija. Pusfināla pretinieces Latvijas un Ukrainas duets uzzinās tikai rīt.

Izmantotie resursi:
itftennis.com