Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

WTA tenisa turnīrs Jūrmalā šovasar nenotiks

Rolands Eliņš

WTA tenisa turnīrs Jūrmalā šovasar nenotiks
Anastasija Sevastova pēc triumfa Jūrmalā. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Visi profesionāli tenisa turnīri līdz šī gada augustam tikuši atcelti vai pārcelti, pavēstījušas tenisa organizācijas ATP un WTA, tas attiecas arī uz jūlijā Jūrmalā plānoto „Baltic Open” turnīru.

„Līdzīgi kā tenisa fani, spēlētāji un turnīru organizētāji visā pasaulē mēs esam sarūgtināti par to, kā globālā situācija turpina ietekmēt tenisa sezonu,” paziņojumā citēts ATP valdes priekšsēdētājs Andrea Gaudenzi. „Mēs turpinām izvērtēt visas mūsu iespējas, lai tenisa tūre atgrieztos, kad tas būs droši spēlētājiem un līdzjutējiem. Tiek izvērtētas arī iespējas turnīru pārcelšanai uz vēlākiem datumiem.”

Līdzīgu nostāju pauda arī WTA vadība, norādot, ka turpina par prioritāti uzskatīt medicīnas ekspertu ieteikumus.

Līdz šim tenisa sezona bija apturēta līdz jūlija vidum, kas teorētiski vēl pieļāva Jūrmalā paredzētā turnīra rīkošanu. WTA un ATP pagarinātais termiņš sezonas dīkstāvei nozīmē, ka Jūrmalas turnīrs šovasar nenorisināsies pavisam noteikti.

Papildus atcelti tenisa turnīri arī Vācijā, Zviedrijā, Meksikā, Šveicē, Horvātijā, Austrijā un Rumānijā. WTA paziņojumā gan norādīts, ka Palermo (Itālija) un Kārsluhē (Vācija) jūlija beigās paredzētie varētu tikt pārcelti uz vēlāku laiku. Par to lēmums tiks pieņemts jūnijā.

Šobrīd pirmais teorētiski iespējamais datums, kad tenisa sezona varētu atsākties, ir pirmais augusts, kad ieplānots kvalifikācijas sākums Vašingtonas turnīram. Ārzemju mediji gan par šādu iespēju raksta skeptiski, jautājuma zīme esot par visas sezonas norisi.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/tennis/52...
https://www.espn.com/tennis/story/_...

     [+] [-]

, 2020-05-16 17:54, pirms 4 gadiem
Decembrī?

     [+] [-]

, 2020-05-16 19:20, pirms 4 gadiem
A vot , kapēc var futeni spēlēt bez skatītājiem, bet tenisu nevar? Turnīra organīzētāji vispār nekādos plusos nebūs , ja turnīru aizvadīs bez skatītāijem?