Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Gulbis pārliecinoši uzvar Tomiču un iekļūst Delrejbīčas pamatturnīrā

Gulbis pārliecinoši uzvar Tomiču un iekļūst Delrejbīčas pamatturnīrā
Ernests Gulbis. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis divos setos sagrāva Austrālijas tenisistu Bernardu Tomiču ar 6:2 un 6:0, pārvarot Delrejbīčas ATP 250 turnīra kvalifikācijas otro kārtu un kvalificējoties pamatturnīram.

Ernests Gulbis sev veiksmīgajā Delrejbīčas turnīrā kvalifikācijā sākotnēji bija plānojis piedalīties ar īpašo uzaicinājumu, bet vēlāk kļuva zināms, ka viņš spējis tikt pie pēdējās vietas atlasē un īpašo ielūgumu nav nepieciešams izmantot. Vakar viņš divos setos apspēlēja Kolumbijas spēlētāju Danielu Riverosu (ATP rangā 144. vieta), bet šodien tika galā ar savu ATP ranga kaimiņu Tomiču (rangā 191. vieta).

Gulbim šī ir karjeras pirmā uzvara pār Tomiču, kuram arī karjeras labākās dienas ir aiz muguras – vēl pirms četriem gadiem Tomičs bija pasaules ranga labāko 20 tenisistu pulkā. Iepriekšējās divās savstarpējās spēlēs Tomičs nebija atdevis ne seta, ieskaitot abu iepriekšējo tikšanos pirms pusgada Monreālā.

Šodienas mačs divas reizes tika pārtraukts lietus dēļ, taču tas netraucēja Gulbim, kurš jau trešajā geimā nobreikoja pretinieku. Gulbis bija tuvu breikam arī pašā mača sākumā, taču Tomičs pamanījās atspēlēties no 0:40 un kopumā pirmajā geimā atspēlēt piecas breikbumbas. Seta turpinājumā gan Gulbis neradīja šaubas par savu uzvaru, esot pārāks ar 6:2.

Otrais sets izvērtās vēl īsāks – Gulbis nieka 20 minūtēs sakāva savu pretinieku, uzvarot ar 6:0. Tomičs otrajā setā uzvarēja tikai trīs izspēlēs...

Par kvalifikācijas kārtas pārvarēšanu Gulbis ieguvis 12 ATP ranga punktus. Pamatturnīrs sāksies rītdien, bet Gulbim pirmā spēle otrdien vai trešdien pret ranga 54. vietā esošo amerikāni Railiju Opelku, kuram viņš piekāpies abās iepriekšējās cīņās.


, 2020-02-16 19:36, pirms 4 gadiem
Izskatās, ka Tomiks pajobaku ranga galvgalī nemaz negrasās pamest.
Pamatsietā vai nu milzis Opelka, vai Frics, vai cits q. Pat nezinu, kas te ērtāk, laikam vnk pašam jāsaglabā kvalitātes
, 2020-02-16 19:52, pirms 4 gadiem
Gribetu redzet konkretu atbildi no autora, kura vieta vins atrada 5pts par kvalja iziesanu ? protennislive.com
5 ar 12 sajaukt butu diezgan gruti, tatad pilniga nekompetence, un lasitaju maldinasana !!!
, 2020-02-16 20:21, pirms 4 gadiem
Aste rakstīja: Drusku precizēšu.Tā kā vairāki tenisisti izstājās pirms turnīra, Ernestam sākotnēji piešķirtā Wild Card vairs nebija vajadzīga un to organizatori atdeva ASV tenisistam.
Bez tam par 2 uzvarām kvalifikācijā pienākas 12 punkti, nevis 5.

Skatījos tikai 2.seta beigas. Tomičs izskatījās kā vēdera vīrusu saķēris.
Tomičs tāds izskatās parasti - pilnīgs pofigs uz to, kas darās kortā. Sajūta tāda, ka viņam mamma liek spēlēt.
, 2020-02-16 20:59, pirms 4 gadiem
rediss77 rakstīja: Gribetu redzet konkretu atbildi no autora, kura vieta vins atrada 5pts par kvalja iziesanu ? protennislive.com
5 ar 12 sajaukt butu diezgan gruti, tatad pilniga nekompetence, un lasitaju maldinasana !!!
spirtacentra klasika
, 2020-02-16 21:18, pirms 4 gadiem
Rafaello rakstīja: Izskatās, ka Tomiks pajobaku ranga galvgalī nemaz negrasās pamest.
Pamatsietā vai nu milzis Opelka, vai Frics, vai cits q. Pat nezinu, kas te ērtāk, laikam vnk pašam jāsaglabā kvalitātes
Opcijas ir:

Frics
Opelka
Jungs
Stebe
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Ostapenko desmitā kopš 19. februāra, Semeņistajai 113. vieta WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko atrodas "top 10" kopš 19. februāra, savukārt mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja atkāpusies no 110. uz 113. vietu.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
4

Štutgartes "WTA 500" izlozē Ostapenko tiek pie Noskovas

Vācijas pilsētā Štutgartē šodien notika "WTA 500" māla turnīra izloze. Pirmajā kārtā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko spēlēs pret čehieti Lindu Noskovu.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
13

Izlašu kausā Latvijas tenisistes zaudē arī Dānijai

Portugāles rietumu pilsētā Oeirašā uz māla tuvojas noslēgumam Billijas Džīnas Kingas kausa mači Eiropas/Āfrikas pirmajā līmenī. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien atzina dāniete Klāras Tausones pārākumu. Izlašu duelī gala rezultāts ir 0-2.