Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko sasniedz dubultspēļu pusfinālu Dohā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko sasniedz dubultspēļu pusfinālu Dohā
Aļona Ostapenko
Foto: imago/Scanpix

Latvijas un Kanādas komanda Aļona Ostapenko (#55)/Gabriela Dabrovski (#11) piektdien Dohas "Premier 5" turnīra ceturtdaļfinālā neizsēto duetu mačā ar 6:3, 6:4 pieveica Ukrainas un Serbijas pāri Katerina Bondarenko (#70)/Aleksandra Kruniča (#67).

Ostapenko un Dabrovski bija favorītes šodienas mačā un uzvarētu ar vēl lielāku rezultāta starpību, ja četras reizes nezaudētu savas serves geimos. Maču izdevās izservēt ar otro mēģinājumu, turklāt pēdējā uzvarēts no 15:40, kad Aļona sev neraksturīgi spēja trāpīt divas labas pirmās serves pēc kārtas, bet Dabrovski pēc tam mačbumbas izspēlē precīzi nospēlēja pie tīkla.

Aļona ar divu "Grand Slam" jaukto dubultspēļu titulu īpašnieci Dabrovski ceturto reizi spēlē kopā, šonedēļ Katarā sasniedzot labāk rezultātu. Viņu kontā ir arī divi ceturtdaļfināli – pagājušajā sezonā Dubaijā un Toronto. Pusfināla sasniegšana Dohā ļāvusi nopelnīt 350 reitinga punktus.

Ostapenko un Dabrovski sestdien pusfinālā sacentīsies ar Čehijas duetu Kateržina Sinjakova/Barbora Krejčīkova. Viņām rangā attiecīgi 8. un 43. vieta.

Abas kopā uzvarējušās divos ITF turnīros un šogad janvārī spēlēja Šeņdžeņas WTA "International" finālā, kur piekāpās Simonai Halepai un Irinai-Kamēlijai Begu.