Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko nominēta prestižajai "Laureus" sporta balvai

Andrejs Siliņš

Ostapenko nominēta prestižajai "Laureus" sporta balvai
Aļona Ostapenko
Foto: Sipa / Scanpix

LETA--DPA. Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko otrdien nominēta prestižajai "Laureus" sporta balvai kategorijā 2017.gada lielākais atklājums jeb izlaušanās.

"Laureus" balvas tiek pasniegtas kopš 2000.gada. Tās piešķir par izciliem sasniegumiem sportā, sportiskā gara un godīgu sacensību principu ievērošanu cilvēkiem, kuri kalpo par piemēru citiem un uzlabo sava sporta veida tēlu.

Balvas piešķir organizācijas "Laureus World Sports Academy" žūrija, kurā strādā 50 izcili bijušie sportisti un sportistes.

Ostapenko pērn sensacionāli triumfēja Francijas atklātajā tenisa čempionātā, sasniedzot vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē.

Kopā ar viņu uz gada lielākā atklājuma balvu pretendē arī britu bokseris Entonijs Džošuā, jaunā franču futbola zvaigzne Kilians Mbapē, spāņu golferis Serhio Garsija, talantīgais grieķu basketbolists Jannis Adetokunbo, kā arī amerikāņu peldētājs Keilebs Dresels.

Pērn "Laureus" balvu kā lielākais atklājums saņēma par Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionu kļuvušais Niko Rosbergs, bet iepriekš pie tās tikušas arī tādas sporta zvaigznes kā Daniels Rikjardo, Marks Markess, Endijs Marejs, Rorijs Makilrojs, Džensons Batons, Lūiss Hamiltons, Amelī Moresmo, Rafaels Nadals, Ļu Sjans, Jao Mins, Huans Pavlo Montoija un Marats Safins.

Zīmīgi, ka par pirmo šīs balvas ieguvēju 2000.gadā kļuva Garsija, kurš tagad nominēts atkārtoti, jo pērn uzvarēja prestižajā "US Masters" turnīrā.

Kopš 2000.gada lielākā atklājuma balvu pa piecām reizēm saņēmuši golferi un F-1 braucēji, bet četras reizes tenisisti. Tieši tenisisti ir vēsturē visvairāk reižu nominēti šai balvai.

Uz gada labākā sportista balvu šoreiz pretendē tenisisti Rodžers Federers un Rafaels Nadals, futbolists Krištianu Ronaldu, garu distanču skrējējs Mo Farahs, riteņbraucējs Kriss Frūms un F-1 pilots Lūiss Hamiltons. Savukārt gada sportistes balvai izvirzītas tenisistes Garvinje Mugurusa un Serēna Viljamsa, skrējējas Kastera Semenja un Elisona Fēliksa, kā arī peldētāja Keitija Ledekija un kalnu slēpotāja Mikaēla Šifrina.

Balvu saņēmēji tiks nosaukti 27.februārī.

Izmantotie resursi:
LETA

  -1 [+] [-]

, 2018-01-16 16:51, pirms 6 gadiem
Divi varianti vai nu Dresels,vai nu Ostapenko!

  -1 [+] [-]

, 2018-01-16 16:55, pirms 6 gadiem
Frūms ar pozitīvām dopinga analīzēm, nopietni?

  +2 [+] [-]

, 2018-01-16 17:00, pirms 6 gadiem
Es teiktu, ka konkurence tieši uz šo nomināciju nav ļooti liela. Par golferi gan nezinu, bet, atskaitot Dresleru, citiem tomēr nedotu šo balvu. Es, protams, nezinu žūrijas kritērijus utt utj.

Ja tur par priekšzīmi (kā te rakstīts), tad gan laikam nespīd

  -2 [+] [-]

, 2018-01-16 17:01, pirms 6 gadiem
Bet vispār, kur tad Dukurs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-01-17 00:04, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Bet vispār, kur tad Dukurs?
Nejauc burkānu ar pirkstu. Sarakstā ir sporta veidi ar simtiem miljonu budžetiem. Mūsu Aļona izceļ gadā vairāk kā visu valstu skeletonistu budžets. Peldēšana ir ļoti populāra ASV. Kalnu slēpošana arī samērā elitārs sports, nu un Mikaēla vispār rauj jumtu