Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis šonedēļ zaudē pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietis šonedēļ zaudē pusfinālā
Miķelis Lībietis
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Miķeļa Lībieša un ASV tenisista Makenzija Makdonalda duets neizmantoja iespēju iekļūt Fērfīldas (Kalifornija) "Challenger" turnīra finālā, kad sestdienas vakarā lielu favorītu statusā zaudēja pusfinālā.

Iepriekšējā posmā turnīra pirmo duetu Nīls Skapski/Džons Patriks-Smits izslēgušie Lībietis un Makdonalds pusfinālā divu neizsēto komandu duelī ar 6:7(5), 6:4, 8:10 zaudēja "wild card" saņēmušajam Ēģiptes un Brazīlijas pārim Akramam El Salalijam un Bernardu Oliveiram.

19 gadus vecie tenisisti šobrīd dubultspēļu rangā neatrodas, bet agrāk rangā bijis tikai El Salalijs, kura rekords ir 1681. vieta.

Tikmēr divu "Challenger" titulu īpašnieks Lībietis šonedēļ atrodas savā rekordpozīcijā (203. vieta) un jaunnedēļ debitēs Top 200, bet Makdonaldam, kurš ir pagājušā gada Fērfīldas čempions (uzvarēja kopā ar Braienu Beikeru), ir 223. vieta.

Ar tikšanu līdz pusfinālam Lībietis šonedēļ nopelnīja 33 reitinga punktus un 1080 dolāru prēmiju. Lībietis trešo nedēļu pēc kārtas spēlēja "hard" seguma "Challenger" sērijas turnīrā Kalifornijā ar 100 000 dolāru prēmiju fondu. Labākais rezultāts sasniegts pagājušajā nedēļā, kad viņš ar Denisu Kudlu tika līdz Stoktonas finālam.