Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Vācijā uzaugušais Štrombahs oficiāli apstiprināts Latvijas Deivisa kausa izlasē

Vācijā uzaugušais Štrombahs oficiāli apstiprināts Latvijas Deivisa kausa izlasē
Roberts Štrombahs (pa labi). Foto: itftennis.com

Latvijas tenisa izlasei Deivisa kausa turnīrā šogad palīdzēs Mārtiņš un Jānis Podži, Artūrs Lagzdiņš, kā arī Vācijā uzaugušais Roberts Štrombahs, kuram ir abu valstu dubultpilsonība.

Par to, ka Štrombahs palīdzēs Latvijas izlasei, Sportacentrs.com pirmoreiz ziņoja jau februārī. Toreiz Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks stāstīja, ka vācietim ir dubultpilsonība un saņemta Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) atļauja. Tāpat bijušas veiksmīgas pārrunas ar Vācijas federāciju un viņa tēvu Armandu Štrombahu, kurš savulaik jau spēlēja Latvijas Deivisa kausa izlasē.

Armands Štrombahs savulaik Latvijas izlasē spēlēja no 1993. līdz 1996. gadam, aizvadot 19 spēles, kurās guva 12 uzvaras. Viņš Latvijas izlasē sāka spēlēt Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas trešajā grupā un palīdzēja tai jau pirmajā gadā izkļūt no vājāko vienību saimes. Tieši Štrombahs aizvadīja vēsturē pašu pirmo Latvijas izlases spēli Deivisa kausā - pirmajā duelī Latvija ar 3-0 pārspēja Turciju, uzvaras Štrombaham un Ģirtam Dzeldem gūstot gan vienspēlēs, gan arī kopējā dubultspēlē. Zīmīgi, ka arī viņa dēla debija notiks tieši trešajā grupā.

Roberts Štrombahs dzimis 1999. gadā un pašlaik ir 19 gadus vecs. ITF junioru rangā tenisists savulaik tika līdz 370. vietai, bet ATP pieaugušo rangā viņš šonedēļ ir 539. vietā, kamēr dubultspēlēs pacēlies jau līdz 385. pozīcijai. Šogad Vācijas pārstāvis trīs reizes sasniedzis M15 sērijas turnīru pusfinālus vienspēlēs.

Ja gada sākumā pārveidotajā ATP rangā bija tikai Ernests Gulbis un Mārtiņš Podžus, tagad, kad tas atgriezies vecajā formātā, tajā ir jau pieci Latvijas pārstāvji - aiz 124. vietā esošā Gulbja seko 468. vietu ieņemošais Mārtiņš Podžus, kā arī Lazdiņš un Jānis Podžus, kuri ir attiecīgi 1549. un 1789. vietā. Rangā ir arī Mārtiņš Rocēns.

Šī gada Eiropas-Āfrikas zonas trešās grupas turnīrs no 11. līdz 14. septembrim notiks Atēnās uz māla seguma. Jau martā Sportacentrs.com ziņoja, ka vietējo Grieķijas izlasi piekritis pārstāvēt arī pasaules ranga septītajā vietā esošais Stefans Cicips. Tikmēr Polijas izlasei palīdzēs ranga 40. vietā esošais Huberts Hurkačs. Vēl turnīrā spēlēs Igaunija, Luksemburga, Ziemeļmaķedonija, Monako un Melnkalne.

Latvijas vīru izlase no Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas izkrita 2017. gadā un pērn nespēja tajā atgriezties, uzvarot dueļos ar Lihtenšteinu un Armēniju, bet zaudējot Grieķijai un Melnkalnei. Pirms tam Latvija trešajā grupā nebija spēlējusi kopš 2003. gada. Šogad ievērojami mainīts Deivisa kausa izspēles formāts. Labākās 18 komandas sezonas beigās neitrālā laukumā tiksies vienu nedēļu ilgā finālturnīrā. Savukārt izlases, kas nespēlēs finālturnīrā, balstoties uz Deivisa kausa rangu, sadalītas pirmajā, otrajā, trešajā un ceturtajā grupā.

Latvijas Deivisa kausa izlases kapteinis otro gadu būs Deniss Pavlovs.


Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Roberts Štrombahs. Foto: SCMP

Štrombaham minimāls kāpums ATP rangā

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs zaudējis vienu punktu, taču pakāpies no 389. uz 388. vietu.