Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvijai Deivisa kausā divi zaudējumi ar 0-3

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijai Deivisa kausā divi zaudējumi ar 0-3
Kārlis Lejnieks
Foto: tennis.by

Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas ceturtdaļfinālu pret Baltkrieviju ar zaudējumu sākusi Latvijas izlase. Mārtiņš Podžus trīs setos atzina pasaules 242. raketes Iļjas Ivaškas pārākumu. Sekoja arī Miķeļa Lībieša neveiksme trīs setos.

Pirmajā setā Mārtiņš Podžus, kurš pasaules rangā ieņem 769. vietu, vienu reizi lauza pretinieka servi, tomēr Baltkrievijas izlases tenisists Iļja Ivaška izmantoja divas no piecām breikbumbām un izvirzījās vadībā ar 6:4. Arī otrajā setā pārliecinošāks bija laukuma saimnieks, kurš pie savas serves darbojās nevainojami un divas reizes salauza latvieša pretestību - 6:2.

Trešajā setā pie rezultāta 2:1 Podžus uzvarēja pirmajās divās izspēlēs pie pretinieka serves, tomēr izdevību izmantot nespēja. Lūzums notika 11. geimā, kad latvietis arī pie savas serves izvirzījās vadībā ar 30:0, taču zaudēja nākamajās četrās izspēlēs pēc kārtas un ļāva Ivaškam izmantot pirmo breikbumbu setā.

Nonācis bezdibeņa malā, Podžus atkal izvirzījās vadībā ar 30:0 pie pretinieka serves, taču vēlreiz neuzvarēja vairs nevienā izspēlē un piedzīvoja zaudējumu trīs setos ar 4:6, 2:6 un 5:7. Mūsējais izdarīja septiņas neatvairāmas serves, pretiniekam atļaujot tikai pa vienai katrā setā, un pieļāva par divām dubultkļūdām mazāk nekā laukuma saimnieks, bet ar to bija par maz.

Dienas otrajā duelī Miķelis Lībietis, kurš pasaules rangā ieņem 457. vietu, arī trīs setos zaudēja Jaraslavam Šilam, kurš ieņem 741. pozīciju. Pirmajā setā baltkrievs izmantoja divas no četrām breikbumbām un uzvarēja ar 6:2, otrajā laukuma saimnieks uzvarēja 83% izspēļu pie savas pirmās serves un bija pārāks ar 6:1, bet punkts tika pielikts ar 6:3. Mačā, kas risinājās stundu un 25 minūtes, Lībietim nebija nevienas breikbumbas.

Duelis starp Latvija un Baltkrieviju risināsies līdz svētdienai. Iepriekšējā kārtā latvieši ar 3-2 pārspēja Monako tenisistus. Eiropas-Āfrikas otrās grupas cīņās piedalās arī Lietuva un Dienvidāfrika, Luksemburga un Norvēģija, Bosnija un Turcija, Tunisija un Bulgārija, Monako un Ēģipte, Dānija un Somija, kā arī Gruzija un Zimbabve.

Izmantotie resursi:
daviscup.com

  -2 [+] [-]

, 2016-07-15 13:10, pirms 8 gadiem
mīkstais, nu ko lai saka

     [+] [-]

, 2016-07-15 17:13, pirms 8 gadiem
Lejnieka kungam noteikti veljoprojam viss liekas ok. Sen jau bija jamaina treneris pec ntajam neizteiksmigajam spelem un nespejas piesaistit Gulbi.

     [+] [-]

, 2016-07-15 17:53, pirms 8 gadiem
Lejnieks jau tika ņemts tikai lai piesaistītu Gulbi. Vai arī kā tur Jurkam patīk - apvienojot trenera un GM pienākumus par vienu cenu.
Gulbja nav jau ilgi, sastāvs nemainīgs un stagnējošs, rezultāti nekādi spīdošie - varbūt laiks pārmaiņām?

     [+] [-]

, 2016-07-15 19:19, pirms 8 gadiem
Un tieši kas tev, zemniek, mainas no taa vai Latvija spele kaut kadas tur luzeru zonas 2 vai 3 grupa?