Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Sevastova zaudē Trnavas ITF turnīra finālā

Sevastova zaudē Trnavas ITF turnīra finālā
Kateržina Sinjakova un Anastasija Sevastova Trnavas finālā
Foto: Empire Slovak Open

Anastasija Sevastova (WTA 94.) svētdien nespēja kļūt par Trnavas ITF 100 000 turnīra čempioni, finālā ar rezultātu 6:7(4), 7:5, 0:6 zaudējot čehietei Kateržinai Sinjakovai (WTA 124.).

Šonedēļ 20. dzimšanas dienu nosvinējusī Sinjakova spēlēja jaudīgāku uzbrukuma tenisu, kas viņai ļāva būt par situācijas noteicēju, bet Sevastova lika pretiniecei daudz skriet, spēlējot pa stūriem un arī izmantojot saīsinātos sitienus.

Sevastova septītajā geimā pēc dažām čehietes kļūdām ieguva breika pārsvaru, kas uzreiz tika zaudēts. Sinjakova nākamajā geimā uzvarēja "sausā", trīs punktus iegūstot ar spēcīgiem uzbrukumiem, bet vienā izspēlē viņai paveicās ar ļoti veiksmīgu bumbiņas atsišanu pēc Sevastovas serves.

Taibreiks sākās ar neprecīzu Sinjakovas "dropšotu". Sevastova tūlīt pēc precīzas "sveces" bija vadībā ar 2:0, bet trešā punkta izspēlē pati izcēlās ar nepietiekami labu saīsināto sitienu – Sinjakova tika klāt bumbiņai un to pa diagonāli raidīja laukuma brīvajā pusē. Mainoties laukuma pusēm, rezultāts bija 4:2 Sinjakovas labā. Sevastova sestā punkta izspēlē pieļāva dubultkļūdu.

Latvijas tenisistei izdevās atspēlēties, bet ne novērst zaudējumu taibreikā. Pēc nospēlētiem astoņiem punktiem bija neizšķirts 4:4. Sevastova vēlreiz tika klāt pretinieces saīsinātajai bumbiņai un no aizsardzības pozīcijas izcēlās ar apvedošo sitienu. Pēdējos trīs punktus taibreikā ieguva Sinjakova. Pirmais bija ar savu servi, bet nākamie divi uzņemšanā. Atsitot vāju Sevastovas otro servi, Sinjakova ieguva divas setbumbas. Nākamā izspēle beidzās ar Sevastovas "forehand" autu.

Sevastova 2. setā pēc trešā geima bija iedzinējos ar breiku (1:2). Otrajā geimā uzņemšanā viņai bija iespēja tikt līdz "vienādi", taču viņa pie rezultāta 30:40 pieļāva rupju kļūdu. Situācijā, kad pie tīkla vajadzēja "nosist" bumbiņu, viņa to izdarīja, taču tajā pašā laikā arī skāra tīklu. Sinjakova ieguva ne vien šo geimu, bet arī nākamo, kurā servēja Anastasija. Mūsu tenisiste pēc dubultkļūdas ar lielisku diagonālo "backhand" atspēlēja breikbumbu, bet tūlīt no neērtās puses iesita tīklā, dodot čehietei otro iespēju. Sekoja vēl viena Sevastovas kļūda, no puskorta izsitot autā ar "forehand".

Sevastovas spēle bija ļoti haotiska. Piektajā geimā ar trim kļūdām viņa Sinjakovai uzdāvināja vēl vienu breiku. Nākamajā geimā Anastasijai pat četras kļūdas. Rezultāts tūlīt kļuva 1:5. Sinjakovai rokas jau bija uz titula, taču viņai svinēšanu nācās atlikt uz aptuveni stundu, jo Sinjakova 2.setu iespaidīgi atdeva. Čehijas tenisiste divreiz nespēja izservēt maču. Pirmajā reizē viņai daudz kļūdu, bet pirms otās reizes Sevastova paņēma medicīnas pārtraukumu (labā potīte).

Otro reizi servējot par uzvaru turnīrā, Sinjakova bija divu punktu attālumā no uzvaras (5:4, 30:15), taču pieļāva divas kļūdas pēc kārtas, dodot Sevastovai breikbumbu, kuru Sevastova realizēja ar "dropšotu". Identiski beidzās arī 12. geims. Tagad pie 5:6 servējot par seta turpināšanu, Sinjakovai pēc divām dubultkļūdām izdevās tikt līdz 0:30. Sevastova ar diagonālo "backhand" piespieda pretinieci izsist autā, iegūstot setbumbu. Anastasijai vēl viens precīzs saīsinātais sitiens - 7:5.

Sevastova 3. seta pirmo geimu zaudēja no 40:15 pārsvara un pēc tam savākties vairs nespēja, setā paliekot "uz nulles". Sevastovas aizraušanās ar "dropšotiem" nospēlēja nelāgu lomu, jo tieši pēc neveiksmīga saīsinātā sitiena Sinjakova pirmajā geimā ieguva breikbumbu. Čehijas tenisiste aizsniedzās līdz bumbiņai un to raidīja pāri tīklam pa diagonāli. Sevastova pēc tam breikbumbas izspēlē trāpīja autā ar "backhand" sitienu pa līniju.

Sevastova pirms apbalvošanas ceremonijas dusmās trieca zemē savu telefonu un pēc tam neslēpa vilšanos: "Šobrīd jūtos sūdīgi. Sinjakova spēlēja labi, es neko nevarēju izdarīt. Man patīk spēlēt Trnavā, šeit esmu izcīnījusi divus titulus. Vienmēr uzvarēt nevar."

Anastasija Trnavā par čempioni kļuva 2012. gadā, kad turnīram bija ITF 50 000 statuss. Togad viņai finālā nebija jāspēlē, jo no mača atteicās Horvātijas tenisiste Ana Saviča. Sevastova šajā Slovākijas pilsētā triumfēja arī pagājušā gada ziemā, kad uz "hard" seguma slēgtajos kortos uzvarēja ITF 10 000 turnīrā.

Ar tikšanu līdz finālam Sevastova nopelnīja 85 reitinga punktus un 8108 dolāru prēmiju. Sevastovai tas ir trešais pēc kārtas zaudētais ITF fināls. Tajos viņai karjeras bilance ir 13-10. Tikmēr Sinjakova uzvarējusi visus septiņus ITF finālus, šodien viņai bija karjeras lielākais fināls. Līdz šim viņa vienreiz bija spēlējusi ITF 50 000 finālām, 2014. gadā uzvarot Nantē.

Sevastova vēlāk zaudēja arī dubultspēļu finālā, kopā ar Krievijas tenisisti Jevgeņiju Rodinu piekāpjoties 17 gadus vecajām Annai Kaļinskai un Terēzai Mihalikovai (Krievija/Slovākija) – 1:6, 6:7(4). Sevastovai kustības traucējumu nebija, mazāk pieredzējušās pretinieces nospēlēja precīzāk. 2. seta taibreikā Sevastovai ar pārinieci no 0:4 izdevās pievilkt līdz 3:4. Sevastova pēc tam ar pirmo servi trāpīja Rodinai pa galvu, bet otro netrāpīja laukumā – dubultkļūda. Tas arī faktiski bija viss, jo novērst zaudējumu neizdevās.

Anastasijai nākamajā nedēļā ir plānota piedalīšanās WTA "International" sērijas turnīrā Nirnbergā. Riskēt pēdējā nedēļā pirms "Grand Slam" turnīra, spēlējot ar savainojumu, nav prāta darbs, tāpēc Sevastova, iespējams, atteiksies no došanās uz Vācijas turnīru.

Fināla statistika – 6:7(4), 7:5, 0:6

RādītājsSevastovaSinjakova
Eisi30
Dubultkļūdas39
1. serves precizitāte58%57%
Iegūtie punkti ar 1. servi36/6538/55
Iegūtie punkti ar 2. servi22/4720/41
Breikpunktu realizācija4/106/10
Visi iegūtie punkti96112

, 2016-05-15 14:50, pirms 8 gadiem
turklat dubultspele uzreiz pec vienspeeles.Izskatas ka ari M.Podzusam kaada trauma,atteicies no turniira Meksikaa.Janim uzvara kval.1 speelee,Artim gan zaudejums kval.1 karta Kinaa ITF 25000.
, 2016-05-15 14:52, pirms 8 gadiem
Man liekas nebus dubultspeeles.
, 2016-05-15 16:38, pirms 8 gadiem
Žēl...tiešām pārdzīvoju par šo cīnītāju...nevar nemaz salīdzināt ar mīksto putnu...
Lai ir veselība!
, 2016-05-15 16:40, pirms 8 gadiem
Dīvaini, netrenē cisku un tāda vilšanās. Varbūt kļūdos un tik no ārienes tā izskatās. Meitenes ar augstu motivāciju pieiet tai lietai savādāk. Cerams, ka tā radīsies un spēs iekļūt atpakaļ 50.
, 2016-05-15 17:10, pirms 8 gadiem
nicks rakstīja: Dīvaini, netrenē cisku un tāda vilšanās. Varbūt kļūdos un tik no ārienes tā izskatās. Meitenes ar augstu motivāciju pieiet tai lietai savādāk. Cerams, ka tā radīsies un spēs iekļūt atpakaļ 50.
Nav jau viņai tās spēles nekādas dižās. Interesants teniss - jā, bet ne tāds, ar kuru var stiprās uzvarēt. Izņemot īpašus apstākļus (pretiniecēm nogurums, savainojums, neērts segums utt.) ITFos viņa viegli var tikt cauri mačos pret ceturtajā simtā esošajām juniorēm. Kad nav liela talanta, tad ar darbu var izspiest kaut ko. Uzskatu, ka Sevastova jau ir dabūjusi maksimumu - pirmās karjeras laikā.

Viņai funktieris tagad ir ļoti vienkāršs - ITF un kreisajos WTA turnīros notur reitingu top 100, lai var aizbraukt uz Grand Slam paņemt 1. kārtas čeku. Ja paveicas ar izlozi vai pretinieces traumu (kā Austrālijā pret Jarku), tad pat var tikt pie lielākām naudiņām. Šogad tak nekas nopietns nav uzvarēts - viena top 100 uzvara un tā pati pret Jolu.
, 2016-05-15 17:24, pirms 8 gadiem
Izklausījās V.B., ka kaut kā nievājoši izteicies par Anastasiju...bet meitene cīnās savā dzīvē, ņem ko var...man ir liela cieņa pret viņu! ...ceru, ka gāzes Juris sameklēs naudu un Latvija uztaisīs troksni Konfederàcijas kausà! ...šis kauss šobrīd Latvijai varētu dot vislielāko publicitāti...
, 2016-05-15 17:47, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Izklausījās V.B., ka kaut kā nievājoši izteicies par Anastasiju...bet meitene cīnās savā dzīvē, ņem ko var...man ir liela cieņa pret viņu! ...ceru, ka gāzes Juris sameklēs naudu un Latvija uztaisīs troksni Konfederàcijas kausà! ...šis kauss šobrīd Latvijai varētu dot vislielāko publicitāti...
Tas nav nievājoši. Viņai vienkārši nav tāda tenisa, lai varētu lielus kalnus gāzt. Jā, atsevišķos mačos un turnīros var kādu spēcīgu pretinieci uzveikt, bet tas notiek ļoti reti. Piemēram, ar Aļonu ir tieši otrādi. Viņai ir teniss, ar kuru var dominēt un no pašas gandrīz viss atkarīgs. Sevastovai tā diemžēl nav. 100K fināls šonedēļ skan forši, bet, ja paskatās, kas Slovākijā uzvarēts, tad nekā diža tur nav - 539., 400., 304. un 195. vieta. #124 Sinjakova pat bija favorīte finālā, jo viņai ir spēcīgāks teniss, ko arī apliecināja.

Statistika, kas ļoti labi parāda varēšanu, ir uzvaras pret rangā augstāk vai vismaz sev blakus esošām tenisistēm. Sevastovai šogad pret Top 100 spēlētājām ir 1-6. Salīdzinājumam: Aļonai ir 11-12. Es nesaku, ka viņa neprot spēlēt vai ko tādu, vienkārši nav viņai tāda tenisa, kā, piemēram, Ostapenko. Tāpēc no Aļonas ir pamats gaidīt kaut ko vairāk. Sevastovai citi, daudz pieticīgāki mērķi.
, 2016-05-15 18:10, pirms 8 gadiem
Tas, ka Aļona ir nr.1, vispār nav strīda...šobrīd būtiskākais ir, lai Savickis atrod naudu Konfederàcijas kausam
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Roberts Štrombahs. Foto: SCMP

Štrombaham minimāls kāpums ATP rangā

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs zaudējis vienu punktu, taču pakāpies no 389. uz 388. vietu.