Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Marcinkēviča un Vismane nenoliedz atbildību, bet pauž gatavību spēlēt pret Vācijas līderēm

Marcinkēviča un Vismane nenoliedz atbildību, bet pauž gatavību spēlēt pret Vācijas līderēm
Diāna Marcinkēviča (no kreisās), Patrīcija Špaka, Adrians Žguns, Aļona Ostapenko un Daniela Vismane pirms cīņas ar Vāciju. Publicitātes foto

Latvijas sieviešu tenisa trešais un ceturtais numurs Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane nenoliedz, ka pēc izlases līderes Anastasijas Sevastovas izkrišanas no sastāva vienai no viņām būs papildus liela atbildība, bet sarunā ar Sportacentrs.com abas sportistes pauda gatavību spēlēt. Izlases kapteinis Adrians Žguns skaidrībā ar otro numuru sola tikt nedēļas vidū.

Latvijas sieviešu tenisa izlase "play-off" kārtā par iekļūšanu Federāciju kausa pirmajā pasaules grupā jeb starp astoņām stiprākajām vienībām, piektdien un sestdien "Arēnā Rīga" uzņems Vāciju. Ja pretiniecēm palīdzēs visas līderes, Latvijas sabiedrību pirmdien šokēja ziņa, ka muguras traumas dēļ nespēlēs pasaules ranga 13. vietā esošā Sevastova. Līdz ar to jau tagad ir skaidrs, ka pret Jūliju Gērgesu un Angeliku Kerberi būs jāspēlē jau ilgstoši izlasē esošajai Diānai Marcinkēvičai, kura pašlaik ir WTA ranga 267. pozīcijā, vai jaunajai un talantīgajai Danielai Vismanei, kura ir 645. rakete.

Kaut portāls Delfi pirmdien ziņo, ka Sevastovai būs nepieciešama muguras operācija, izlases pārstāvjiem šādas informācijas nebija, paužot, ka tenisiste vēl turpina izmeklējumus.

"Līdz pēdējam brīdim cerējām, viņa gāja pie ārstiem, mēģināja darīt visu. Tomēr šorīt uzzinājām, ka viņa nespēlēs," izteicās Žguns, kaut citi izlases pārstāvji atklāja, ka jaunumus uzzinājuši jau vakar. "Nezinu cik trauma ir nopietna, personīgi neesmu runājis ar Anastasiju."

"Simtprocentīgi nevaru pateikt, kura būs otrais numurs. Skatīsimies, kā veiksies treniņos, kā meitenes jutīsies, par to izlemsim nedēļas vidū. Tagad jebkurai ir iespēja sevi parādīt," pauž kapteinis. "Aļonai [Ostapenko] jebkurā gadījumā būs jāspēlē pret abām pretinieču līderēm. Viņas šobrīd rangā ir augstāk, tas ir labi - Aļona nebūs favorīte, varēs brīvāk spēlēt. Tāpat jau otro reizi spēlēsim "Arēnā Rīga", būs nedaudz pierastāk. Labi, ka Aļona augstkalnē nebija pārāk ilgi, bet tāpat vēl nepieciešams atpūsties, pierastie pie laika zonu maiņas, tad jāsāk trenēties."

"Jūtu atbildību. Prieks, ka būs iespēja pierādīt sevi," Sportacentrs.com saka Marcinkēviča, kura par Sevastovas prombūtni uzzinājusi vakar. "Ja man dos iespēju, noteikti būs uztraukums. Visiem spēlētājiem tāds būtu šādā situācijā. Uzreiz mainās gatavošanās turnīram, vajag sevi vairāk motivēt. Tomēr to izlems kapteinis."

"Biju dzirdējusi, ka viņai ir problēmas, ļoti skumji, ka būsim bez līderes, bet tāda ir dzīve, tā notiek. Ceru, ka ar viņu viss būs kārtībā," pauž Vismane. "Tagad esmu trešais numurs, tāpēc par vienspēlēm nezinu, bet dubultspēlē gan ir ļoti liela iespēja, ka spēlēšu. Ja tāda iespēja būs, tā būs liela atbildība, uztraukums, bet arī būšu ļoti priecīga."

Gan 26 gadus vecajai Marcinkēvičai, gan astoņpadsmitgadīgajai Vismanei nav liela pieredze pret augstākā līmeņa tenisistēm. Marcinkēviča līdz šim WTA pamatturnīros spēlējusi vienreiz, tieši pirms pieciem gadiem izejot kvalifikāciju Štutgartes WTA "Premier" turnīrā, kurā pēc tam pirmajā kārtā ar 3-6, 2-6 zaudēja tā brīža pasaules 25. raketei Anastasijai Pavļučenkovai. "Vairs tik labi to turnīru neatceros, tomēr domāju, ka Rīgā uztraukšos vairāk, jo spēlēšu valsts izlasē," tagad pauž Marcinkēviča.

Tikmēr Vismanei līdzšinējās karjeras rekords pretinieces ziņā ir pērn maijā aizvadītā spēle ar tobrīd WTA ranga 148. vietā esošo Austrālijas pārstāvi Oliviju Rogovsku, kuru viņa uzvarēja ar 6-4, 6-2.

"Šogad man bija pusfināls un fināls W15 turnīros, bet arī neliela potītes trauma, kas visu mainīja. Tikko biju Portugālē, nopelnīju pāris WTA punktus. Protams, varēja būt labāk, bet esmu priecīga par šiem punktiem, kas arī nav slikti. Galvenais, lai nav traumas," sezonas pirmos mēnešus rezumēja Vismane, abām sportistēm ļoti skarbi izsakoties par jauno WTA ranga sistēmu. "Tas, ka man tā nepatīk, būtu maigi teikts. Pērn tiku klāt visiem 25 000 turnīriem un arī 60 000 turnīru kvalifikācijām, tagad labi, ja 25k turnīram tieku klāt. Neviens šo sistēmu nesaprot, visi ir pret, bet Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) kaut ko ieņēmusi galvā. Varbūt nākamgad atkal kaut kas mainīsies. Ja pērn jau gāju uz lielākiem turnīriem, šogad atkal man jāspēlē 15k līmenī."

"Gribētos labāk, bet ir labāk nekā pērn," par pirmajiem gada mēnešiem saka Marcinkēviča. "Man nepatīk jaunā punktu sistēma. Meitenes, kuras ir 800. vietā, tagad var tikt klāt pamatturnīriem, bet trīssimtā vieta spēlē kvalifikācijā. Tas traucē arī psiholoģiski."

Zīmīgi, ka ar spēlēm pret Vāciju šogad lielais teniss Latvijā nebeigsies, jo jau jūlijā pirmoreiz notiks WTA līmeņa sacensības. "Jūrmalā domāju, ka spēlēšu. Gribētu dabūt īpašo ielūgumu, bet vēl par to neko nezinu," saka Marcinkēviča.

"Nezinu vai spēlēšu Jūrmalā, neko par to nemāku teikt, ceru, ka būs iespējas spēlēt, bet laiks rādīs. Kurš gan negribētu šādā turnīrā spēlēt?" jautā Vismane, kurai noteikti, lai tiktu klāt sacensībām būtu nepieciešams īpašais ielūgums.


Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi/Estonian Tennis Association

Vismane sasniedz W35 ceturtdaļfinālu Spānijā

Katalonijas pilsētā Terasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/8 finālā uzvarēja Jekaterinu Reingoldu - 6:2, 7:6(3).
Darja Semeņistaja. Foto: openblslimoges.fr
3

Antaljas "čelendžerī" Semeņistaja sāk ar uzvaru

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā sācies "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja pārspēja pirmajā kārtā pārspēja francūzieti Karolu Monē - 6:0, 6:3.