Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lejniekam panākumi Horvātijā, Marcinkevičai Vācijā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Lejniekam panākumi Horvātijā, Marcinkevičai Vācijā
Kārlis Lejnieks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Dažādus starptautiskus tenisa turnīrus šonedēļ uzsākuši Latvijas tenisisti. Labākās sekmes pagaidām Kārlim Lejniekam un Diānai Marcinkevičai – viņi šodien pārvarēja vienspēļu turnīra pirmo kārtu attiecīgi Horvātijā un Vācijā. Tikmēr Denisam Pavlovam beidzies „Challenger” turnīrs Marokā.

Meknīsas „Challenger” (balvu fonds 30 000 eiro)

Gatavoties Deivisa kausa cīņām Grieķijā sācis Deniss Pavlovs, kurš šonedēļ bija devies iz Maroku, lai Meknīsas pilsētā aizvadītu „Challenger” līmeņa turnīru māla seguma kortos. Vienspēļu sacensības Denisam bija jāsāk no kvalifikācijas. Vispirms tika apspēlēti divi rangā neesoši mājinieki – Ismaels Dinija (6:0, 6:1) un Juness Rahidi (3:6, 6:1, 6:4). Diemžēl izšķirošajā kārtā nācās ar 4:6, 5:7 zaudēt rangā augstāk esošajam horvātam Franko Škugoram (ATP 184.). Dubultspēlēs Deniss bija izlēmis spēlēt duetā ar ukraini Ivanu Sergejevu, tomēr pārvarēt sacensību pirmo kārtu neizdevās – pārliecinošs zaudējums 0:6, 3:6 pret itāliešiem Alesio Di Mauro un Alesandro Moti (izlikti ar 2.numuru). Reitinga punktus Pavlovs nenopelnīja, bet ieguva 100 eiro prēmiju.

Zagrebas „Future” (balvu fonds 15 000 ASV dolāru)

Kārlis Lejnieks šonedēļ devies uz Horvātijas galvaspilsētu Zagrebu, kur „Future” turnīrā ir itin spēcīgs dalībnieku sastāvs (Lejnieks ar 375.vietu netika starp izliktajiem sportistiem). Šodien 1.kārtas cīņā latvietim pretī stājās mājinieks Dino Marčans (ATP 686.), kuru izdevās uzvarēt ar 6:2, 6:4. Tādējādi Kārlis ticis pie viena reitinga punkta, bet otrajā kārtā tiksies ar citu mājinieku Antonio Sančiču (ATP 870.), kurš šodien trijos setos uzveica turnīra pirmo numuru, britu Džeimsu Vordu (ATP 211.).

Zagrebā kopā ar krievu Denisu Macukeviču Lejnieks startē arī dubultspēļu sacensībās. Šodien pirmajā kārtā uzvara pār mājiniekiem Mislavu Hizaku un Anti Paviču – 6:4, 6:4. Ceturtdaļfinālā viņu sāncenši būs somi Mike Kontinens un Timo Nieminens.

Leimenes ITF (balvu fonds 10 000 ASV dolāru)

Vācijas pilsētas Leimenes turnīrā šodien startē trīs Latvijas jaunās tenisistes. Kā pirmās turnīru iesāka Adrija Runča un Aleksandra Nionova, kuras tikās vienspēļu kvalifikācijas 1.kārtā – ar 6:3, 7:5 uzvarēja Adrija. Diemžēl nākamajā kārtā viņai zaudējums pret čehieti Petru Krejsovu (2:6, 1:6). Runča un Nionova bija apvienojušas spēkus, lai piedalītos arī dubultspēļu turnīrā, tomēr tā pirmajā kārtā arī zaudējums – 0:6, 4:6 pret jau pieminēto Krejsovu un viņas tautieti Martinu Borečku.

Tikmēr Diāna Marcinkeviča šodien vienspēļu turnīru iesāka ar 1.kārtas cīņu pret Nīderlandes pārstāvi Marselu Koeku. Lai gan rangā augstāka vieta Koekai (413. pret 570.), tomēr mačā krietni labāka bija Diāna – 6:2, 6:2. Dubultspēļu turnīru mūsu tenisiste aizvadīs duetā ar dānieti Karenu Barbatu. 1.kārta viņām brīva.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page