Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko pirms "Australian Open" tiek līdz ceturtdaļfinālam

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Ostapenko pirms "Australian Open" tiek līdz ceturtdaļfinālam
Aļona Ostapenko
Foto: Kelvins Lī

15 gadus vecā Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko aizvadījusi augsta līmeņa junioru turnīru Austrālijā, kas ir kā pēdējā pārbaude pirms „Australian Open”. Mūsu sportiste vienspēļu turnīra 3.kārtā uzveica junioru ranga 2.vietas īpašnieci, bet ceturtdaļfināla barjeru pārvarēt nespēja.

Gatavošanos savam otrajam „Australian Open” 15 gadus vecā Ostapenko uzsāka pagājušā gada nogalē, kad aizvadīja treniņnometni Spānijā, kurā izdevās uzspēlēt arī ar vairākām WTA ranga otrā un trešā simta sportistēm. Bet par sezonas pirmajām sacensībām Aļona izvēlējās G1 (otra augstākā kategorija aiz „Grand Slam”) turnīru Traralgonas pilsētā.

Šī turnīra vienspēlēs junioru ranga 37.vietā esošā Latvijas sportiste tika izlikta ar 16.numuru. Pirmajā divās kārtās tas pretiniekos deva rangā zemāk esošas sāncenses, ko Aļona pārliecinoši izmantoja. Vispirms ar 6:0, 6:4 apspēlēta Jaunzēlandes pārstāve Emīlija Feninga, bet pēc ar 6:1, 6:0 sakauta japāniete Kioka Okamura.

Īsts pārbaudījums Ostapenko gaidīja 3.kārtā – sacensību pirmais numurs un šī brīža ranga otrās vietas īpašniece Katerina Siņakova no Čehijas. Taču arī viņu Aļona uzveica – 7:5, 6:4, iekļūstot ceturtdaļfinālā. Diemžēl tālāk par to tikt neizdevās – aizvadītajā naktī spēlē pret 17 gadus veco kanādieti Erinu Rutlifu (junioru ranga 20.vieta) zaudējums divos taibreikos – 6:7(5), 6:7(3). Junioru rangā tas ļāvis nopelnīt vērtīgus 60 punktus.

Vēl 20 punktus Ostapenko izcīnīja dubultspēlēs (junioriem vienspēļu un dubultspēļu punkti tiek summēti, veidojot kopējo reitingu), kur startēja duetā ar rumānieti Ilku Coregi. Pirmajā mačā viņas uzveica Japānas duetu, bet pēc tam piekāpās sāncensēm no Polijas un Horvātijas.

Jau šajā nedēļas nogalē Aļona uzzinās savas pretinieces „Australian Open” turnīrā. Tajā viņa piedalīsies otro reizi karjerā.

Izmantotie resursi:
ITF - International Tennis Federation

  +2 [+] [-]

, 2013-01-15 13:36, pirms 11 gadiem
Malacīte!

  +1 [+] [-]

, 2013-01-15 13:49, pirms 11 gadiem
ļoti labi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-15 17:03, pirms 11 gadiem
Mūsu vienīgā cerība ne tikai tagad, bet galvenais nākotnē. Dūša un gribēšana ir augstā līmeni, lai laba veselība un arī panākumi.

     [+] [-]

, 2013-01-15 18:05, pirms 11 gadiem
sen neka snebij dzirdeets
prieks ka iet labi
veiksmi AOpen