Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Mārtiņam Podžum divi fināli Turcijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Mārtiņam Podžum divi fināli Turcijā
Mārtiņš Podžus
Foto: Emīls Desjatņikovs/F64

Svētdiena bija laba Latvijas tenisistiem Turcijā. Mārtiņš Podžus sasniedza divus "Futures" finālus Antaljā, bet Aļona Ostapenko iekļuva kvalifikācijas 3. kārtā jeb finālā ITF 50 000 sacensībās Ankarā.

Mārtiņam Podžum divi fināli Turcijā

Šodien Antaljā mači beidzot varēja sākties plānotajā laikā, turklāt vairākiem tenisistiem nācās aizvadīt vairāk par vienu maču. Viņu vidū arī Latvijas otrais numurs Mārtiņš Podžus, kuram šodien bija divas, bet varēja būt pat trīs spēles.

Mārtiņš vispirms no vakardienas pārceltajā spēlē ar 6:4, 4:1 sagrāva Serbijas tenisistu Denisu Bejtulahi (#641). Podžus ar savu servi zaudēja tikai piecus punktus, no tiem 2. setā tikai vienu. Pretinieks 2. setā izstājās pēc nospēlētiem pieciem geimiem, kad latvietis ieguva ceturto breiku mačā.

Dienas otrajā vienspēlē pusfinālā gūta vēl viena viegla uzvara, ar 6:3, 6:1 uzveicot Ukrainas tenisistu Denisu Milokostovu (#885). Mārtiņš 1. Setā atspēlēja visas trīs breikbumbas un no 4:3 uzvarēja septiņos geimos pēc kārtas. Daudz netrūka, lai 2. setā būtu "sausais" 6:0, taču Milokostovs to nepieļāva, mača priekšpēdējā geimā atspēlējot divas mačbumbas.

Mārtiņš trešo reizi spēlēs "Futures" vienspēļu finālā. Pirmo finālu viņš pagājušā gada novembrī zaudēja Breidentonā (Florida), bet otro šā gada oktobrīt uzvarēja Leimenā (Vācija). Rīt pretinieks finālā būs Itālijas tenisists Eriks Krepaldi (#488).

Jānis Podžus vienspēļu turnīra ceturtdaļfināla barjeru pārvarēt nespēja, ar 4:6, 7:5, 1:6 zaudējot rumānim Dragosam Dimam (#616). Jānis visos trīs setos izcēlās ar četru pēc kārtas zaudētu geimu sērijām. Uzvarētajā 2. setā viņam tas izdevās, esot vadībā ar 4:0. Dragoss 12. geimā pie rezultāta 5:6 neizmantoja iespēju tikt līdz taibreikam, Podžus ieguva breiku un uzvarēja setā. Diemžēl pēdējā setā vienīgais geims uzvarēts, kad pretinieks jau bija veicis 4:0 atrāvienu. Jānim ar servēšanu bija ļoti lielas problēmas – 10 dubultkļūdas + pretiniekam dotas 20(!) breikbumbas, no kurām rumānis realizēja septiņas.

Abiem brāļiem šodien bija jāaizvada dubultspēļu pusfināls, taču spēle nenotika, jo no tās atteicās Francijas un Japānas pāris. Tādējādi abi brāļi otrajā turnīrā pēc kārtas sasniedza finālu, kas notiks rīt. Tikšana līdz finālam dod 10 reitinga punktus, bet čempioni saņems 18. Tas pats punktu sakarā attiecas arī uz Mārtiņu vienspēlēs, bet Jānis individuālās sacensības pabeidza ar divu punktu iegūšanu.

Ostapenko soli no pamatturnīra Ankarā

Aļona Ostapenko svētdien guva vēl vienu graujošu uzvaru Ankaras ITF 50 000 kvalifikācijā, ar 6:4, 6:0 uzveicot mājinieci Melisu Sezeri (#423). Aļona 1. setā trīs reizes atspēlēja breiku un no 3:4 mačā vairs nezaudēja ne geima jeb cīņu pabeidza ar deviņiem pēc kārtas uzvarētiem geimiem. Lai iekļūtu pamatturnīrā, Ostapenko rīt jātiek galā ar Ukrainas tenisisti Jeļizavetu Jančuku (#356). Kvalifikācijā ar pirmo numuru izliktā Ostapenko ar divu uzvaru gūšanu nopelnījusi trīs reitinga punktus.

  -2 [+] [-]

, 2014-12-14 16:48, pirms 9 gadiem
Kas jauns IPTL?

     [+] [-]

, 2014-12-15 08:06, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Kas jauns IPTL?
Beidzies jau, Indian Aces uzvrēja.