Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis nopelna otro punktu vienspēļu reitingā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Lībietis nopelna otro punktu vienspēļu reitingā
Miķelis Lībietis
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

18 gadus vecais Latvijas tenisists Miķelis Lībietis vakar vakarā pārvarējis Kubas pilsētas Havanas „Future” sērijas vienspēļu turnīra pirmo kārtu, ar 6:0, 6:3 sakaujot mājinieku Danielu Delakrusu. Tas Miķelim ļāvis tikt pie otrā vienspēļu reitinga punkta karjerā. Tikmēr Dubaijas ITF 75 000 dubultspēļu turnīra pirmo kārtu nav pārvarējis duets Līga Dekmeijere un Anastasija Sevastova.

Šonedēļ starptautiskos tenisa turnīros startē četri Latvijas sportisti. Centrālamerikas „Future” tūri ar sacensībām Kubas pilsētā Havanā noslēdz Deniss Pavlovs un Miķelis Lībietis. Atšķirībā no trīs turnīriem Dominikānā Havanā dalībnieku sastāvs ir vājāks, tāpēc abi latvieši uzreiz tika pamatturnīrā. Pirmās kārtas maču vienspēlēs paspējis aizvadīt 18 gadus vecais Lībietis, kurš vakar vakarā spēkojās ar mājinieku Danielu Delakrusu. Daudz variantu kubietim nebija – cēsniekam pārliecinoša uzvara ar 6:0, 6:3, vieta nākamajā sacensību kārtā un viens reitinga punkts (otrais karjerā).

Savu nākamo pretinieku Miķelis uzzinās šovakar, tāpat šovakar vienspēļu turnīra pirmās kārtas spēli aizvadīs Pavlovs, kura sāncensis būs vācietis Marvins Netušils. Dubultspēļu turnīrā abu latviešu duets ir izlikts ar pirmo numuru un turnīrā iesaistīsies tikai no ceturtdaļfināla (pretinieki tiks noskaidroti šovakar).

Tikmēr Dubaijā (AAE) sācies ITF 75 000 sērijas turnīrs. Latviju tajā pārstāv Anastasija Sevastova un Līga Dekmeijere. Diemžēl Līgai turnīrs jau galā – sestdien viņa ar 1:6, 4:6 zaudēja britu sportistei Annai Ficpatrikai vienspēļu kvalifikācijā, bet vakar pārī ar Anastasiju Sevastovu izstājās dubultspēļu turnīra 1.kārtā – 0:6, 6:7(3) pret turnīrā ar 2.numuru izliktajā Jūliju Gergesu (Vācija) un Petru Martiču (Horvātija).

Jaunnedēļ Līgai plānots starts ITF sērijas turnīrā Indijā, bet Anastasija centīsies tikt pie kādas uzvaras vienspēlēs Dubaijā. Vienspēļu sacensībās viņa ir izlikta ar 2.numuru (rangā 45.vieta) un pirmajā kārtā šodien spēkosies ar Gruzijas pārstāvi Oksanu Kalašņikovu (WTA 192.). Interesanti, ka abu sportistu vienīgā savstarpējā spēle bijusi pirms gada tieši Dubaijā, kad pirmajā kārtā mūsu sportiste uzvarēja ar 6:2, 5:7, 6:2.
Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-12-14 19:39, pirms 13 gadiem
miķis malacis !!!