Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis: "Sākums sanāca labs, taču pēc tam izgāju no ritma"

Rolands Eliņš

Lībietis: "Sākums sanāca labs, taču pēc tam izgāju no ritma"
Miķelis Lībietis
Foto:Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas tenisists Miķelis Lībietis preses konferencē pēc zaudējuma Jirgenam Melceram, kas garantēja Austrijas uzvaru pār Latvijas Deivisa kausa izcīņas spēlē, atzina, ka pretinieks bijis daudz stabilāks un tāpēc arī uzvarējis, taču Lībietim tik un tā bijis prieks uzspēlēt pret šāda līmeņa tenisistu.

"Pretinieks nospēlēja labāk izšķirošajos brīžos," pēc mača atzina Miķelis Lībietis. "Bet es tajos brīžos nedaudz nobijos, piemēram, trešajā setā pie viņa serves pāris reizes biju vadību 15:30. Pieļāvu pārāk daudz kļūdu, četrus mēnešus nebiju spēlējis vienspēli, taču kopumā... ir, uz ko atskatīties, un jāstrādā. Bija prieks uzspēlēt pret tādu džeku, kurš bijis "Top 10" pasaulē."

Uz jautājumu, kādas spēles nianses no pretinieka pēc šādas spēles var iemācīties Lībietis atbildēja, ka Melcers, tāpat kā visi tenisisti, kuri bijuši ranga piecdesmitniekā, aizvada stabili visu spēli, iztiekot bez kāpumiem un kritumiem: "Savukārt tiklīdz es kaut nedaudz palaižos, viņš uzreiz soda. Tas arī jāiemācas, jācenšas kļūt stabilākam. Spēle no gala līnijas man vēl pieklibo, bet nu strādāšu."

"Nemaz negribēju sākt pirmais servēt, nepatīk man tas," par veiksmīgo spēles sākumu atsaucas Lībietis. "Sākums sanāca labs, jā, taču pēc tam izgāju no ritma, nezināju ko darīt. Steidzos pārāk daudz, centos darīt lietas, ko nemaz nevajadzēja. Trešajā setā neko īpaši nemainīju, vienkārši atbrīvojos. Pirms tam biju ļoti satraucies, nezinu, kāpēc, varbūt vienspēļu trūkums pie vainas. Dubultspēlēs tomēr vienkāršāk."

Spēli pret Austriju Lībietis tomēr atcerēsies ar patīkamām izjūtām, jo vakardienas uzvaru dubultspēlē viņš noraksturoja kā lielāko savā karjerā. Savukārt nākotnē Lībietis plāno spēlēt gan vienspēles, gan dubultspēles: "Sākumā nešķirošu, spēlēšu abus. Pēc tam jau redzēs. Dubultspēlēs varu tikt augstu, taču vēlos pierādīt sevi arī vienspēlēs."