Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Jūrmalā sācies Latvijas Jauniešu čempionāts tenisā

Rolands Eliņš

Jūrmalā sācies Latvijas Jauniešu čempionāts tenisā
Publicitātes foto

No 11. līdz 17. augustam Nacionālajā tenisa centrā “Lielupe” norisinās vērienīgs tenisa turnīrs – Latvijas Republikas Jauniešu čempionāts 2019 – kas tiek rīkots ar King’s College, Britu skolas Latvijā atbalstu. Turnīrs Jūrmalā ir pulcējis vairāk nekā 200 jauniešus no visas Latvijas, kuri astoņās vecuma grupās sacenšas par čempiona titulu un godalgām.

Šī gada Latvijas Republikas jauniešu čempionāts, kas norisinās jau kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas, ir pulcējis jaunos tenisistus vecumā no 12 līdz 18 gadiem. Turnīra dalībnieki sacenšas šādās vecuma grupās - U12 zēni, U12 meitenes, U14 zēni, U14 meitenes, U16 zēni, U16 meitenes, U18 zēni, U18 meitenes. Par turnīra galveno tiesnesi ir iecelts pašmāju A kategorijas tiesnesis Mihails Ivanovskis.

“Latvijas Čempionāts gluži tāpat kā jebkurā sporta veidā ir ļoti nozīmīgs sporta notikums. Arī šis Latvijas Republikas jauniešu čempionāts ir svarīgākais un atbildīgākais tenisa turnīrs jaunajiem tenisistiem, kuri nopietni gatavojas cīņai par Latvijas čempiona titulu. Tāpat šis ir būtisks notikums Latvijas tenisa attīstībai, jo tajā parādās jaunās pašmāju tenisa zvaigznes, kas nākotnē var nest Latvijas vārdu plašajā pasaulē,” stāsta LTS ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

“Lai jaunietis kaut ko sasniegtu sportā un izglītībā, viņam ir jāpiemīt disciplīnai, mērķtiecībai un drosmei. Panākumi ir iespējami, ja radām iespējami labu vidi, kurā jaunietim attīstīties gan fiziski, gan emocionāli. Mēs atbalstām Latvijas Tenisa savienību, jo ticam, ka izcila karjera sportā un kvalitatīva izglītība ir apvienojama, ” stāsta King’s College, Britu skolas Latvijā direktore Adele Stenforda.

Latvijas Republikas Jauniešu čempionātu atbalsta: “King’s College, Britu skola Latvijā”, “A.C.B.”, “CP”, “Itera”, “Latvijas Gāze”, “Gaso”.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Tenisa savienība