Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Nav par katru cenu jāuzvar Džokovičs, bet gan jāsakārto sava spēle"

Rolands Eliņš

Gulbis: "Nav par katru cenu jāuzvar Džokovičs, bet gan jāsakārto sava spēle"
Ernests Gulbis
Foto: Arturo Velazquez/Tennis Canada

Latvijas tenisists Ernests Gulbis Monreālas turnīrā guvis piecas uzvaras pēc kārtas (ieskaitot divas kvalifikācijā) un intervijā ATP mājaslapā atzinis, ka panākumus gūt palīdz zaudējumu ieraduma atstāšana aiz muguras. Gulbis arī norādīja, ka par katru cenu šovakar nemēģinās uzvarēt tenisa pasaules līderi Novaku Džokoviču, tā vietā izmantojot šo spēli, lai sagatavotos nākotnes mačiem.

„Katrs gads ir izaicinājumu pilns gads, netrūkst ne kāpumu, ne kritumu. Vienkārši vēlos, lai kāpumi būtu ilgāki un kritumi nedaudz īsāki,” sacīja Ernests Gulbis. „Šis ir pirmais turnīrs ilgā laika posmā, kad esmu uzvarējis vairāk nekā trīs mačos pēc kārtas, līdz ar to jau varu justies apmierināts ar paveikto. Viss, kas sekos turpinājumā, būs kā papildu bonuss.”

Gulbis piekrita, ka kvalifikācijas spēļu aizvadīšana palīdz pirms pamatturnīra: „Atceros līdzīgu gadījumu, kad spēlēju kvalifikācijā Delrejbīčā un vēlāk uzvarēju visā turnīrā. Arī toreiz pirmos divus mačus aizvadīju ne pārāk augstā līmenī, taču tāpat izdevās uzvarēt un turpinājumā jau iegāju spēlē, atguvu cīņassparu. Tagad arī uzvarēju pāris ļoti grūtus mačus, trijos setos pret Maū, nācās atspēlēt mačbumbas pret Tīmu, arī vakar (pēc Latvijas laika – aizvakar) bija grūta spēle.”

„Man pašam gan svarīgi tas, vai pierodu gūt uzvaras vai pierodu zaudēt,” turpināja Gulbis. „Kad ir zaudēti vairāki mači pēc kārtas, tad, izejot laukumā, nav īsti domas, ka varētu uzvarēt. Savukārt, ja ir uzvaru sērija un esi pārliecināts par sevi, nav nemaz tādas domas, ka varētu arī zaudēt. Tas var būt trešā seta taibreiks, taču tu vienkārši zini, ka uzvarēsi.

Manuprāt, tā ir panākumu atslēga – nemeklēt risinājumus kaut kur ārpusē, bet gan pašam sevī, tad arī grūtos mirkļos ar savu pārliecību varēs uzvarēt. „TOP” līmeņa spēlētāji tieši tā arī dara, viņi uziet laukumā kā uzvarētāji, vienalga, kas noticis vakar vai iepriekšējā nedēļā,” norādīja Gulbis.

Latvijas labākais tenisists atzina arī, ka nozīmīgu iespaidu atstājusi viņa sadarbība ar treneri Bresniku, kuru Gulbis nosauca labāko tehnisko treneri pasaulē: „Redziet, spēlētāji jau ir dažādi. Dažiem vajag, lai viņiem blakus ir fiziskās sagatavotības speciālists, citiem – tehniskāks treneris. Ginters ir nedaudz no abiem, taču man viņš ir lielisks tādēļ, ka man ir tik daudz jautājumu par dažādiem sīkumiem. Redzams, ka mans forehands ir citāds katru reizi, cenšos to pamainīt, un man vajag kādu, kas pieskata, lai ar šīm izmaiņām nepārspīlēju. Tas bija tas, kā man šogad pietrūka, un izmaiņas sitienā bija pārāk lielas. Tagad pēdējos divus mēnešus kopā strādājam, lai to atgūtu – vēl nav perfekti, taču ir daudz labāk. Ginters ir labākais treneris, kurš var mani šādi uzmanīt.”

Nākamais mačs Gulbim būs pret Novaku Džokoviču, ko intervētāja nosauca par lielāko izaicinājumu tenisa pasaulē, bet Gulbis gan atzina, ka uz gaidāmo maču raugās bez liela sasprindzinājuma un cenšas gatavoties tāpat kā citām spēlēm: „Jau teicu, ka šis ir man ir kā bonuss. Nevaru teikt, ka iešu laukumā ar domu, ka par katru cenu jāuzvar. Joprojām ir daudzas lietas, pie kā vēlos piestrādāt, un uzskatu, ka spēle pret Džokoviču palīdz sakārtot pašam savu spēli. Viņš piedāvā lielisku mača ritmu, viņš uzliek papildus spiedienu – tas ir īstais brīdis, kad salabotu dažas lietas un iegūtu pārliecību par sevi. Tādēļ vienalga uzvarēšu vai zaudēšu, izmantošu šo maču, lai kļūtu labāks turpmākajā sezonas gaitā un nākotnē.”

Spēles pret Džokoviču sākums paredzēts ap 21:30.

Video ar Gulbja interviju pieejams šeit.

Izmantotie resursi:
ATP World Tour | Tennis | Official Site of...

 +20 [+] [-]

, 2015-08-14 10:12, pirms 9 gadiem
Pirmkārt, lieliski atkal pēc ilgāka pārtraukuma dzirdēt Gulbi intervijā. Otrkārt, viņam ar attieksmi pret dzīvi kopumā viss ir kārtībā. Mums vajag pārstāt no viņa gaidīt robot-like sniegumu, lai jau bauda spēli un priecē mūs ar lielām uzvarām

  +6 [+] [-]

, 2015-08-14 10:45, pirms 9 gadiem
Novaks ir neuzvarams, bet Gulbis vnm rāda brīnumus! Nu katrā ziņā Novakam pastaiga nebūs!

  +4 [+] [-]

, 2015-08-14 11:14, pirms 9 gadiem
Gulbis beidzot nostajies uz "kara takas", un par to prieks. Lai izdodas Ernijam!

  +6 [+] [-]

, 2015-08-14 11:17, pirms 9 gadiem
Manuprāt, tā ir panākumu atslēga – nemeklēt risinājumus kaut kur ārpusē, bet gan pašam sevī, tad arī grūtos mirkļos ar savu pārliecību varēs uzvarēt. „TOP” līmeņa spēlētāji tieši tā arī dara, viņi uziet laukumā kā uzvarētāji, vienalga, kas noticis vakar vai iepriekšējā nedēļā,” norādīja Gulbis.

Zelta vārdi! Galvenais, lai pats to vienmēr atceras!

  +6 [+] [-]

, 2015-08-14 11:17, pirms 9 gadiem

  -1 [+] [-]

, 2015-08-14 11:18, pirms 9 gadiem
Ja spēs pret Novaku savu servi noturēt,ja servēs ar vismaz 60-70% pirmo servi,ja nesataisīs daudz dubultkļūdu,tad Džokoviča spēle kļūs nestabilāka un kļūdaināka un riskantāka,un aukstasinība un dievu palīdzība šeit var ļoti,ļoti palīdzēt.

  +7 [+] [-]

, 2015-08-14 11:24, pirms 9 gadiem
Var kāds pazvanīt uz ltv7 un pateikt, lai 21:30 pēc basīša ieštepselē kabeli no Monreālas???

  +4 [+] [-]

, 2015-08-14 11:34, pirms 9 gadiem
Vismaz labi, ka ir gatavs zaudējumam, nebūs tik liela škrobe pēc tam

  +3 [+] [-]

, 2015-08-14 11:36, pirms 9 gadiem
šeit 13min intervija ko sniedza sportsnet.ca pēc uzvaras pār Rosolu https://www.youtube.com/watch?v=Jsn...

  +3 [+] [-]

, 2015-08-14 11:38, pirms 9 gadiem
Vai tad Gulbis un kārtība nav pretstati? Jebkurā gadījumā mēs par Tevi!

  +5 [+] [-]

, 2015-08-14 11:43, pirms 9 gadiem
būtu jauks piektdienas vakars, ja Rīmenis TV7 ekrānā mums pakomentētu šo spēli Ernijs vs Džokeru.

  -2 [+] [-]

, 2015-08-14 16:37, pirms 9 gadiem
Būs grūti. Tikai tad, ja Ernests izmantos visus savus ieročus, tādus kā izmisīgo uzbrukumu ar forhendu, nevietā un nelaikā izpildīto dropšotu un savu kroņa numuru, trīskāršo dubultkļūdu vienā geimā, viņam var izdoties Homutovas kroņa numura atkārtojums!