Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova sasniedz ITF finālu Slovākijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova sasniedz ITF finālu Slovākijā
Anastasija Sevastova
Foto: Milan Hutera

Otro reizi Trnavas ITF māla seguma turnīra finālā svētdien spēlēs Anastasija Sevastova, kura Slovākijā sacensības turpina arī dubultspēlēs. Miķelis Lībietis sestdien otro nedēļu pēc kārtas kļuva par dubultspēļu čempionu Antaljā.

Ranga 94. vietā esošā Sevastova pusfinālā ar 6:1, 6:3 sagrāva 19 gadus veco mājinieci Rebeku Šramkovu (WTA 304.). Turnīrā ar "wild card" spēlējusī Slovākijas tenisiste, cenšoties apspēlēt Anastasijas aizsardzību, kļūdījās ļoti daudz. Sevastovai vienīgais nepārliecinošais posms bija 2. setā, kad viņa no 4:1 zaudēja divus geimus pēc kārtas, turklāt Šramkova izsēja pārsvaru astotajā geimā, nespējot panākt izlīdzinājumu 4:4.

Sevastova pirmajos četros mačos uzvarējusi ļoti vājas pretinieces ar vidējo reitingu 359. Finālā būs jāsacenšas ar spēcīgāku spēlētāju – pirms četrām dienām 20. dzimšanas dienu nosvinējušo čehieti Kateržinu Sinjakovu (WTA 124.). Sevastova otro reizi spēlēs ITF 100 000 līmeņa finālā. Pirmais viņai bija 2009. gadā Johannesburgā, kur izdevās uzvarēt. Sevastova Trnavā nopelnījusi 85 reitinga punktus, bet titula izcīnīšanas gadījumā saņems 140.

Sevastova ir 2012. gada Trnavas turnīra čempione. Togad sacensībām bija ITF 50 000 līmenis, bet tagad šajā pilsētā notiek turnīrs ar 100 000 dolāru prēmiju fondu. Anastasija šajā Slovākijas pilsētā par čempioni kļuva arī pagājušā gada ziemā, kad uz "hard" seguma slēgtajos kortos uzvarēja ITF 10 000 turnīrā. Rīt viņai divi fināli, jo titula spēle sasniegta arī dubultspēļu turnīrā. Sevastova kopā ar Jevgeņiju Rodinu pusfinālā ar 6:2, 3:6, 10:7 uzveica šodien jau vienreiz pieveikto Šramkovu, kura spēlēja kopā ar Annu Bļinkovu. Pretiniecēm supertaibreikā bija divu punktu pārsvars.

Sevastova pirms "French Open" vēl spēlēs WTA "International" sērijas turnīrā Nirnbergā, kur 1. kārtā tiksies ar Vācijas tenisisti Jūliju Gergesu (WTA 62.). Sevastova viņa uzvarējusi tikai vienā no četrām spēlēm, kas bija 2007. gadā ITF līmenī, bet WTA turnīros Anastasijai pret Gergesu 0-3 bilance.

Miķelis Lībietis kopā ar Ugo Nisu otro nedēļu pēc kārtas uzvarēja "Futures" dubultspēļu turnīrā Antaljā ("hard" segums). Latvijas un Francijas komanda sakrājusi astoņas uzvaras pēc kārtas, turklāt šajā laika posmā zaudējusi tikai vienu setu, kas notika šodienas finālā pret japāņiem Kacuki Nagao un Hiromasu Oku – 4:6, 6:2, 10:3. Lībietim jau sezonas ceturtais dubultspēļu tituls. Pirmos divus titulus viņš ieguva kopā ar Jaunzēlandes tenisistu Benu Maklahlanu, uzvarot Baku un Telavivā. Par uzvaru šāda līmeņa sacensībās pienākas 18 reitinga punkti.

     [+] [-]

, 2016-05-14 14:18, pirms 8 gadiem
Jāņem fināls!
Ļoti simpatizē Anastasija, kura bez Gulbim piemītošiem vipendroniem, atstrādā savu darbu...stabila vērtība un nekad nav kauns!

     [+] [-]

, 2016-05-14 19:38, pirms 8 gadiem
...un Savickim - sameklē naudu un Latvijai ir jāņem Konfederācijas kauss! ...ej, un sazini kad vēl mums būs divas tenisistes pirmajā 50.niekā...