Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis vaino sevi, Veselijs priecīgs par karjeras lielāko uzvaru

Agris Suveizda

Gulbis vaino sevi, Veselijs priecīgs par karjeras lielāko uzvaru
Ernests Gulbis
Foto: ATP

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis neveiksmīgi iesāka 2015. gadu, sezonas pirmajā mačā Oklendā atzīstot čeha Jirži Veselija pārākumu – 2:6, 6:3 un 1:6. Pēc mača 26 gadus vecais Gulbis vainoja tikai sevi.

"Man ir ļoti žēl, ka šodien zaudēju, jo esmu pārliecināts, ka otrajā vai trešajā kārtā spēlētu labāk," sacīja Ernests Gulbis. "Taču es neservēju labi un pagaidām vēl nejūtu sitienu ar labo roku, kas ir ļoti atkarīgs no manas pārliecības līmeņa."

"Godīgi sakot, nedomāju, ka viņš [Veselijs] izdarīja daudz, lai uzvarētu šo maču," uzskata Gulbis. "Paskatieties visus breikus - kļūdas pieļāvu pats."

Gulbis atzina, ka viņam pietrūcis spēļu prakses un pārliecības pār saviem spēkiem, jo slimības dēļ izlaida pirmo plānoto turnīru Kataras galvaspilsētā Dohā un nav spēlējis kopš oktobra. Tomēr, neskatoties uz zaudējumu, latviešu tenisists sacīja, ka spēlējis labāk nekā jebkurā treniņā un labprāt atgrieztos Oklendā arī nākamgad, jo ir izbaudījis Jaunzēlandē pavadīto laiku.

Tikmēr Gulbja pretinieks Jirži Veselijs pauda prieku par panākumu: "Tā ir līdz šim lielākā uzvara manā karjerā.". 21 gadu vecais čehs pateicās lieliskajai publikai un atvainojās nabaga bumbiņu padevējai, kura pēdējā setā cieta no Veselija serves: "Gribētu viņu satikt un pasniegt dāvanu." Veselijs līdz šim bija zaudējis visās piecās cīņās pret ATP ranga "Top 20" tenisistiem.

Izmantotie resursi:
As it happened: Kiwis score magical doubles win...
Carnage in Auckland continues

     [+] [-]

, 2015-01-14 13:33, pirms 9 gadiem
Tā bija Veselija lielākā uzvara?! Nu, Gulbi Arī pēc FO tu vienam atļāvi tā izdarīt.

  +6 [+] [-]

, 2015-01-14 13:40, pirms 9 gadiem
Ja rādīs šādu spēli arī Australian open , tad izsprāgs kā korķis jau pirmājā kārtā, lai vai kas stātos pretī

  +2 [+] [-]

, 2015-01-14 13:45, pirms 9 gadiem
casiljas rakstīja: Ja rādīs šādu spēli arī Australian open , tad izsprāgs kā korķis jau pirmājā kārtā, lai vai kas stātos pretī
Nav ko cerēt uz Gulbi Austrālijā.

     [+] [-]

, 2015-01-14 13:49, pirms 9 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Nav ko cerēt uz Gulbi Austrālijā.
Tas gan.

     [+] [-]

, 2015-01-14 13:50, pirms 9 gadiem
Interesanti vai tagad Gulbis spēlē arī ar kreiso roku?

  -1 [+] [-]

, 2015-01-14 14:04, pirms 9 gadiem
Tas būs liels brīnums, ja Gulbis AO tiks tālāk par otro kārtu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-01-14 14:20, pirms 9 gadiem
anjo rakstīja: Tā bija Veselija lielākā uzvara?! Nu, Gulbi Arī pēc FO tu vienam atļāvi tā izdarīt.
Tas taču labi, ka sportisti saka, ka viņiem pret Gulbi ir bijusi lielākā uzvara. Tas nozīmē, ka Gulbis nav kāds parasts spēlētājs- tenisa pasaulē, bet reāls- elites spēlētājs...
Arī ATP mājaslapā- Gulbis ir galvenajā lapā...
Agrāk pie viņa zaudējumiem, retu reizi tā bija...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-01-14 15:09, pirms 9 gadiem
Milie komenttori,ja nav ko rakstit tad nerakstiet vispar.Uzrakstiet ludzu kurs no Jums vispar ir ko sasniedzis ka tik gudri citus apcelat.

  +2 [+] [-]

, 2015-01-14 15:24, pirms 9 gadiem
Pareizi. Darīsim savu lietu labāk, nekā Ernests spēlē tenisu, tad būs labāk visiem. Tikai ko lai dara tie, kam vislabāk padodas indīgu komentāru sacerēšana?

  -2 [+] [-]

, 2015-01-14 16:13, pirms 9 gadiem
Kamēr šie komentētāji nebūs paši dažus gadus paspēlējuši tenisu, tikmēr arī viņi nesapratīs tur notiekošo! 100 punkti, viņiem nav nojausma, kapēc pieļaujas kļūdas, kapēc sanāk uzreiz nosist bumbiņu un uzvarēt izspēlē utt.

  -1 [+] [-]

, 2015-01-14 18:27, pirms 9 gadiem
srax0 rakstīja: Kamēr šie komentētāji nebūs paši dažus gadus paspēlējuši tenisu, tikmēr arī viņi nesapratīs tur notiekošo! 100 punkti, viņiem nav nojausma, kapēc pieļaujas kļūdas, kapēc sanāk uzreiz nosist bumbiņu un uzvarēt izspēlē utt.
Tieši tā! Lai arī teiksim man līdz Gulbja līmenim ir, kā ar kājām līdz Ķīnai un pēc tam ar paraplānu līdz mēnesim, galvenās fundamentālās lietas tenisā nemainās. Ernests šķiet pats arī reiz teica ''Tā nav raķešu zinātne, tas ir teniss''. Spēles laikā pietiek ar 3 sliktiem forehand pēc kārtas un tas ir viss, pārliecība pazūd momentāli. Sāc mainīt tvērienu, nedaudz uz savu galvu koriģē tehniku un viss pazūd, lai arī pirms 10 minūtēm spēlēji savu labāko tenisu. Vienkārši nevari dabūt bumbiņu pāri tīklam, laukumā. Tad pēkšņi atkal pāris labi forehandi un esi atpakaļ. Tā notiek ar visiem, arī ar Federeru. Tā notika ar Ernestu, pats gribēja sevi pierādīt, bet pārdega, radās kļūdas - šķita pēc 2. seta, ka spēla jau rokās, taču atkal pāris kļūdas un Veselijam mentāli radās pārliecība +, kā varējām redzēt tad Jiri ir emocionālais tips (ja tādi noķer momentumu, ir ļoti grūti jebkuram), domāju Ernests pie 4:1 būtu paņēmis savu servi, vēlāk Veselijam roka ļoti iespējams būtu notrīcējusi. Tā tas ir, un būs. Spēles laikā ir jāstrādā visam (kājām, tehnikai, izturībai, mentālai noturībai), kā mehānismam, vari būt perfekts, bet ja izšķirošajos momentos trīc rokas - būs vairāk zāģu nekā tam čalim ar sūdīgu tehniku, bet vēsu prātu un labu footwork. 90% komentētāju šeit to nesaprast...bet varbūt nevajag arī. Ernests ar Jiri ir tajā līmenī ko 99% mūsu planētas tenisistu nav lemts sasniegt.

  +2 [+] [-]

, 2015-01-14 18:40, pirms 9 gadiem
Pirmie kucēni jāslīcina...skaidrs, ka pirmā spēle pēc dažiem mēnešiem...būtu labàk sàkt no kvalifikācijas, bet ne no 2.kàrtas, kad pretinieks vinnējis šeit jau vairākas spēles

  +1 [+] [-]

, 2015-01-14 20:27, pirms 9 gadiem
TINKIJSVINKIJS rakstīja: Tieši tā! Lai arī teiksim man līdz Gulbja līmenim ir, kā ar kājām līdz Ķīnai un pēc tam ar paraplānu līdz mēnesim, galvenās fundamentālās lietas tenisā nemainās. Ernests šķiet pats arī reiz teica ''Tā nav raķešu zinātne, tas ir teniss''. Spēles laikā pietiek ar 3 sliktiem forehand pēc kārtas un tas ir viss, pārliecība pazūd momentāli. Sāc mainīt tvērienu, nedaudz uz savu galvu koriģē tehniku un viss pazūd, lai arī pirms 10 minūtēm spēlēji savu labāko tenisu. Vienkārši nevari dabūt bumbiņu pāri tīklam, laukumā. Tad pēkšņi atkal pāris labi forehandi un esi atpakaļ. Tā notiek ar visiem, arī ar Federeru. Tā notika ar Ernestu, pats gribēja sevi pierādīt, bet pārdega, radās kļūdas - šķita pēc 2. seta, ka spēla jau rokās, taču atkal pāris kļūdas un Veselijam mentāli radās pārliecība +, kā varējām redzēt tad Jiri ir emocionālais tips (ja tādi noķer momentumu, ir ļoti grūti jebkuram), domāju Ernests pie 4:1 būtu paņēmis savu servi, vēlāk Veselijam roka ļoti iespējams būtu notrīcējusi. Tā tas ir, un būs. Spēles laikā ir jāstrādā visam (kājām, tehnikai, izturībai, mentālai noturībai), kā mehānismam, vari būt perfekts, bet ja izšķirošajos momentos trīc rokas - būs vairāk zāģu nekā tam čalim ar sūdīgu tehniku, bet vēsu prātu un labu footwork. 90% komentētāju šeit to nesaprast...bet varbūt nevajag arī. Ernests ar Jiri ir tajā līmenī ko 99% mūsu planētas tenisistu nav lemts sasniegt.
+ es jau vairāk par to, ka tie, kuri skatījās, varēja redzēt, ka Jirijs visus savus sitienus sita tuvu gala līnijai(Gulbim grūtāk uzbrukt), un netaisīja unforced errors.

     [+] [-]

, 2015-01-15 03:53, pirms 9 gadiem
srax0 rakstīja: + es jau vairāk par to, ka tie, kuri skatījās, varēja redzēt, ka Jirijs visus savus sitienus sita tuvu gala līnijai(Gulbim grūtāk uzbrukt), un netaisīja unforced errors.
..es atkal vairāk par to, ka ja nav uzbrukuma iespēju (pretinieka sitiens tuvu gala līnijai), tad nav ko mēģināt uzbrukt, bet jāturpina neitrāla izspēle un jāmeklē iespēja uzbrukumam. Jā, tāds spēlētājs kurš var "nosist" jebkuru bumbu, būs Nr.1, var jau sapņot, tikai - cik ilgi tad jāspēlē teniss lai saprastu ka ir arī citas iespējas uzvarēt?

     [+] [-]

, 2015-01-15 09:13, pirms 9 gadiem
milzu_lempis rakstīja: ..es atkal vairāk par to, ka ja nav uzbrukuma iespēju (pretinieka sitiens tuvu gala līnijai), tad nav ko mēģināt uzbrukt, bet jāturpina neitrāla izspēle un jāmeklē iespēja uzbrukumam. Jā, tāds spēlētājs kurš var "nosist" jebkuru bumbu, būs Nr.1, var jau sapņot, tikai - cik ilgi tad jāspēlē teniss lai saprastu ka ir arī citas iespējas uzvarēt?
Tad, kad ir pārliecība, sanāk no visām iespējām uzvarēt. Ja viņas nav, mēģina vienkāršāko - pēc iespējas ātrāk nosist bumbiņu.

     [+] [-]

, 2015-01-15 09:58, pirms 9 gadiem
nicks rakstīja: Tad, kad ir pārliecība, sanāk no visām iespējām uzvarēt. Ja viņas nav, mēģina vienkāršāko - pēc iespējas ātrāk nosist bumbiņu.
Nav gluži tā. Tieši tāpat kā grāmatveža darbs nav visai "interesants", arī profesionāla tenisista darbs 80% sastāv no visai garlaicīgas nodarbes - kā pārdabūt bumbiņu pāri tīklam pēc iespējas mazāk riskējot pašam, turklāt radot maksimālas neērtības pretiniekam (ne jau tikai stipri sitot vai sitot pa līnijām, tas ir atlēciena augstums, pretinieka vājās vietas utt.).
Tieši tādēļ vairumā gadījumu juniori nonākot pro tūrē, atsitas kā pret sienu. Junioru mačos blietēšana darbojas, jo abi kļūdās, domādami tikai par saviem sitieniem, bet profesionāļi nekļūdās bez vajadzības, kļūdu procenti ir rūpīgi izrēķināti un juniors - blietētājs nezin ko darīt, jo pats kļūdās vairāk nekā var uzvarēt.
Tad nu ir divas iespējas - vai nu sākt pieiet spēlei profesionāli un arī sākt rēķināt procentus, vai arī mēģināt kāpināt savu spēli līdz tādam līmenim ka visi procentu rēķinātāji vienkārši tiks noslaucīti no laukuma.
Ir jau protams jauki noblietēt Federeru vai Nadalu, tomēr ilgtermiņā tāda spēle pagaidām nevienam milzīgus panākumus nav nesusi. Būtu jau skaisti ja tā notiktu, bet tie procenti...