Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvijas tenisistēm mainīgas sekmes ITF turnīros

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Latvijas tenisistēm mainīgas sekmes ITF turnīros
Irina Kuzmina

Trīs Latvijas tenisistes – Irina Kuzmina, Diāna Marcinkeviča un Aļina Jerjomina – šonedēļ startēs trijos dažādos ITF sērijas turnīros. Sekmes pagaidām ir mainīgas, bet visas sportistes vēl turpina cīņas par uzvarām vienspēlēs vai dubultspēlēs.

Šonedēļ trijos dažādos ITF tenisa turnīros startē Latvijas tenisistes. Visnozīmīgākajā (ar balvu fondu 50 000 ASV dolāru) spēlē 17 gadus vecā Aļina Jerjomina. Vienspēļu turnīru ASV pilsētā Kanzassitijā Jerjomina sāka no kvalifikācijas, kurā ar 6:2, 6:2 pieveica Elenu Ceju (ASV), bet pēc tam zaudēja ķīnietei Mengai Juanai (WTA 297.) – 4:6, 5:7. Vienspēļu rangā Aļina nopelnīja vienu reitinga punktu, bet dubultspēļu turnīrā startēs pamatsacensībās, kur viņas pāriniece būs Taivānā dzimusī ASV pārstāve Či-Ju Su.

Irina Kuzmina, kurai šis gads nav pārāk izdevies šonedēļ devusies uz Ukrainas pilsētu Harkovu, kur spēlē ITF 10 000 sērijas turnīrā. Vienspēļu turnīrā mūsu sportiste izlikta ar 3. numuru un pirmās kārtas maču aizvadīja pret Tatjanu Koteļņikovu no Krievijas. WTA rangā abu ieņemtās vietas atšķiras teju par simtu (570. pret 668.), bet spēle iznāca ļoti līdzīga. Pirmo setu Irina uzvarēja ar 7:6(5), bet divos nākamajos cieta neveiksmi – 5:7, 1:6. Dubultspēļu turnīrā Irina startē pārī ar mājinieci Veroniku Kapšaju, un viņu duets ir sacensību galveno favorīšu lomā. Pirmajā kārtā pretiniekos stājās divas citas ukrainietes Anna Larkina un Juliana Umaneca, kuras tika uzveiktas ar 6:3, 6:1. Ceturtdaļfinālā Kuzmina un Kapšaja tiksies ar ukrainietes Olgas Jančukas un baltkrievietes Jūlijas Arciomavas duetu.

Visbeidzot Diāna Marcinkeviča aizvadīs cīņas Grieķijas pilsētā Mitilini, kurā arī notiek ITF 10 000 sērijas turnīrs. Pagaidām mūsu sportiste vēl nav aizvadījusi ne cīņu. Rīt vienspēļu turnīra 1. kārtā viņa tiksies ar austrālieti Džeidu Hoperi (WTA 939.), bet dubultspēļu turnīru kopā ar citu austrālieti Marisu Džanoti sāks tikai ar ceturtdaļfinālu.

Izmantotie resursi:
itftennis.com