Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ļapustina Ungārijā nopelna vienu reitinga punktu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ļapustina Ungārijā nopelna vienu reitinga punktu
Foto: EPA/Scanpix

Izglābjoties no zaudējuma 1. kārtas mačā, Latvijas tenisiste Irina Ļapustina pārvarēja pamatturnīra pirmo barjeru ITF 15 000 turnīrā Sēkešfehērvārā. Tikmēr Artūrs Kuļibaba arvien lūko gūt pirmo uzvaru "Futures" pamatturnīros, kur šonedēļ cieta neveiksmi pirmajā cīņā Antaljā.

WTA ranga 1132. vietā esošā Irina Ļapustina palika nedaudz aiz pamatturnīra strīpas, bet kvalifikācijā bija izlikta ar otro numuru, kas nozīmēja nepieciešamību gūt divas uzvaras, nevis trīs kā neizsētajām tenisistēm. Ļapustina ar uzdevumu tika galā un pēc tam arī pārvarēja 1. kārtu pamatturnīrā.

18 gadus vecā Latvijas tenisiste ar 4:6, 7:6(0), 6:0 pieveica 16 gadus veco Ungārijas tenisisti Timeju Visontaju, kura ar "wild card" palīdzību debitēja ITF vienspēļu pamatturnīros un bija tuvu uzvarai. Visontaja 2. setā bija vadībā ar 5:3, bet nespēja izservēt maču, bet Ļapustina pēc graujošās uzvaras 2. seta taibreikā pretiniecei pēdējā setā neatdeva nevienu geimu.

Ļapustina, kura ir Latvijas piektā rakete, ar iekļūšanu 2. kārtā nopelnīja vienu reitinga punktu. Pēc divām nedēļām viņas kontā būs seši punkti, kas būs par diviem mazāk nekā rangā šobrīd 100 vietas augstāk esošajai Danielai Vismanei. Māla seguma turnīrā Sēkešfehērvārā kvalifikācijā spēlēja arī 17 gadus vecā Denīza Marcinkeviča, kurai bija jāsāk no 1. kārtas. Viņa spēja gūt tikai vienu uzvaru.

18 gadus vecais Artūrs Kuļibaba saņēma Antaljas "Futures 15 000" turnīra "wild card" un uz Turcijas māla 1. kārtas mačā ar 5:7, 1:6 zaudēja Francijas tenisistam Semjuelam Bensusanam, kurš šobrīd atrodas savā rekordpozīcijā ATP rangā (#556). Kuļibaba rangā vēl nav bijis, jo zaudējis visos trīs "Futures" līmeņa pamatturnīra mačos.