Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova nominēta WTA mēneša "izlaušanās" balvai

Rolands Eliņš

Sevastova nominēta WTA mēneša "izlaušanās" balvai
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) nominācijā par mēneša spožāko „izlaušanos” jeb spēju iznākšanu panākumu gaismā minēta arī Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova. Līdzjutēju balsojumā par šīs atzinības iegūšanas viņa konkurēs ar Karolinu Pliškovu un Anu Konjuhu, arī "US Open" sekmīgi aizvadījušajām tenisistēm.

Anastasija Sevastova nule kā aizvadījusi savas karjeras labāko „Grand Slam” turnīru „US Open”, kurā aizkļuva līdz pat ceturtdaļfinālam. Pa ceļam uz šo sasniegumu Sevastova pārspēja ar trešo numuru izsēto Garbinji Mugurusu, kā arī Johannu Kontu, bet 1/4 fināla sākumā guva potītes traumu un pārliecinoši zaudēja Karolinai Vozņacki.

Sevastovai tas palīdzēja pacelties uz 32. vietu WTA rangā, kas ir viņas personiskais rekords. Tāpat arī viņa izpelnījusies WTA uzmanību, tiekot nominēta kā viena no trim pretendentēm uz augusta mēneša „izlaušanās” balvu.

Šīs balvas uzvarētājs tiks noskaidrots WTA mājaslapas apmeklētāju balsojumā, taču Sevastovai ir iespaidīga konkurence. Uz šo balvu pretendē arī „US Open” fināliste Karolina Pliškova, kura šajā turnīrā pieveica gan Venusu, gan Serēnu Viljamsu, kā arī 18 gadus vecā horvātiete Ana Konjuha. Viņa „US Open” spēja izslēgt polieti Agņešku Radvaņsku, kura bija izsēta ar ceturto numuru, un arī aizkļuva līdz labāko astotniekam. Arī Konjuha šonedēļ sasniegusi personisko rekordu WTA rangā, pakāpjoties uz 52. vietu.

Latvijai līdz ar to ir iespēja otro reizi šogad iegūt WTA mēneša „izlaušanās” balvu, jo februārī ar šo godu tika apbalvota Aļona Ostapenko. Viņa toreiz balsojumā saņēma 50% līdzjutēju balsu, apsteidzot krievieti Darju Kasatkinu un francūzieti Karolīni Garsiju.

WTA Izlaušanās balvas ieguvējas 2016. gadā

MēnesisSportisteValsts
JanvārisŽaņa ŠuaiĶīna
FebruārisAļona OstapenkoLatvija
MartsNikola GibsaASV
AprīlisČāla BikakčajaTurcija
MaijsKiki BertensaNīderlande
JūnijsJeļena VesninaKrievija
JūlijsKristina KučovaSlovākija
Augusts??

Izmantotie resursi:
Home | WTA Tennis English

     [+] [-]

, 2016-09-13 15:32, pirms 8 gadiem
To arī viņa dabūs!!!

     [+] [-]

, 2016-09-13 15:42, pirms 8 gadiem
viņa jau vienu mēnesi pretendēja uz šādu balvu, pēc fināla Marokā.

  +4 [+] [-]

, 2016-09-13 16:10, pirms 8 gadiem
Saldais ēdiens latviešu līdzjutējiem - kādu kaut kur iebalsot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-09-13 16:46, pirms 8 gadiem
Kirovs Lipmanis rakstīja: Pamanijāt ka viņai seja izskatās pec krokodīla, diez viņai kāds dod?
Gena arī izskatījās pēc krokodila. Domā, Čeburaška viņam tāpēc nedeva?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-09-13 17:01, pirms 8 gadiem
Kirovs Lipmanis rakstīja: Pamanijāt ka viņai seja izskatās pec krokodīla, diez viņai kāds dod?
Internets tiesam ir nezeligs, sita pateikt par musu sportisti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-13 19:42, pirms 8 gadiem
Ja nav slinkums, ieejiet iesviest balsi par Anastasiju WTA lapā, man gan likās, ka Konjuh ir lielāks izrāviens, bet nenobalsot par latvieti būtu kautkā padumji...

     [+] [-]

, 2016-09-13 22:24, pirms 8 gadiem
Tas ir tāds pokemonisms un provinciālisms - balsot par kādu tikai tāpēc, ka savējais! Tāpēc jau arī dažādi "šoferu dēli" Latvijā nokļūst augstos amatos, jo - savējais taču! Tas tāds nākamais līmenis balsošanā par savējiem.
Ja gribat balsot, tad darat to objektīvi! Nevis nonivelējat jebkuru balsojumu līdz sāncensībai, kuras valsts pokemoni aktīvāki interneta lietotāji. Tādiem rezultātiem ir nulles vērtība!
Mana balss tiktu Pliškovai, bet esmu par slinku balsot.