Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvijas cerība saglabāt intrigu – Gulbim un Lībietim jāuzvar dubultspēle

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Latvijas cerība saglabāt intrigu – Gulbim un Lībietim jāuzvar dubultspēle
Miķelis Lībietis,Kārlis Lejnieks un Ernests Gulbis treniņā
Foto: Jānis Priedītis, LTS

Deivisa kausa izcīņas mačā starp Latvijas un Austrijas tenisistiem pēc pirmās spēļu dienas rezultāts ir 2:0 viesu labā. Šodien Valmierā tiks aizvadīta viena cīņa - dubultspēle, kurā Latviju plānots pārstāvēt Ernestam Gulbim un Miķelim Lībietim. Mača sākums 15:00.

Pirmā spēļu diena Deivisa kausa izcīņas mačā starp Latvijas un Austrijas komandām mūsu vienībai nebija sekmīga. Gan Andis Juška, gan Jānis Podžus saviem oponentiem zaudēja trīs setos. Lai saglabātu cerības pārspēt austriešus, mūsu komanda vairs nevar atļauties zaudēt ne mača. Ir skaidrs, ka tas nemaz nav viegls uzdevums, tomēr rokas pirms spēlēm neliks nolaistas.

Kā ierasts – otrā Deivisa kausa diena ir dubultspēles diena. Tajā Latviju plānots pārstāvēt Ernestam Gulbim un Miķelim Lībietim, spotistiem, kuri pirmajā spēļu dienā kortā nedevās. Identiska situācija arī austriešiem – viņi dubultspēlei nominējuši Aleksandru Peju un Filipu Osvaldu. Abu komandu kapteiņiem gan ir iespēja līdz 14:00 mainīt pieteiktos sportistus, tomēr pašreizējā informācija neliecina, ka tas varētu notikt.

Gulbis un Lībietis kopā ir aizvadījuši vienu spēli – pērnā gada septembrī uzveicot Somijas sportistus. Šodienas sāncenši gan būs krietni niknāki. Aleksadrs Peja šobrīd ir dubultspēļu ranga 6.vietā, bet pirms mēneša bijis pat trešais, kamēr Filips Osvalds ir 46. Pejas kontā ir jau 12 ATP dubultspēļu tituli, no kuriem nozīmīgākie ir divreiz uzvarētie Masters 1000 turnīri Kanādā. 2013.gadā Peja iekļuva US Open finālā, kuru gan zaudēja. Tikmēr Osvaldam ir divi ATP dubultspēļu tituli, abi iegūti šogad.

Divi ATP dubultspēļu tituli ir arī Gulbim (abi izcīnīti krietni senāk), bet Lībieša labākais sasniegums ir NCAA dubultspēļu tituls šī gada sākumā. Cīņas likteni gan ne vienmēr izšķir tas, cik kuram ir titulu. Latvijas priekšrocība noteikti ir savu tribīņu atbalsts, kas šodien solās būt lielāks nekā vakar.

Visi līdzjutēji un tenisa draugi aicināti uz Valmieru, Vidzemes Olimpisko centru, lai atbalstītu mūsu tenisistus. Bet tiem, kuri cīņu neapmeklēs klātienē, maču būs iespējams skatīties TV6 tiešraidē. Sākums 15:00.

  +1 [+] [-]

, 2014-09-13 12:27, pirms 10 gadiem
Cik uz vietas biļetes piķo?

     [+] [-]

, 2014-09-13 14:54, pirms 10 gadiem
Kads vares ludzu speles gaita likt info pa geimiem? :O