Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Sevastova paraugturnīrā Vācijā apspēlē mājinieci Gērgesu

Sevastova paraugturnīrā Vācijā apspēlē mājinieci Gērgesu
COVID-19 ēras sekas: Jūlija Gērgesa un Anastasija Sevastova bez tradicionālā pēcmača rokasspiediena. Foto: Zuma Press/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 43.) pirmdien paraugturnīrā Berlīnē Latvijas un Vācijas otro numuru cīņā ar 6:3, 4:3 apspēlēja Jūliju Gērgesu (WTA 38.), kura maču pārtrauca potītes savainoja dēļ.

Gērgesa 2. seta septītajā geimā pēc Sevastovas izpildītas dubultkļūdas neveiksmīgi atvēzējās ar sitienu no labās puses un izmežģīja potīti. Cīņai atsākoties pēc 10 minūtēm, Gērgesa zaudēja četrās izspēlēs pēc kārtas un nolēma maču neturpināt.

Sevastova pirms tam dominēja ļoti pārliecinoši, esot krietni pārāka garajās izspēlēs, bet Gērgesai bez serves nekas daudz neizdevās. Anastasija agresīvo vācieti nobreikoja divas reizes (abas bija 1. setā), bet pašai breikbumbas atspēlēt nevajadzēja. 2. setā breika iespēju nebija.

Sevastova ar Gērgesu oficiālos mačos tikusies deviņas reizes (bilance: 4-5) un bija pārāka arī vienīgajā cīņā uz zālāja seguma, kad 2017. gadā ar rezultātu 6:4, 3:6, 6:3 uzvarēja Maljorkas "International" sērijas turnīra finālā.

"bett1 Aces" paraugturnīrs ar sešu spēlētāju piedalīšanos (gan vīriešu, gan sieviešu turnīrā) sadalīts divās daļās – pirmās trīs spēļu dienas notiek uz zālāja seguma, bet otrā daļa uz cietā seguma. Turnīram, kurā ir atļauti skatītāji, ir 200 000 eiro prēmiju fonds.

Sevastova pie spēlēšanas Berlīnē tika pēc tam, kad savainojuma dēļ no dalības turnīrā atteicās Francijas tenisiste Karolīna Garsija. Šodien uzvarot Gērgesu, viņai zālāja turnīrā garantēti vēl divi mači – pusfināls un fināls vai spēle par 3. vietu.

1. kārtu jeb ceturtdaļfinālus izlaiž ar pirmajiem diviem numuriem izsētās tenisistes Eļina Svitoļina un Kiki Bertensa. Sevastova rīt pusfinālā tiksies ar 5. vietā esošo Svitoļinu, bet Bertensas pretiniece noskaidrosies Petras Kvitovas un Andreas Petkovičas cīņā.

Lielākā daļa spēlētāju koronavīrusa pandēmijas dēļ nav spēlējušas vairākus mēnešus. Sevastovai šodien bija pirmais mačs kopš 24. februāra. Pirmā oficiālā cīņa viņai gaidāma pēc trim nedēļām, kad Palermo (3. augusts) notiks pirmais WTA turnīrs pēc ilgā pārtraukuma.


Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.