Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Vismanei Vimbldona beidzas ar zaudējumu dubultspēļu ceturtdaļfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vismanei Vimbldona beidzas ar zaudējumu dubultspēļu ceturtdaļfinālā
Daniela Vismane
Foto: Christopher Levy

Latvijas labākā junioru vecuma spēlētāja Daniela Vismane pabeidza startu Vimbldonā, kur dubultspēļu turnīrā kopā ar Vācijas tenisisti Juli Nīmaijeri tika līdz ceturtdaļifnālam.

Latvijas un Vācijas komanda 1. kārtā divu neizsēto duetu cīņā ar 6:2, 7:5 pieveica ASV komandu Heilija Baptiste/Nataša Sabheša. Savukārt pēc tam ar 6:3, 6:3 uzvarēts ar trešo numuru izsētais ASV un Lielbritānijas pāris Keila Deja/Keitija Svona.

17 gadus vecā Deja jūnijā sasniedza savu rekordu WTA rangā, tiekot līdz 122. vietai. Viņa jau ir sakrājusi trīs uzvaras WTA pamatturnīros, šos panākumus gūstot pērn "US Open" (1) un šogad Indianvelsā (2).

16 gadus vecā Vismane un viņas 17 gadus vecā pāriniece Nīmaijere ceturtdaļfinālā tikās ar neizlikto Serbijas un Slovēnijas duetu Olga Daņiloviča/Kaja Juvana un tikai 57 minūšu ilgā cīņā cieta pamatīgu sagrāvi ar 1:6, 2:6.

Ceturtdaļfināla sasniegšana Vismanei ir labākais rezultāts "Grand Slam" turnīros, skaitot gan vienspēles, gan dubultspēles. Vimbldonā viņai bija tikai otrais pamatturnīrs šajā līmenī. Vienspēlēs Daniela zaudēja 1. kārtā. Pirms tam Parīzē vienspēlēs pārvarēta viena kārta, bet dubultspēlēs ar Nīmaijeri zaudējums jau pirmajā mačā.