Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičas uzvaru sērija pārtrūkst Hēraklijas ceturtdaļfinālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Marcinkevičas uzvaru sērija pārtrūkst Hēraklijas ceturtdaļfinālā
Diāna Marcinkeviča

Šodien Krētas pilsētas Hēraklijas ITF vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālā Latvijas tenisiste Diāna Marcinkeviča ar 4:6, 4:6 piekāpās vācietei Kimai Alisei Grajdekai, pārtraucot savu uzvaru sēriju pie skaitļa septiņi. Dubultspēļu turnīrā Hēraklijā Diāna aizkļuva līdz pusfinālam.

Atgādinām, ka pagājušajā nedēļā 18 gadus vecā Marcinkeviča izcīnīja savu otro ITF vienspēļu turnīru karjerā, triumfējot sacensībās Atēnās. Šonedēļ viņa devās uz Grieķijai piederošo Krētas salu, kur Hēraklijas pilsētā norisinās identiskas nozīmes ITF sacensības ar balvu fondu 10 000 ASV dolāru. Vienspēļu sacensībās ranga 532.vietu ieņemošā latviete tika izlikta ar 4.numuru, bet dubultspēlēs (kopā ar krievieti Aleksandru Artamonovu) ar otro.

Katrā no turnīriem mūsu sportiste tika pie divām uzvarām. Vienspēļu turnīrs tika iesāks ar graujošu panākumu pār itālieti Lindu Mairu (WTA 1020.) – 6:2, 6:0, bet pēc tam jau smagāks panākums pār amerikānieti Samantu Pauersu (WTA 818.) – 5:7, 6:2, 6:2. Šodien ceturtdaļfinālā pretiniekos bija vāciete Kima Alise Grajdeka (WTA 641.), kurai nācās zaudēt ar 4:6, 4:6. Dubultspēlēs vispirms tika apspēlētas mājinieces Konstantina Papaoikonomu un Despoina Vogasari (6:1, 6:4), bet pēc tam arī Kimberlijas Kasaras (Malta) un Esteres Masuri (Izraēla) duets – 3:6, 6:2, [10:5]. Pusfinālā gan tik labi neveicās – pārliecinoša sakāve pret Lielbritānijas sportistēm Annu Ficpatriku un Samantu Mareju – 1:6, 2:6.

Turnīrā Marcinkeviča nopelnīja četrus vienspēļu un sešus dubultspēļu ranga punktus, bet jaunnedēļ viņa aizvadīs vēl vienu turnīru Krētā – Retimno pilsētā.

ITF 50 000 sērijas turnīrs Francijas pilsētā Sengodēnā noslēdzies citai Latvijas tenisistei Līgai Dekmeijerei. Jau ziņojām, ka vienspēļu turnīrā Līga pārvarēja vienu kvalifikācijas kārtu, tiekot pie viena reitinga punkta, bet dubultspēlēs kopā ar krievieti Valēriju Saviņihu spēlēja pamatturnīrā. Pirmajā kārtā pārliecinoši tika uzveiktas mājinieces Mariona Dupuī un Moda Viņjē (6:2, 6:1), bet nākamajā kārtā ar 6:1, 1:6, [5:10] tika zaudēts krievietes Anastasijas Pivovarovas un ukrainietes Olgas Savčukas duetam. Dubultspēļu rangā Līga tika pie 24 punktiem.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page