Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Juškam otrā uzvara Itālijā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Juškam otrā uzvara Itālijā
Andis Juška
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas tenisists Andis Juška šodien guvis otro uzvaru Itālijas pilsētas Verčelli „Future” vienspēļu turnīrā, triju setu spēlē apspēlējot ar 2.numuru izlikto vācieti Dīteru Kindlmanu – 5:7, 7:5, 6:2. Ceturtdaļfinālā Anda pretinieks būs austrietis Daniels Kelerers.

Jau ziņojām, ka 25 gadus vecais Andis Juška (ATP 377.) šonedēļ startē Itālijas pilsētā Verčelli notiekošajās „Future” sacensībās ar balvu fondu 15 000 ASV dolāru. Andim šis ir pirmais turnīrs māla seguma kortos šogad, ja neskaita Deivisa kausa cīņas Grieķijā. Lai arī mūsu sportists nav izlikto tenisistu vidū, tomēr pagaidām veicas itin labi. Pirmdien 1.kārtas mačā ar 7:5, 7:6(4) tika uzveikts rangā neesošais marokānis Mosins Rudami, bet šodien, atspēlējoties no seta deficīta, izdevās apspēlēt arī ar otro numuru izlikto vācieti Dīteru Kindlmanu (ATP 258.) – 5:7, 7:5, 6:2. Tas ļāvis nopelnīt trīs reitinga punktus.

Jau rīt ceturtdaļfināla mačs, kurā Anda pretinieks būs austrietis Daniels Kelerers. Šobrīd ATP rangā 27 gadus vecais sportists atkritis uz 384.vietu, tomēr vēl 2009. gada izskaņā viņš bija 55.pasaulē. Šogad austrietis spēlējis tikai vienā turnīrā un to pašu uzvarējis.

Ne tik labi veicies citiem Latvijas tenisistiem. 23 gadus vecais Kārlis Lejnieks (ATP 347.) startēja „Future” turnīrā Francijas pilsētā Anžē, bet jau 1.kārtā ar 3:6, 5:7 piekāpās mājiniekam Matjē Rodrigesam (ATP 361.), tādējādi paliekot bez reitinga punktiem. Vienspēļu 1.kārtu Turcijas pilsētā Antālijā notiekošajā ITF 10 000 sērijas turnīrā nespēja pārvarēt ar 8.numuru izliktā Diāna Marcinkeviča (WTA 529.). Ar 2:6, 1:6 viņa kapitulēja Nīderlandes pārstāves Kirīnas Lemones (WTA 862.) priekšā. Cerību uz titulu Diāna saglabā dubultspēlēs- viņa spēlēs kopā ar bulgārieti Izaballu Šiņikovu, bet pirmajā kārtā tiksies ar Lesliju Kerkhovi (Nīderlande) un Martu Sirotkinu (Krievija).

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page